Jelenlegi hely

Családszervezetek II. Adventi Jótékonysági Vására

Családi hangulat, örömteli, meghitt várakozás és jótékony segítség - a Családszervezetek II. Jótékonysági Adventi Vásárának jellemzői ezek, amit a karácsonyi időszak nyitányaként, advent első vasárnapján rendeznek Budapesten.

Magyarországon eddig még példátlan összefogásról tanúskodik e nem mindennapi esemény, hiszen több mint harminc családokat segítő civil szervezet, továbbá számos cég és magánszemély együttes erővel fogott össze egy nemes célért. Idén a vásár teljes bevételét a Honvéd Kórház PIC osztálya és a Melletted a Helyem Egyesület részére, a koraszülött kisbabák ellátásáért és családjaik támogatásáért ajánlják fel.

A hagyományteremtő rendezvényre a tavalyi nagy sikerre való tekintettel másodszor kerül sor december 3-án, ezúttal a Millenáris "D" épületében.

Az esemény fővédnöke idén is Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki ezúttal saját maga szintén készít, és árul majd adventi koszorúkat. A jótékonysági vásár felkért díszvendége Balog Zoltán, miniszter úr és Novák Katalin, családügyi államtitkár asszony. 

Illusztris vendégek, neves közéleti szereplők is már a vásár mellé álltak. A nap ceremóniamesterei: Horváth Lili, Jászai Mari díjas színésznő valamint Tordai István, műsorvezető. A sztárfellépő pedig Vastag Csaba, Tabáni István, de számos népszerű gyermekzenekar és fellépő gondoskodik a családok szórakozásáról.

Az esemény főszervezője a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK), a vásár megálmodója pedig Király Nóra, a szervezet alapítója:

"Régóta dédelgetett álmom vált valóra azzal, hogy a civil szféra összefogásával tavaly először, majd idén már másodjára megszervezhetjük a Családszervezetek II. Adventi Jótékonysági Vásárát. Köszönöm mindenkinek a támogatást, hiszem, hogy együtt sokkal messzebb jutunk, mint egyedül.

Ez a gondolat ihlette 2016-ban az első Adventi Jótékonysági Vásárt, amihez az elképzeléseimet is felülmúló családszervezet, cég és magánszemély csatlakozott, ezért is döntöttünk úgy, hogy 2017-ben immár második alkalommal is megrendezzük. Nem titkolt célom, hogy hagyományt teremtsünk ennek az egyedülálló jótékonysági vásárnak." 

A 2016-os vásár bevétele az Őrzők Alapítványon keresztül segítette a Tűzoltó utcai Gyermekklinika leukémiás és daganatos betegeinek gyógyulását. A FICSAK által tavaly összegyűjtött pénzből felújítottak egy családi szobát, ahol a klinika kis hősei családjaik körében, jó körülmények között, együtt várakozhatnak a kezelések alatt. 

A 2017-es, idei Családszervezetek II. Adventi Jótékonysági vásár célja, hogy a befolyt összegből a Melletted a helyem Egyesületet segítse, akik speciális eszközöket vásárolnak, és adnak át a hazai koraszülött osztályok részére. Ezek nagy részében még nem áll rendelkezésre a kifejezetten kórházi célokra gyártott Ardo-Carum gép, mely hatékonyan segíti a koraszülöttek anyatejes táplálását. Ezen nagy értékű gépek beszerzését szeretnénk segíteni az adventi vásáron összegyűlt összegből, és ezáltal növelni a korán érkezett picik túlélési esélyeit. 

Jó hangulatú kézműves karácsonyi vásár: valódi értékek, családi pillanatok, hangulatos programok, csodálatos művészek a karácsonyi készülődés és a jótékonyság jegyében. Kiegészítő programok is várják a családokat, többek között gyermekjóga, interaktív meseszínház, arcfestés, kézműveskedés, táncház, játszóház és egyéb izgalmas program.

Az Imami médiatámogatóként és résztvevőként idén is megjelenik az eseményen. Beszámoló a tavalyi alkalomról

Program

9.30 Kapunyitás

10.00 Kiss​​ Kata​​ zenekar​- vásárnyitó koncert 

10.20 Betlehemes​​játék ​- ráhangolódó - Házas Hétvége Mozgalom, Zenta

10.45 Ünnepélyes​​ megnyitó ​​és ​​gyertyagyújtás - Balog Zoltán miniszter Úr, Novák Katalin államtitkár Asszony, Király Nóra Asszony, a FICSAK alapítója, Dr. Nádor Csaba Úr, PIC-vezető főorvos, valamint Kardosné Gyurkó Katalin Asszony, a NOE elnöke

11.00​​​ Ringató​​- gyermekdalok, közös éneklés a legkisebbekkel

11.45 ​​Iszkiri​​ zenekar​​ - gyermekkoncert

12.45​​​ Családszervezetek​​ vezetőinek ​​köszöntői

13.15​​​ Búgócsiga​​ Zenede ​​- gyermekkoncert

13.45​​​ Lélekzuhany​​ - gospel kórus koncertje

14.30​​​ Tabáni​​ István​​ zenés ​​köszöntője

14.45 Csepp ​​Csepel​​ Táncegyüttes​​ - néptáncbemutató és táncház

15.30​​​ SZTÁRVENDÉG:​​ Vastag​​ Csaba

16.30​​​ Goldance​ - ünnepváró társastánc-bemutató Mikulásra hangolva

17.00​​​ Eszter-lánc​​mesezenekar ​​- gyermekkoncertje

18.00 Vásárzárás

Kísérőprogramok ​​a​​ nap ​​folyamán

  • Játszóház a Szülők Háza szervezésében
  • Bőröndmesék, avagy gyermek improvizációs lehetőség
  • Fazekas kézműves bemutató
  • Népviseletes baba-készítő bemutatkozása, babakiállítás
  • Internetezz okosan sarok (SIP oktatóprogram)
  • Nemezelés, gyöngyfűzés - kézműves foglalkozások
  • Karácsonyfadíszek készítése - kézműves foglalkozás
  • Arcfestés (több helyszínen)
  • Gyermekjóga foglalkozás - délelőtt
  • Mesesarok a Pozsonyi Pagony jóvoltából

Az egész napos családi szórakozásra és összefogásra minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a szervezők!

Bővebb információ

A vásár facebook oldala

- Budapestimami -