Jelenlegi hely

Május 25-től nyitják az ovikat és a bölcsiket, tantermi iskola már nem lesz

Nagyon jó hírünk van, Dr. Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár ma bejelentette a Facebookon: újraindulnak az óvodák, bölcsődék, a digitális munkarend azonban marad. Íme a részletek!

Újraindul az élet az óvodákban, bölcsődékben jövő héttől

Dr. Maruzsa Zoltán a Facebook oldalán elmondta, mindenki arra vár, hogy megtudjuk, hogyan zárjuk a tanévet. Megszülettek az ezzel kapcsolatos döntések:

Mivel a járványveszély mértéke érdemben csökkent, az óvodák és a bölcsődék vidéken, május 25-től, a fővárosban pedig június 2-tól visszatérnek a normál működési rendhez. 

  • Az intézményeknek külön igazolások nélkül is fogadniuk kell a gyermekeket.
  • A nyár folyamán egy intézmény legfeljebb két hétre állhat le.

A digitális munkarend nem áll le

Hozzátette, hogy a tapasztalatok szerinti digitális munkarend jól működik, ezért a tanév végéig, azaz június 15-ig érvényben marad, a tanév hossza nem változik.

Június 2-től azonban engedélyezik a pedagógusok és tanulók oktatási célú találkozását, kiscsoportos konzultációk, illetve egyéni felkészítők tartását. Ezen kívül engedélyezik a pedagógia szakszolgálati feladatok ellátását is.

Megváltoztatják a gyermekfelügyelet rendjét

Június 2-tól változik a gyermekfelügyelet rendje: valamennyi iskolában meg kell szervezni az adott intézménybe járó gyermekek felügyeletét. A gyermeket, tanulókat külön feltételek és igazolások nélkül fogadni kell. Ezt a gyermekfelügyeleti rendet az iskoláktól június 26-ig kérik megszervezni és fenntartani.

A felügyeletben résztvevők számára június 2-és 15. között, elsősorban felzárkóztató, a tanulásokat támogató tevékenységek szervezendőek, június 16 és 26. között a következő tanévre való felkészülésre kerülhet sor.

Intézményi hatáskörben a napközis táborok is engedélyezettek

A nyári táborok kapcsán még zajlanak az egyeztetések ezekről a jövő héten adnak tájékoztatást.

Tanévzárók és ballagások

Arra kérik az intézményeket, hogy ne szervezzenek tömeges záró rendezvényeket, de ettől el lehet térni, kisebb, hagyományostól eltérő tanévzárót, ballagást meg lehet szervezni!

A videó teljes egészében itt megtekinthető:

- Kaposvárimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Egyszerű ötlet: egy különleges pad segít barátokat találni azoknak a gyerekeknek, akiknek nincs kivel játszaniuk, beszélgetniük. Te kipróbálnád?
Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Épp hogy elindult az iskola máris betegek lettünk…, 5-10 nap hiányzás, nem csak a munkahelyek végett nagyon rizikós, de bepótolni sem túl egyszerű az iskolás gyerekeknek a kimaradt hatalmas óraszámokat. Ha megbetegszünk vagy a gyerekek betegednek le, fontos tudnunk, hogy nem csak gyógyszerekkel tudjuk a betegségeket kezelni, hanem nagyon sok gyógyhatású otthoni praktikákkal is segíthetjük a gyógyulást. 
A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

„Ha a reggel jól indul, jó lesz az egész napod” tartja ugyebár a mondás, de reggel annyiszor nem indul jól a napunk.  Mi szülők általában rohanunk, már a reggelünk is néha egy kész cirkuszi mutatvány, egyensúlyozunk a kötélen a reggeli rituálék között, kapkodunk, feszültek vagyunk, sürgetünk, néha veszekszünk, és néha elkésünk… De, hogy tudjuk mindezt elkerülni, és boldogabbá tenni a reggeli indulást? Fogadjátok szeretettel Jamrik Márta tanácsait.
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. De milyen könyvet és hogyan válasszunk nekik?
Ugrás az oldal tetejére