Jelenlegi hely

Meghirdették a Családok évét

Az EMMI által meghirdetett Családok éve rendezvénysorozat egyik célja a családbarát szemlélet és a közösségben való gondolkodás támogatása.

Miről szól a Családok éve?

Az elmúlt években folyamatosan bővült a családokat segítő lehetőségek, támogatási formák köre, azonban fontos felhívni a figyelmet ezekre a lehetőségekre, hogy minél többen megismerjék és élni tudjanak vele. Szükséges, hogy minél több forrásból eljusson az információ a gyermekvállalás előtt álló fiatalokhoz és a gyerekeket nevelő szülőkhöz.

A gyermekvállalás egyik legfontosabb feltétele a családbarát környezet, az az érzés, hogy a közösség értékeli, támogatja és ösztönzi ezt az életre szóló döntést.

Jó lenne népszerűsíteni a családbarát gondolkodást, ha az élet minden területét áthatná az a meggyőződés, hogy "családban élni jó". A családbarát ország a hétköznapok minden területén biztosítja a családot támogató környezetet, legyen szó munkahelyről, szolgáltatásokról, hivatalról, közlekedésről, szórakozóhelyről, fesztiválról, étteremről.

Programok, rendezvények

A 2018-ban számos rendezvényt szerveznek lokálisan és országosan is, több szervezet csatlakozott a kezdeményezéshez. Széles körű állami, szakmai, egyházi és civil összefogás eredményeként színes programokkal készülnek a szervezők.

A Családok évét egységes arculattal, logóval jelenítik meg. A hivatalos weboldalon, a www.csaladokeve.hu -n tájékoztató anyagok, hírek, események, programok, játékok találhatóak. 

Aktuális rendezvények

Jégpályák Éjszakája
Időpont: 2018. január 20.
Helyszín: Budapest, Városligeti Műjégpálya

Bulizz és korizz egyszerre a csillagok alatt a Városligeti Műjégpályán! A zenéről és hangulatról a helyszínen DJ gondoskodik. Együttműködésben a Magyar Jégkorong Szövetséggel.

Család-OK Országos Koncertje
Időpont: 2018. január 14-15.
"A zene az kell, mert körülölel." Az egy időben felcsendülő hangversenyek a Családok évének vidéki nyitóeseményei.

Magyar Kultúra Napja
Időpont: 2018.január 22.

Színes kulturális események az ország több pontján.

Forrás