Jelenlegi hely

Bimbó utcai Óvoda

Cím: 7632 Pécs, Bimbó utca 1.
Tel.: 72/438-122 30/237-0001
Email: bimboovi@freemail.hu


Óvodavezető: Lovasné Bárdos Ilona
Web: www.keletiovi.hu


Óvodánk Pécs déli részén egy csendes kis utcában a Táncsics Mihály és a Móra Ferenc utcákat összekötő Bimbó utcában, kertes családi házak között, a régi Kertvárosban helyezkedik el családi házas övezetben.


Udvarunkban az árnyas fák alatt természetes anyagból készült  mozgásfejlesztő játékok találhatóak, óvodai dombunkon télen szánkózunk, nyáron gurulunk.

A négy óvodai vegyes csoportunkban „életszervezésünk” családmodellt követő, így picik, középsősök és nagyok is egy csoporton belül differenciált fejlesztés, egyéni bánásmód alkalmazásával fejlődnek, s érik el az iskolaérettség szintjét.

Az óvoda szakképzett testülete a Kertvárosi óvoda Pedagógiai Programja alapján dolgozik, melyet bővítettünk a Tevékenységközpontú óvodai nevelési program elemeivel, melynek fő irányvonala a kommunikációra és a kooperációra való nevelés.

Kiemelt fontosságúnak tartjuk a környezetvédelmet és az egészséges életmódra nevelést. Évente két alkalommal Pécs környékére kirándulunk gyermekeinkkel. Saját, jól felszerelt tornatermünkben preventív, tartásjavító testneveléseket vezetünk. 


Foglalkozásainkhoz kiegészítő eszközként sok természetes anyagot használunk (kukorica, gyékény, vászon, pamut).

Vizuális nevelésünk eredményességét segíti saját égetőkemencénk is, melyben óvodásaink egyéni agyag alkotásait égetjük ki.

Gyermekeink az óvodai nevelés keretén belül megismerkednek a néphagyományokkal, jeles napokkal (Luca-nap, Márton-Nap).

Nyitott óvodai életünk, „beszoktatásunk” a gyermekek egyéni igényeinek megfelelően történik. Karácsonyi ünnepélyünk, Anyák Napja, Majálisunk, szüreti mulatság, közös adventi készülődés mind a család és az óvoda jó partneri kapcsolatait erősíti.

Gyermekeink a szülői igények szerint az óvodai nevelési időben megismerkedhetnek a hittan alapjaival, nevelési időn kívül megismerkedhetnek a néptánc, szivacs kézilabda, angol és a lovaglás, RSG játékos alapjaival is.

Új óvodásainkat empátiával, türelemmel, átkaroló, óvó szeretettel várjuk.
Nevelésünk alapgondolata a következő:

 

„Osztani magad-hogy így sokasodjál,
Kicsikhez hajolni-hogy magasodjál,
Hallgatni őket-hogy tudd a világot,
Róluk beszélni, ha szólsz a világhoz.”

 

 

Testületünk sok szeretettel várja az érdeklődő szülőket és gyermekeketintézményünkben.A Pécsimami 2012 őszi és 2015/16. évi "A mi óvodánk" című pályázatában több száz szülő osztotta meg gyermeke óvodájával kapcsolatos tapasztalatait. A 2012. évi véleményeket ITT OLVASHATOD, 2015/16-ban erről az óvodáról az alábbiakat írták:

Hozzászólások

 

A  Pécsimami 2015/16. évi „A mi óvodánk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked óvodáját?” A válaszok itt olvashatók.

Magával ragadó a hatalmas udvar!Csendes remek környéken helyezkedik el.Családias jó hangulatu ovi a miénk ☺

A gyermekeket reggelente örömmel fogadják és szeretik. Minden nap jól érzi magát az oviba, nagyon szeret menni. Nagyon jó érzés, hogy nem kell aggódnom érte napközben. :-) Nagyon köszönöm!

Gyönyörű, családias udvaron játszhatnak gyermekeink. Az óvónők és a dadusok is nagyon kedvesek, sok programmal, foglalkozással fejlesztik a gyerekeket. Minden tekintetben tökéletes óvoda gyermekeink számára. 

...mert itt minden tényleg a gyermekekért és a gyermekekről szól!

Szeretjük családias légköre miatt, már a haramadik gyerekem jár a sárga csoportba.

Szuper óvoda :-) A kislányom nagyon szeret oda járni. Az egyetlen óvoda, amely tornateremmel is rendelkezik. Gyönyörű nagy udvar áll a gyerekek rendelkezésére családi házas környezetben. Az óvónők szakértelme vitathatatlan. A dadusok is nagyon kedvesek és elhivatottak. 

Nagyon szeret ide járni a kisfiam, és nekem ez a legfontosabb. Az ovónők kedvesek és mindig tájékoztatnak. A lovas foglalkozás sokat segített a kisfiamnak a fejlődésben. Jó és gyerekközpontú programok vannak. 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Karácsonyvárás covid idején

Karácsonyvárás covid idején – Merry X-Mask!

Lockdown (lezárás) lett az év szava 2020-ban, ez világosan kifejezi, hogy miről is szólt az évünk. A világ a feje tetejére állt, de Te azért maradj pozitív! A teszted pedig legyen negatív!
Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Azoknak a férfiaknak szól, akik ki akarnak lépni a mókuskerékből és választ keresnek életük kérdéseire, akik szellemi-fizikai kalandra, kihívásra és kiszakadásra vágynak. Valódi változásra. Három nap a vadonban egy titokzatos kalandtúrán. De mi az az XCC?
Miért válasszuk a Milupa termékeket a kisbabánk hozzátáplálásához?

Miért válasszuk a Milupa termékeket a kisbabánk hozzátáplálásához?

A Milupa reggelire, tízóraira, ebédre és uzsonnára is kínál finomságokat a babáknak, a nap bármely szakában segítségül hívhatjuk. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen Milupa hozzátáplálási termékeket kínálhatunk babánknak 4, 6 illetve 8 hónapos kortól.
Ünnepre hangoló – Az asztalos keze

Ünnepre hangoló – Az asztalos keze

Volt egyszer nagyon régen egy kis falusi asztalosműhely. Egyszer, amikor a gazda nem volt otthon, a szerszámok nagygyűlést tartottak...
Ugrás az oldal tetejére