Jelenlegi hely

Covid Painting – FLASHMOB a Széchenyi téren

június 10. 16:00

A program védnöke: Bognár Szilvia alpolgármester

A Pécsi Kulturális Központ rajzpályázatot hirdetett a város általános iskolásai részére, hogy nekik mit jelentett a Covid-19.

A performansz típusú villámesemény a program zárása:

Az elmúlt bő egy év az emberiség minden korosztályát érinti. Különös fontossággal érinti a gyermekkorosztályt, akik nehezen értik a korlátozó intézkedéseket. Ez a korosztály, akik legtöbb idejüket együtt, közösségben élik meg akár az iskolákban, akár a szabadidejükben egyaránt. Ők azok, akik nem értik, hogy a felnőttek felelőtlensége miatt miért kell félelemben, a kortársi közösségek nélkül, korlátozások között megélniük gyermekkorukat, hogy a
felhőtlen életük, jövőjük miért került veszélybe.

Erre a kérdésekre keressük a válaszokat, hogy mondják el, (fessék meg) hogy nekik mit jelent a Covid-19. Hogyan élték, élik meg, milyen felelősségteljes magatartást kérnek a felnőttektől, hogy a jövőjük biztonságban, félelemmentesen teljen, hogyan szeretnének szabadon, maszk nélkül élni stb..

Ezért pályázatot hirdettünk városi szinten, fessék meg a gyerekek egy 50X50-es lepedővászonra érzéseiket. Majd ezeket összegyűjtve az intézmény foltvarró klubja segítségével egy hosszú szalaggá varrattuk. A szalaggal egy performansz jellegű programmal a korlátozó intézkedések után a városháza előtti téren felvonulunk énekkarok és tánckarok bevonásával jelezve, hogy maszk nélkül lehetünk együtt ismét közösségekkel, énekelhetünk és táncolhatunk. Ide várjuk a védnökünket, hogy elmondja és megnyugtassa a fiatalokat, hogy a döntéshozó felnőttek a múltból okulva törekszenek a felnövekvők életének szabad, félelemmentes élésére.


forrás: pixabay.com

A performansz típusú villámesemény programja:

Szieberth Róbert Általános Iskola fúvósai zenélnek, majd egy rövid beszéd arról, hogy a döntéshozó felnőttek mit tudnak az ellen tenni, hogy a jövőben ne félelembe kelljen élniük a gyerekeinknek, fiataljainknak. Ezt követően ott lesznek a „tömegben” a Mátyás Király Utcai Általános Iskolásai is, akik már maszk nélkül, szabadon énekelnek, majd a „jerusalema” dalra a Rovó Attila táncosai táncolnak, akár a bámészkodókkal együtt, akik ismerik a táncot. A zene és tánc befejeztével mindenki spontán elmegy.

Forrás: szerzvezők

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Néha kicsit átvernek

Zöldnek lenni trendi! Néha egy kicsit átvernek...

Vagy egy kicsit többször is. Igen, sajnos ez az igazság. Ma olyan szemléletes példákkal készültem Nektek, amelyek egyértelműen mutatják, hogy jó tisztában lennünk a fogalmak pontos jelentésével, a flakonok tartalmával és az egymásra nagyon hasonlító, de teljesen mást jelentő hívószavak mögöttes tartalmaival. Mert nagyon nem mindegy, hogy mi kerül a levesbe: ételecet vagy ecetsav-esszencia!
Hogyan köss barátságot magaddal?

Hogyan köss barátságot magaddal?

Hibáinkra vagy az erősségekre érdemes koncentrálnunk a változás érdekében? A legtöbbször két végpont között ingázunk: nekem van igazam, a leglegleg-nek hiszem magam, vagy a hibáim tükrében ostorozom magam. A leggyakoribb, hogy hol itt-hol ott vagyok.
46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

Mivel kössük le a gyerekeket a hosszú nyári napokon? Tablet, telefon és TV helyett próbáljatok ki valamit a listáról!
Relax

Miben rejlik a természet vonzereje? Újabb vitalitástipp a lendületes nyárkezdéshez

Mindannyian szeretünk a természetben kikapcsolódni. Valaki a sport kedvéért, gyorsan átsuhanva a vidéken, akár extrém élményekre is vadászhat. Mások csapatban a közösségélményért kirándulnak.
Ugrás az oldal tetejére