Jelenlegi hely

KULTÚRHÁZAK ÉJJEL-NAPPAL - XVI. Honvéd Téri Napok

Időpont: 2022. szeptember 24 - 25. szombat - vasárnap 

A Honvéd téren délelőtt a kisgyerekeknek, délután az egész családnak szóló programok.

 

Kertvárosi őszköszöntő rendezvény. A Honvéd téren délelőtt a kisgyerekeknek, délután az egész családnak szóló programok.

Színpadi műsor, kitelepülők, kísérőprogram: III. Apáczai Kézműves Vásár. 20 órától színpadi műsor, a PKK Apáczai Művelődési Házban.

2022 évi Kultúrházak éjjel-nappal Pécs Kiemelt Vidéki Városa címet nyert a Magyar Népművelők Egyeseletének pályázatán.

A XVI. Honvéd Téri Napok egy hagyományos fesztivál jellegű program, mely bemutatja azokat – a Pécsi Kulturális Központ mindennapokban végzett tevékenységének során – létrejött értékeket, melyek a működő közösségekben és általuk keletkeznek, valamint alkalmat teremt a résztevőknek a társas együttlét során megélni a közös játék, élmény felszabadító erejét.
A programkínálat tevékenységformái – legyen az akár befogadás, vagy aktivitás – magában hordoznak egyfajta „mindennapos” értéket, melyek a jelenlévők számára felfedezhető, társasági élményeken kersztül felszabaduló pozitív energiákkal segítenek kapcsolódniuk a lakóhelyükhöz, az ott megnyilvánuló aktivitásokhoz, intézményünkhöz.
Rendezvényünk során célunk megmutatni, hogy az érték milyen sokféleképpen jelenhet meg, ezáltal szélesíteni a kultúrakedvelő/használó közönségbázisunkat.

2022. szeptember 23-án pénteken 17 órakor Gál Janka festőművész hallgató "Álommesék vándora" c. kiállításának megnyitója, a PKK Apáczai Közösségi Házban (Pécs, Régi-Kertváros, Tolsztoj u. 10.). A kiállítást prof. Nyilas Márta DLA nyitja meg, közreműködik Bazsó Boglárka - fuvola. A kiállítás 2022. október 21-ig tekinthető meg.

2022. szeptember 25-én vasárnap a pécsi Régi-Kertváros hagyományos őszköszöntő ünnepére, a XVI. Honvéd Téri Napokra szeretettel várjuk az érdeklődőket. Délelőtt 10 órától matiné: Ringató László Virággal, utána a Hangoló Zenés Gyermekszínház "Megy a vonat" c. előadása. 15 órától "Színes színpad": klubok, egyesületek előadása. A színpadi program mellett foglalkozások várják a látogatókat.

14:00-15:00 a "Honvéd tér kedvencét": a sütisütő verseny alkotásait adhatják le a finomságok készítői a Sütisátorban. A 3 fős zsűri íz, állag, tálalás alapján értékeli a süteményeket. 

16:00 a Dottó kisvonattal járhatják be a környéket az érdeklődők.

18:00 a Boja Zenekar "Kicsapott a folyó" c. koncertje.

20 órától a PKK Apáczai Művelődési Házban a MárkusZínház: A helység kalapácsa c. előadásán vehet részt a közönség. A belépés díjtalan.

Helyszín: PKK Apáczai Művelődési Ház (7632 Pécs, Apáczai Csere János körtér 1/D.)

Tel: 72/550-600

Bővebb információ: ITT 

E-mail: apaczai.titkarsag@pecsikult.hu 

FB: facebook.com/pkkapaczaimuvhaz

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

Vajon mennyire figyelünk oda, hogy tele legyen a saját és társunk szeretettankja? Mennyire befolyásolják a külső események, hírek a saját szerelmi életünket? Mit tehetünk azért, hogy boldogan éljünk, szeretetben? Van még ilyen? – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Nem sok közöm volt valaha a gördeszkás sporthoz, persze hogy deszkás fiatalokról szóló könyvet sem olvastam. Ahogy felnőttként kamaszoknak szólót se. Így igazi üdítő könyves kaland volt Egressy Zoltán új, (nem csak) kamaszoknak szóló könyve, A virágot jelentő deszkák.
Mesélj, mi volt ma a suliban? 25 beszélgetésindító ötlet

Mesélj, mi volt ma az oviban, suliban? 25 beszélgetésindító ötlet

Hogyan tudhatjuk meg a gyerektől, hogy mi történt aznap a suliban, oviban és éppen hogy érzi magát az iskolai, baráti közösségében? Egyszerű: kérdezzük meg! Na, de hogy tegyük fel a kérdést, hogy válaszoljon is rá?
Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Ugrás az oldal tetejére