Jelenlegi hely

Mesés szombat a Bikali Élménybirtokon

Időpont: 2022. november 26. szombat

Ősszel számtalan meglepetést tartogatunk Nektek! Ügyes kezű kézművesek, izgalmas középkori karakterek, hős lovagok, és megannyi mesés kaland várja a család apraját-nagyját Bikalon!

Amikor az Élménybirtok bejáratát átlépjük, felkészülhetünk egy századokon átívelő időutazásra. Átszellemülünk a Birtok fallal körbekerített, a látogatókat 4 robusztus kapun keresztül utcáira engedő Óvárosában, ahol valósággal megelevenedik a történelem.
Ha szeszélyes az idő, akkor sem érdemes otthon maradni, hiszen számtalan fedett helyszínnel biztosítjuk programjaink gondtalan élvezetét.

A program a következő nyitva tartási napokra érvényes:
2022. november 26.

Élményteli időutazást kívánunk!

Lovagok csatája – döntsd el ki a legjobb lovag az Élménybirtokon! Add le szavazatod kedvencedre és segítsd őt és persze, saját magadat a fantasztikus nyereményekhez!PROGRAMOK    

11:00     Nyitás

11:00-17:00        Interaktív házak a Faluban: Varázsfestő háza, Kovácsműhely, Boszorkányház

11:00-17:00        Állatudvar – Hallgasd meg egy magyar népmesénket A kiskakas gyémánt félkrajcárját illetve, La Fontaine híres tanmeséjét, A róka és a holló történetét

11:00-17:00        Nézz be a birtok összes kézműves műhelyébe, tekints bele a mesteremberek munkájába és vásárolj portékáik közül! Várnak a Mesefaluban egy kis kovácsolással a Kovácsműhelyben,  agyagozással és gipszfestéssel a Vízimalomban.

Az Apródképzőben szívesen látnak többféle Fabatkás kézművességgel mint például gyertyamártással, mézeskalács készítéssel.

Az óvárosi műhelyekben szívesen lát titeket a karikatúra készítő, a bőrműves, az ötvös, tűzzománc és üvegkép készítő, az ólomkatona festő, a könyvkötő,a mézárus, a szabóműhelyben a reneszánsz ruha készítő, valamint a városka egy kanyaros fordulatában a fafaragó.

11:00-15:00        „Labirintus” játék a Birtok területén – Fedezd fel a 7,5 hektáron elterülő Birtokot, s közben keresd a középkori világ emblematikus képeit ábrázoló kártyákat!

11:00-15:00        Titkos jelek, talányos helyek – Fejtsd meg a rejtélyes kódot a kincses térkép segítségével! A játékra a Mézeskalácsos műhelyben jelentkezz!

11:00-12:00        Kézművesek órája – Légy te is kézműves egy órára, tedd próbára a képességed!

12:00-15:00        Finom falatok órája a Fehér Hattyú Fogadóban

12:00-12:30        Ugi mama varázsiskolája – zenés varázsmese az aprónépnek és korodbélieknek az Apródképző Színháztermében

13:30-14:00        A Tücsök és a Hangya – zenés játék az ismert La Fontaine mese alapján a György teremben

15:00-15:30        Lovagi torna – látványos lovas előadás a Lovagi Arénában (Rossz idő esetén a György teremben)

16:00-17:00        Kurtizánképzés Zinával – középkori párkapcsolati stand up comedy, szerelmi okosítás hölgyeknek és érdeklődő uraknak az Apródképző Színháztermében

17:00                  Zárás

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


Jó tudni!

  • Az őszi-téli időszakban a Puchner Kastélyszálló Recepcióján tudod megváltani az Élménybirtok belépődet. (Bikal, Rákóczi utca 22.)
  • Programjaink minden időjárási körülmények között megtartásra kerülnek.
  • Legújabb programjainkért megéri rendszeresen visszajárni hozzánk – értesülj első kézből: kövesd Facebook oldalunkat!

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Habcsók az ágon, csillagszóró, képeslapok, Rubik kocka, bakelit lemezről szóló „Mennyből az angyal” és a szülői ház karácsonyfadíszei… Múltidézés retro képekkel.
SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY - Adventi tippek, ingyenes nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony megint egy kicsit más lesz: tudatosabb, pazarlásmentesebb, visszafogottabb, talán bensőségesebb is. Már most is érezzük, ha ránk is zúdul minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról-boltra, meggondoljuk, átgondoljuk és még egyszer, vagy ezerszer végiggondoljuk. Pont ezért hoztuk létre ezt a tervezőt, hogy ezzel is segítsük a tudatosabb jelenlétet.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható Eta néni elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaháza

Eta néni 2022-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére