Jelenlegi hely

Adománygyűjtés rászoruló pécsi családoknak: ha tudsz, segíts Te is!

A járvány miatt sokan veszítették el a munkájukat. Akik eddig is alkalmi munkákból éltek, azok most egyik napról a másikra jövedelem nélkül maradtak, így gondot okozhat számukra a legszükségesebb napi élelmiszerek beszerzése is.

Ha gyermekek is vannak a családban, különösen nehéz egy ilyen helyzet...

Az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ a bajba került pécsi családok megsegítésére adománygyűjtést indított.

A Pécsimami szerint ez egy nagyon fontos kezdeményezés: kérjük te is vidd hírét, vagy segíts, ha lehetőséged van rá!

A szolgáltat munkatársai tudják, hogy kik a leginkább rászorulók és a szociális szakemberek személyesen juttatják el részükre a beérkező adományokat.

Jelenleg több száz helyi család, közel 500 kiskorú szerepel az adományra várók listáján. A lista folyamatosan bővül: akinek segítégre van szüksége, a segites@ecsgyk.hu email címen jelezheti.

Tartós élelmiszert, tisztálkodási- és tisztítószereket gyűjtenek segíteni tudó magánszemélyektől és várják olyan boltok, üzletek jelentkezését is, akik fogyasztható pékárut tudnak felajánlani.

Mire van szükség?

Mindenki nehéz helyzetbe került a járvány miatt, de a nehézségeknek is vannak fokozatai...

Ha van az otthonodban nélkülözhető rizs, tészta, vagy bármilyen tartós élelmiszer, tisztító - vagy tisztálkodási szer és ebből összeállítanál egy csomagot rászoruló, pécsi gyermekes családoknak: keresd a Szolgálat munkatársait!

Vonjuk be a gyerekeket!

Gyermekeinket is érdemes bevonni a csomag összekészítésébe:

hiszen ebből azt tanulják, hogy a bajban érdemes összefogni, egymásra figyelni és SEGÍTENI azokon, akik nálunk rosszabb  helyzetben vannak.

Hogyan lehet leadni az adományokat?

A felajánlásokért a Szolgálat munkatársai kérésre elmennek, ezt a segites@ecsgyk.hu email címen, a 30/256-8407-es telefonszámon, vagy ENNEK AZ ŰRLAPNAK A KITÖLTÉSÉVEL lehet kérni.

A másik lehetőség, hogy Ti viszitek be a csomagot az alábbi egységeik valamelyikébe, ahol átveszik hétköznap 8:00-16:00 között.

 • Pécs, Anikó u. 5.
 • Pécs, Tüzér u. 7.
 • Pécs, Megye u. 22.
 • Pécs, Hársfa u. 154.

Május 8-án adjuk át az eddig összegyűjtött adományokat!

A Pécsimami felhívására érkeztek felajánlások magánszemélyektől, az adománygyűjtés azonban akkor vett igazán lendületet, amikor az "Év Női Példaképe Baranyában" díjjal jutalmazott, 3 gyermekes, családi gazdaságot vezető Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka is bekapcsolódott a gyűjtésbe.

A magánszemélyektől kapott liszt, rizs, tej, kakaó, savanyú, tészta, olaj, gabonapehely mellett segítségével cégek is tettek felajánlásokat, így május 8-án, pénteken 10.00 órakor többek között az alábbi adományokat szállítjuk a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat Anikó utcai központjába:

 • 60 csomag szeletelt egy kilós fehér kenyér 
 • 60 db félkilós szalámi
 • 60 félkilós szódabikarbóna
 • 12 karton tej
 • Egy láda lekvár és savanyúság
 • 60 gyógynövényes csomag
 • 100 félkilós zsír
 • 195 kg tészta... és folyamatban vannak még egyeztetések.

Továbbra is várjuk cégek és egyéni segítők felajánlásait! 

Nehéz helyzetbe kerültél?

Az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ – tekintettel a 2020. március 11. napjával kihirdetett veszélyhelyzetre – a segites@ecsgyk.hu e-mail címen várja minden olyan segítségre szoruló névvel és telefonszámmal történő jelentkezését, akinek a koronavírussal kialakult helyzettel kapcsolatban segítségre van szüksége.

 

Vigyázz magatokra és segíts másoknak, ha teheted!

- Pécsimami - 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Megmentő ölelés

Megmentő ölelés

Az ölelés megnyugtat, oldja a stresszt, lelki állóképességet ad és növeli az összetartozás érzését. Ez a rendkívüli történet is azt bizonyítja, hogy az ölelés gyógyító erőket tud mozgósítani, sőt életet is menthet.
Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Érettségi, felvételi vagy nyelvvizsga? Szülőként természetes, hogy szeretnénk ilyenkor is a gyerek mellett állni, motiválni, segíteni őt. Mit mondjunk a nagy megmérettetés előtt álló kamaszunknak? Egyelőre azt tudom, hogy mit NE mondjunk! :) Íme 10 demotiváló mondat, amit azonnal törölj ki a szótáradból, ha jót akarsz neki. És magadnak.
Húsvéti sonka, tojás újabb élete

Húsvéti sonka, tojás újabb élete

Gyakran szembesülünk azzal, hogy a hagyományos húsvéti ételek megmaradnak, 3-4. napon már nem szívesen eszi a család. Új köntöst adva nekik azonban elfogy!
Emlékek a Kecskeméti Kórház Covid osztályáról és intenzívéről – ők az én, és a családom hősei!

Emlékek a Kecskeméti Kórház Covid osztályáról és intenzívéről – ők az én, és a családom hősei!

Nem féltem a koronavírustól, nem rettegtem a betegségtől, a szövődményeitől, valahogy úgy éreztem, hogy én azok közé fogok tartozni, akik át sem fognak esni rajta, hiszen nem törvényszerű, hogy minden ember elkapja. 
Ugrás az oldal tetejére