Jelenlegi hely

2014. évi Visszafogadó Munkahely regionális díjátadó

A Visszafogadó Munkahely díjat  a JÓL-LÉT Alapítvány alapította abból a célból, hogy a munkavállalók jelölései alapján hitelesített jó gyakorlatokat bemutassa és népszerűsítse. A 2014. évi regionális díjátadó a Pécsi Nóra Pontot működtető Pécsimami Közhasznú Egyesület szervezésében valósult meg. Tegyük presztízzsé a kisgyermekes szülők visszafogadásának gyakorlatát!

Időpont: 2015. április 10.

Helyszín: buw Hungary Kft Pécs, Rákóczi út 60.


A JÓL-LÉT Alapítvány és a NÓRA-HÁLÓZAT-ban együttműködő civil szervezetek - közöttük a Pécsimami Közhasznú Egyesület által működtetett Pécsi Nóra Pont - 2014 végén közösen hirdették meg a „Munkám visszavár” című pályázatot, amelyre gyermekgondozási szabadságuk után korábbi munkahelyükre sikeresen visszatért szülők nevezhették munkaadójukat.

Országos viszonylatban a 2. legtöbb jelölés a mi régiónkból érkezett. Baranyából a Buw Kft, Komló Város Önkormányzat Közösségi Háza, Esztergár Lajos Családsegítő-és gyermekjóléti központ, Pécsi Tudományegyetem és a Szigetvári Takarékszövetkezet,Tolna megyéből a Generali Biztosító Zrt és a Paksi Atomerőmű Zrt volt a jelöltek között.

A jelöltek egy részénél a munkába való visszatérésnél adott az atipikus munkavégzés valamilyen formája, jellemzően a részmunkaidő, illetve a rugalmas munkavégzés (pl. tömbösítés) lehetősége.

 

Miért a buw Hungary Kft?


A buw Hungary Kft. munkahelyi gyakorlata igazán példamutató. A munkavállalók 20%-a kisgyermekes és minden esetben visszavárják a GYED-ről, GYES-ről visszatérő dolgozóikat. A pályázatokat áttekintve megfigyletük, hogy nem csak a gyermekes és   kisgyermekes (6 év alatt) munkavállalókat fogadják szívesen, hanem a megváltozott munkaképességű munkavállalók, pályakezdők, 50 év feletti munkavállalókat is.

A munkavállalóik 50%-a részmunkaidőben dolgozik, ami kiemelkedik a régiós 12,3%-os eredményhez képest. Adott a hetente min. 20 órás foglalkoztatás lehetősége, a saját napirenddel összeegyeztethető időbeosztás, a későbbi óraszámnövelés lehetősége igény esetén gyermekmegőrzés (pl. iskolai/óvodai szünetek idején). Akár a hosszú nyári szünet idejére is megoldható minimális, 10%-os dolgozói hozzájárulással a gyermekfelügyelet.

A cég álláshirdetéseivel többször találkoztunk: rendhagyó módon az álláshirdetés fotóin az anya gyermekével együtt szerepel: ennek nagyon jó üzenete van a társadalom és a többi munkáltató felé.

A cég betanítja, folyamatos támogatja a visszatérő dolgozókat, segítséget nyújt a munkavégzés során. A hosszabb időt távol töltők újra elvégzik a kezdő képzést, hiszen a cég életében folyamatos változások vannak. Ezzel a képzéssel időt is nyer a dolgozó, hogy könnyebben visszarázódjon a munka világába és magabiztosan kezdjen neki újra a munkának.

A cég közös programokat szervez nem csak a dolgozóknak, hanem az egész családnak, hogy ők is megismerhessék a kollégákat, a munkakörnyezetet. Nagy hangsúlyt fektetnek a jótékonyságnak is, már több adománygyűjtő akciót is szerveztek. Az alkalmazottaknak a buw iskolakezdési támogatás is nyújt.

 

A Díjátadó programja:

 

10:00

Kisgyermekesek a munkaerőpiacon, a NÓRA-HÁLÓZAT projekt keretében készült foglalkoztatási helyzetkép

 

 

JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány

 

10.30

Munkahelyi diszkriminációs esetek az Egyenlő Bánásmód Hatóság Baranya megyei gyakorlatában

 

 

Dr. Gajda Zoltán, Egyenlő Bánásmód Hatóság

 

10.50

A JÓL-LÉT Alapítvány és a NÓRA-HÁLÓZAT által meghirdetett „Munkám visszavár” című pályázat eredményhirdetése és a dél-dunántúliVisszafogadó Munkahely Díj átadása 

11.00

Visszafogadó munkahelyi gyakorlat

 

 

BUW - a Munkám visszavár című pályázat regionális nyertesének bemutatkozása

 

11.20

BUW nyílt nap – kisgyermekes nők ismerkedése a céggel

 

12.00

Szendvicsebéd

Sajtómegjelenések:
                                                            

 
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére