Töltsd hasznosan a karantént: tanulj meg fermentálni! <3
Mit szólnátok hozzá, hogy ha a húsvéti készülődés helyett (vagy alatt) néhány egyszerű videólecke segítségével megtanulnánk közösen erjesztett, probiotikus savanyúságokat készíteni?
Csütörtöktől egy héten át minden este feltöltök az oldalra egy 10-15 perces elméleti összefoglalót a következő témákban:
- a fermentáció fogalma és típusai
- a tejsavas erjedés mikrobiológiája
- élettani hatások, javallatok, ellenjavallatok
- szükséges eszközök és alapanyagok
- módszerek
- érlelés, tárolás, hibaelhárítás
Utolsó nap - egy előre megadott bevásárlólista alapján - pedig együtt elkészítünk két különböző, szezonális finomságot.
Van kedvetek? :)
#fermentálás #maradjotthon #háziprobiotikum #természetesimmunerősítés