Jelenlegi hely

Hírek

Fesztiválozz gyerekkel! - 15 nyári családi fesztivál

Indul a nyári fesztiválszezon! Olyan eseményeket gyűjtöttünk össze, ahol a kicsik és nagyok is jól érzik magukat. Széles a paletta az összművészetitől a zenei-, történelmi-, mese-, és várfesztiválig. Győrtől Diósgyőrig, Veszprémtől Szigligetig sok helyen várnak érdekes programok.

Már óvodások számára is elérhető Polgár Judit komplex képességfejlesztő programja

Bemutatták az iskolák alsó tagozataiban már sikerrel alkalmazott Sakkpalota program új, óvodások számára kidolgozott elemeit. A Sakkjátszótér komplex képességfejlesztő program beépítésével már ötéves kortól készíthetik fel a gyerekeket az iskolai életre és a digitális kor kihívásaira a szülők és a pedagógusok.

Bántalmazás, elhanyagolás- hatása az egyén önmagával való, és társas kapcsolataira- 2.rész

Az előző cikkben a gyermekbántalmazást magát, és a rövid távú hatásait mutattam be Nektek. Most viszont a hosszú távú hatásokat fogom szemléltetni,- a szervezet erre adott lehetséges válaszait, illetve a bántalmazott egyén önmagával és társaival való kapcsolatát.
 

Ingyenes számítógépes tanfolyam Pécsett, teljesen kezdőknek!

Ha olvasod ezt a cikket, akkor minimum felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel rendelkezel. Sok családban vannak azonban olyanok - elsősorban az idősebb generáció - akik (még) nem használják az internet és a számítógép nyújtotta lehetőségeket. Ez a teljesen ingyenes tanfolyam nekik szól!

A család lelki egészségének 12 pontja

A Népesedési Kerekasztal április végén nyilatkozatot fogadott el, amely tizenkét pontban foglalja össze azokat a legfontosabb javaslatokat, amelyek a családok lelki egészségét erősítik, meghatározzák, ezáltal segítve a gyermekvállalási kedvet, hajlandóságot. 

Dupla családi majálison kapcsolódhatnak ki a pécsiek

Pécsett két helyszínen is majálisozhatnak az érdeklődők május 28-án: Uránvárosban és a Keleti városrészben is ingyenes családi programokat, kreatív foglalkozásokat és kiváló koncerteket kínál a város a májusvégi kikapcsolódáshoz a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. és a Pécsi Kulturális Központ szervezésében.

MosolyFarm gyermeknap a Slyven Rendezvényközpontban

május 28. (vasárnap) 10:00-20:00

Kedves Gyerekek!  Vasárnap Benneteket ünneplünk Pécs legújabb, 400 négyzetméteres játszóházában! Színes gyereknapi programokkal várunk: ne hagyjátok ki!

2018-ban kilenc hosszú hétvége lesz!

Jövőre hat szombat is munkanap lesz a 2018. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló, nemzetgazdasági miniszteri rendelet szerint, amely a Magyar Közlönyben jelent meg pénteken.

Karriercoaching trend témalabor Pécsett

Kinek ajánljuk? Coachoknak, segítő szakembereknek, hr-szolgáltatásokat nyújtó tanácsadóknak, akik ügyfeleiket támogatják az életpályatervezésben. Karrierváltásban gondolkodóknak, akik új alternatívákat keresnek. A workshopon nem a személyes támogatást segítjük coachingeszközökkel, hanem a coachok és karrierváltók tudását bővítjük, gyakorlati eszköztárat építünk.

V. Pécsi Családi Színházi Fesztivál

május 27.–június 3. (szombat-szombat)

Tizenkét társulat tizenhat produkcióval várja a közönséget az ötödik Pécsi Családi Színházi Fesztivál.

Zsolnay Piknik megnyitó

Szeretettel meghívunk Benneteket a Zsolnay Piknik hangulatos meglepetésprodukcióval egybekötött, rendhagyó megnyitójára!

Gyereknapi programok Pécsett és környékén? Összegyűjtöttük!

2017-ben is változatos programok, játékos élmények várják a gyerekeket Pécsen és környékén!

Pécsi Városi Gyereknap az Expo Centerben

Május 27-én 10 órakor megnyitja kapuit Csodaország fantasztikus és misztikus világa az Expo Center területén. Az egész napos gyermeknapi rendezvényen kisvasút, körhinta, gigantikus ugrálóvár vár, de akár pónilovaglásra is lehetőségetek nyílik. A „kis kézművesek” pedig kreatív foglalkozásokon is részt vehetnek, mint gyöngyfűzés vagy macivarrás.

Zsolnay Piknik – 2017

Kellemes időtöltésre, igazi békebeli piknikre invitáljuk a közönséget a Zsolnay Negyedbe 2017 tavaszán is! Az együttlét mellett jó hangulatú programokkal, koncertekkel várjuk a piknikre érkezőket péntek délutántól vasárnap estig.

Epilepsziás gyermekeknek EEG sapkát - árverezi egy képét egy fiatal illusztrátor!

Egy híres amerikai színésznő szerint semmi sem olyan hatalmas, mint a mosoly ereje. Ezért olyan varázslatos a gyermekek boldog mosolya. Minél több van belőle, annál jobb, annál egészségesebb a világ.

Családi Fesztivál – Az év "legcsaládibb" vasárnapja

A Nemzetközi Gyermeknapon, május 28-án családbarát fesztivál lesz Budapesten. A 10 órakor kezdődő program minden korosztály számára szórakozást ígér.

Oxitocin és oxitocin - nem ugyanaz!

A vajúdás során egy olyan hormonegyüttes termelődik a szervezetünkben, ami fontos alapját képezi a szülés folyamatának. Michel Odent professzor szeretet-hormon-koktélként definiálja.

Nyárra formában? Neked is sikerülhet!

Az Imami és a "Gyerünk, Anyukám!" közös pályázatát olvasva, márciusban közel 150 anya döntött úgy, hogy belevág a 6 hetes FORMA-BONTÓ Programba, és nyárra formába hozza magát!

Ők április óta heti 6 nap, napi 30 perc igen intenzív tornán vesznek részt... ami azért nem semmi család, gyerekek és (házi) munka mellett!

Feledhetetlen kávéélmény a pécsi CAFE FREI-ben - Pécsimami kedvezménnyel!

Belépve a kávézóba olyan, mintha egy másik világba csöppennénk. Nagyon hangulatos, különleges, keleties atmoszféra lengi körül. Pécsett a Király utca 7 szám alatt található a CAFE FREI kávéház, ahol ízlelőbimbóink „világkörüli utazást” tehetnek, a közel 70 féle kávékülönlegességnek köszönhetően.

Kóstold meg és élvezd a májusi új kávélappal érkezett hónap kávékalandját és ültetvény kávéját!

Június 30-ig 10% kedvezmény a kávé alapú italokra. A kedvezményes kuponért kattints ide!

A gyerekkel nem áll meg az élet, sőt akkor kezdődik!

Skrabski Fruzsina filmrendezővel, újságíróval, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetőjével beszélgettünk a helyi közösségekről, az első családbarát fesztiválról, a dicséret varázserejéről, az apák szerepéről, önmegvalósításról, a boldogságkeresés útjairól, a média szemléletformálásáról és arról, hogyan lesz divat a gyerekvállalás.

Anyának lenni jó? - Mutassuk meg, hogy igen!

Anyák napja délutánján (esőnap: május 13.) a Tettyei romoknál színes családi programokkal vár benneteket a Pécsimami, 17.00 órakor a nevével ellátott szívecskével fogadhat örökbe egy rózsatövet édesanyjának kicsi és nagy, felnőtt és gyerkőc egyaránt!

Még egy PIC-i hiányzik az egymillióhoz – csatlakozz te is!

Patak Gyöngyvér (azaz Gyömbi) nagy fába vágta a fejszéjét: elhatározta, hogy az év egyik legszebb ünnepére, Anyák Napjára 1 millió forint adományt gyűjt össze a koraszülöttek megsegítésére, a pécsi „Beteg Újszülöttekért Alapítvány” részére.

Mindjárt itt az Anyák napja, egy PIC-i azonban még hiányzik. Csatlakozz te is a kampányhoz!

Családbarát Vállalat? Ugye Te is ilyen helyen szeretnél dolgozni?

Megjelent az Év Családbarát Vállalata díj pályzati kiírása. De mitől lesz egy munkahely családbarát?

Te is KézenFogva Ballagsz?

A KézenFogva Alapítvány a ballagó diákokkal családjaikkal és barátaikkal új hagyományt teremtenek.

Oldalak