Jelenlegi hely

Hírek

PIC-i történet: minden jó, ha jó a vége!

Az ötgyermekes "Kaposvárimami" történetét olvasva hol a nevetéstől, hogy a sírástól folynak a könnyeink... ikerfiai a vártnál két hónappal korábban érkeztek, most elolvashatod kendőzetlenül őszinte vallomását.

"A legfőbb célom, hogy élményt adjak az embereknek!" - interjú a LEGO Kocka Kiállítás megálmodójával

LEGO kockák a boldogaknak és a szomorúaknak! - áll a felirat a budaörsi LEGO kiállítás bejáratánál, ahol Rafał Szymański a kiállítás megálmodója és egyben tulajdonosa fogad bennünket. Egy gyors telefon, majd a lánya, aztán pedig a kisfia rövid eligazítása után nem várt szívélyeséggel vezet körbe az eddigi legnagyobb Kocka kiállításon.

128 órás life-és businesscoach képzés Pécsett, április 20-tól

Innovatív szemléletű, azonnali gyakorlati tudást adó coachképzést indítunk Pécsett! Pécsimami látogatóknak kedvezmény!

Általános iskolai beíratás a 2017/2018-as tanévre

A leendő elsősök általános iskolába való beiratkozásának időpontja: 2017. április 20. (csütörtök) és 2017. április 21. (péntek).

Bölcsődei beíratás 2017/2018-as nevelési évre

A 2017-2018. nevelési évre a bölcsődei beíratás időpontja: 2017.05.09. és 05.10.

Óvodai beíratás a 2017/2018-as nevelési évre

A 2017/2018-as nevelési évre az óvodai beíratás 2017. április 26-án és 27-én 7-17 óra között lesz.

Bűvös óceán - Titkos tengeri küldetés a Vajdahunyadvárban

A látványos kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli tengeri tájra érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve titkos küldetés részesei lehetnek.

Hány nyelven szól a szeretet? – Találkozás Gary Chapmannal

Hogyan őrizhető meg a szeretet az emberi kapcsolatokban? A válasz az öt szeretetnyelv megismerésében rejlik - elismerő szavak, minőségi idő, ajándékozás, szívességek, testi érintés –amelyet világszerte ismernek és használnak, az erről szóló könyv 11 millió példányban kelt el. A pszichológiai fogalom és könyvsorozat alkotója, Gary Chapman Magyarországra látogatott.

Aréna Cirkusz március 29-től az Expo Centernél

Igazi egzotikus állatkavalkád, a 2017-es műsor szenzációja a 4 méter magas Transformers! Premier napon (március 29., szerda)  csak 1000 Ft a belépő, többi előadásra egyet fizet kettőt kap akció!

A magzatgyermek napja

2017. március 25. - a nap, melyen a világ a megfogant gyermekekért emeli fel a szavát!

Elindult az Év legnépszerűbb gyerekdalának közönségszavazása

2017-ben a Picur Rádió újra megkeresi az Év legnépszerűbb gyerekdalát! A zenekarok és előadók március 20-ig pályázhattak 2015. áprilisa után megjelent dalaikkal. A Picur viaDALra összesen 12 zenekar pályázott 27 dallal. Biztos Ti is kíváncsiak vagytok rá, hogy hallottátok-e már ezeket a gyerekdalokat.

Desszert koncert a Palatinus Hotelben

Elérkezett a Filharmónia Magyarország Desszert koncertsorozatának utolsó koncertje, a 2016-2017- es évadban.

Óraátállítás: így jegyezd meg mikor merre tekerünk!

Bevallom őszintén, gyerekként sokáig bajban voltam az óraátállítás szabályaival. Az egy dolog, hogy nem értettem miért is állítgatjuk pontosan, csak a nyűg van vele, egy plusz lehetőség a késésre. Aztán idővel már nyűg sem volt, mert az okos készülékek maguktól átálltak. Én csak konstatáltam, hogy megint kaptam, vagy veszítettem egy órát. Na, de hogy pontosan mikor és merre kell tekerni a vekkert, azt sokáig egyszerűen nem bírtam megjegyezni, és ma már azt is tudom, ezzel a problémával nem vagyok egyedül. 

Szendvics ötletek gyerekeknek - kreatív anyukák ezt csak szeretni lehet!

Olyan sokszor vagyok bajban, hogy hogyan tegyem vonzóbbá gyermekeimnek szánt ételeket, zöldségeket, gyümölcsöket. Sokunknak okoz ez fejtörést, nap, mint nap. Nálunk annyiszor lép életbe a „nem tetszik, nem kóstolom meg” állapot, hogy nem is tudom mikor tettem utoljára új dolgot a tányérjukra.

Érdemes befektetni a kapcsolatunkba! - interjú Dr. Mihalec Gábor párterapeutával

Boldogan élnek, míg meg nem halnak… vagy mégsem így van? Mi a titka a harmonikus párkapcsolatnak? Hogyan őrizhetjük meg az intimitást? Beszélgetünk vagy csak megbeszélünk? Szó volt veszélyekről és megoldásokról, megcsalás-biztos házasságról, párterápiáról és arról, hogy miért kell "az a papír".

Milyen okmányok és eljárások lettek ingyenesek? Mutatjuk!

2016-ban több okmány és eljárás illetékmentessé vált, 2017. március 16. napjától pedig tovább bővült azoknak az okmányoknak és eljárásoknak a köre, melyekért nem kell fizetni!

Ifjúsági Passió 2017

A hagyományokhoz híven Virágvasárnap, április 9-én 15 órakor ismét megrendezésre kerül a szabadtéri Ifjúsági Passió Pécsett, a Tettye parkban.

Egyszülős családok - Közösségre és érdekképviseletre van szükségük

Az elszigetelődést tartják a legnagyobb problémának a gyermeküket egyedül nevelő szülők – ez derül ki az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány több mint ezer fő válaszain alapuló kutatásából. A Budapesten létrejövő egyszülős központ legfontosabb feladatának pedig az egyszülős családok jogainak és elfogadásának képviseletét tartják az érintettek.

Ma van a víz világnapja!

A 2017. évi világnap mottója magyarul: „Szennyvizek? Tiszta vizet"

Miért 03.21. lett a Down-szindróma Világnapja?

Az UNESCO március 21-ét a Költészet Világnapjának nyilvánította, ám 2006 óta ezen a napon tartják a Down-szindróma Világnapját (World Down Syndrome Day) is.

Húsvétváró családi délelőtt a Játéktárral

Április 9-én 10 és 12 óra között várunk mindenkit szeretettel egy kis húsvétvárásra.

Nyílt nap és beíratás a Kék Elefánt Evangélikus Óvodában

A Kék Elefánt Evangélikus Óvoda 2016. szeptember 1-je óta várja a környékbeli, valamint a messzebbről érkező gyermekeket. Óvodánk a kedvelt és nagy múltú Enyezd utcai 1. sz (tag)intézmény utódjaként működik a tőle megszokott színvonalas pedagógiai munkával.

Versmondó verseny a magyar költészet napja alkalmából a Körbirodalomban

A Csorba Győző Könyvtár Körbirodalom Gyermekkönyvtára versmondó versenyt hírdet a magyar költészet napja alkalmából. A jelentkezési határidő március 24.

EndoMarch - Ismerkedj meg az endometriózissal kapcsolatos tényekkel

Csatlakozz hozzánk 2017. március 27-én és tudd meg, mi is az az endometriózis, vagy ha már érintett vagy, tudj meg még többet erről a téged is érintő egészségügyi kihívásról, hallgasd meg szakértőink előadásait és találkozz sorstársakkal! Ha van az ismeretségi körödben olyan, aki érintett lehet, kérlek oszd meg vele is, vagy hívd el magaddal! Szeretettel várunk!

 

Ingyenes előadássorozat a Digiscool-tól

A Digiscool pécsi programozó iskola egy ingyenes, az informatikát és az IT szakmákat népszerűsítő előadás sorozatot kezdeményezett
"IT és TI Az informatika mindent visz. Te maradsz?" név alatt.

Oldalak