Jelenlegi hely

Hírek

Palántázzunk együtt! - Ingyen vetőmagot oszt egy magyar lány

PlantTogether - Legyen zöldebb a világ! - ez a mottója a Palántázzunk együtt közösségnek, melyet Anna, a fiatal bölcsészlány hívott életre. Célja, hogy kortól, nemtől, tapasztalattól függetlenül minél többen próbálják ki a felelős növénygondozást. 

Nekünk is lesz Legoland-unk! A magyar gyerekek is részesei lehetnek a nagy csodának!

Európa több országában is nagy kedvenc, hamarosan pedig végre nálunk is látogatható lesz a LEGOLAND, méghozzá Nyíregyházán, amit Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere jelentett be egy Facebook-bejegyzésében:

Ezek a mai fiatalok! - Jövőtervezés

"Az ifjúság nem idővel mérhető életszakasz, hanem egy állapot" – írja Márai Sándor az Egy polgár vallomásai című regényében. Állapotot rögzít tehát a közelmúltban publikált Magyar Ifjúság Kutatás 2016 című kiadvány is. Pillanatképet a fiatalok mindennapjairól, gondolkodásáról, terveiről.

Látványos fejlődés a felső tagozatosoknál - Félévet értékelt a MCC Fiatal Tehetség Programja

Pszichológusok és tanárok értékelték a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség (FIT) Programjában részt vevő diákok félévi teljesítményét. Az eredmények mind az ötödikesek és hatodikosok esetében kiemelkedőek: a FIT-es gyerekekre nagyobb tájékozottság és magabiztosság jellemző, mint hasonló korú társaikra.

A magolás ideje lejárt – élmény kell a tanuláshoz!

"Az oktatás célja nem az, hogy befejezett tudást adjon, hanem az, hogy szilárd alapot teremtsen a továbbhaladásra.” – vallotta a méltán világhírű Öveges József professzor, aki messze földön híres volt gyakorlatorientált oktatási módszeréről.

Pécsett coaching díjmentes kipróbálás ügyfélként

Szeretettel várunk díjmentes coachingra, ha valamilyen valós problémán szeretnél dolgozni.

Fotózd le a láthatatlant!

Fotó- és videópályázatot hirdet a NOE a láthatatlan munka világnapja alkalmából!

Egyedi babatermékek megtöltve szívvel-lélekkel

Gyakran nem is sejtjük, hogy mennyi munka, mennyi szív és lélek rejtőzik egy-egy tárgy mögött. Ha megértjük, hogy az alkotónak mit jelent létrehozni ezt a tárgyat, akkor már nem csupán egy tárgyként, hanem egyedi és megismételhetetlen művészi alkotásként tekintünk rá.

A Botanikus Kertben éled a tavasz! Most sok érdekesség nyílik.

Tavaszodik! A PTE Botanikus Kertjében a tavasz előjeleként kibújt a téltemető. Ez a kis sárga virágú, gallérral rendelkező apró gumós virág a talaj melegedésével szinte a semmiből tűnik elő, s pár nap alatt csodálatos szőnyeget varázsol a kertbe. Aki jó időben bejárja a parkot, több helyen is megcsodálhatja e növényt.

IV. Pécsi Szabad Iskola Workshop a PTE Műszaki és Informatikai Karán

Szeretettel meghívunk Mindenkit egy izgalmasnak ígérkező délutáni beszélgetésre, a szülőkön kívül most a pedagógusokat is nagyon várjuk. A közelgő iskolaválasztás kapcsán a gyermekek érzelmi intelligenciájáról, a lelki megküzdésről, a nehézségekről és az azokon való átsegítésről fogunk beszélgetni és gyakorlati tanácsokat, meseajánlásokat kérni Kádár  Annamáriától!

Desszert Meglepetéskoncert a Zengő Együttessel

Mindenki örömére újra itt a tavasz, a Desszert mackója is kicammogott barlangjából és elárulta nekünk a Meglepetés koncert titkait. Ezúttal a Zengő Együttes várja a gyerekeket és szüleiket egy vidám zenés-táncos vasárnap délutánra.

Ezek a mai fiatalok! - Családalapítás

"Az ifjúság nem idővel mérhető életszakasz, hanem egy állapot"– írja Márai Sándor az Egy polgár vallomásai című regényében. Állapotot rögzít tehát a közelmúltban publikált Magyar Ifjúság Kutatás 2016 című kiadvány is. Pillanatképet a fiatalok mindennapjairól, gondolkodásáról, terveiről.

Lepjék el a házaspárok a Facebookot a Házasság Hetének záróhétvégéjén!

Tavaly májusban a Család Nemzetközi Napja alkalmából indította el első profilkép-kampányát  a Citizen Go csapata a Facebookon, amely során az AnyaApaGyerekek kezdeményezés logójára cserélte le  profilképét több ezer ember.   

Felajánlanád adód 1%-át a Pécsimaminak?

Támogatásodat még több hasznos információ és színvonalas rendezvény megvalósítására fordítanánk! Mutatjuk, hogy hogyan segíthetsz:

Jelentkezz ifjú polgárőrnek!

Ha elmúltál 14, de nem vagy 18, lehetőséged van az érettségihez szükséges közösségi szolgálatot a Polgárőr Egyesületeknél tölteni.

Hiánypótló női önvédelmi program a Bushinkan Harcművészeti Központban

A nők és fiatal lányok elleni növekvő számú atrocitás okán egy hiánypótló női önvédelmi program indul Pécsett, a Bushinkan Harcművészeti Akadémia szervezésében. Az önvédelmi program lehetőséget ad egyes konfliktusok lelki és fizikai (önvédelmi-technikai) kezelésére.

5 kontinens kávékülönlegességei a CAFE FREI PÉCS-ben!

Minőségi kávéélményt szeretne? Kényeztette már magát, vagy párját, barátnőjét a pécsi CAFE FREI-ben? Valentin - nap közeledtével érdemes átgondolni...

Farsang a pécsi Indiso Sóklinikán

Gyere és farsangozz az Indisoval! Gyermekeket játékok és vetélkedők várják, szülők kötetlenül beszélgethetnek vendégeinkkel. A helyszínen lehetőség lesz kedvezményesen bérletet vásárolni.

Vasárnap családi Desszert koncert a Palatinusban

Feledhetetlen zenei kalandra invitálja a gyermekeket és szüleiket a Filharmónia Magyarország: a Palatinus Szálló Bartók termében a Zsolnay Wind Orchestra ad koncertet "A fúvóka" címmel.

Kultúrházak éjjel-nappal - Több száz program, több száz helyszín

Kocsonya szépségverseny, reneszánsz históriás történelmi kalandozás, interaktív meseszínház, fánksütő verseny, disznótoros, családi jelmezes farsangi futás. Országszerte több száz kultúrház csatlakozott színes programokkal a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű rendezvénysorozathoz, amely idén a Mindennapi hagyományaink tematika mentén zajlik február 10. és 12. között.

Budapesten lesz májusban a Családok Világkongresszusa (WCF)

Larry Jacobs, a szervezet elnöke közleményében azt írta, Magyarország már megmutatta, hogy vezető szószólója a természetes családoknak Európában és reményét fejezte ki, hogy a kongresszus megerősíti eddigi kapcsolataikat.

Közös szándéknyilatkozatot írtak alá civil szervezetek a rákellenes küzdelemért

A rákellenes küzdelem, a szűrések és a minél korábbi felismerés fontosságáról írtak alá szándéknyilatkozatot civil szervezetek Budapesten a rákellenes világnap alkalmából. Novák Katalin államtitkár a rendezvényen hangsúlyozta, hogy a betegség elleni küzdelemben nagyon fontos a megelőzés, a magunkra, családtagjainkra való odafigyelés. 

Kultúrával a családokért - Nagyszabású programsorozat indul

Közel félezer ingyenes, a családokat támogató programot szervez a következő két évben a Zsolnay Örökségkezelő NKft. a Kultúrával a családokért (EFOP-1.2.1- 15-2016- 00525 sz.) projekt keretében.

Oldalak