Jelenlegi hely

Kulturális Örökség Napjai a pécsi világörökségi helyszíneken

szeptember 19-20. (szombat-vasárnap)
 

A pécsi világörökségi helyszínek a Kulturális Örökség Napjai alkalmából két napos rendezvénysorozattal készül, ahol lehetőség nyílik felidézni az ókort az egykor Római Birodalom fennhatósága alatt virágzó Pécs, akkori nevén Sopianae 1600 éves épületei között.

Pécs épített örökségi helyszínei egyszerre közvetítenek építészeti, képzőművészeti, történelmi, vallási és városképi információszövetet. Ennek az összetett terméknek a legfontosabb vevőértéke az, hogy a benne kódolt információs anyag történelmi korokon átívelő szellemiséget hordoz. A tudatos és sokoldalú hagyományőrzés, valamint az újdonságok iránti kreatív érzékenység szervesen összefügg, sőt egymást erősíti. 

Programjainkon kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése!

PROGRAMOK:

ANTIK KONCERT

szeptember 19. 19:00

Kortárszenei koncert a Cella Septichorában, amelyen öt fiatal magyar zeneszerző, Bajnok Ádám, Gelléri András, Muntag Lőrinc, Szécsi Lőrinc és Szőcs Márton új művei hangoznak el. Az első ízben megszólaló darabokat az antikvitás tematikája köti össze. Szeretettel várunk mindenkit, akit érdekel az antik kultúra, a kortárs zene és ezeknek találkozása.

Részletek: https://www.facebook.com/events/304705720820444/

A koncert ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

További információ és jelentkezés:

info@pecsorokseg.hu

+36 72 224 755


INTERAKTÍV INSTALLÁCIÓK

szeptember 20. 10.00–18.00

A pécsi világörökség a Római Birodalom különböző területeiről ismert híres művészeti alkotásokat mutat be interaktív installáció formájában a Cella Septichora Látogatóközpontban. A látogatók hívhatják életre a pompeii falfestmények alakjait, római császárportrék főszereplőivé válhatnak, és még a római istennőket is megtestesíthetik. Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt, családokat, kicsiket és nagyokat, és főleg azokat, akik szeretnek fotózni és fotózkodni.

Jegyár: Aki római viseletben érkezik, ingyen részt vehet a programon! Az eseményen az adott helyszínre érvényes jegy megváltásával lehet részt venni.

Szervező: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.


RENDHAGYÓ SÉTÁK A VILÁGÖRÖKSÉG PEREMÉN

szeptember 20. 11:00, 13:00 és 15:00-kor

A Kulturális Örökség Napjai alkalmából rendhagyó idegenvezetéssel tekinthetik meg az Ókeresztény Mauzóleumot és az Apáca utca 14. szám alatt található római kori emlékeket.

Ingyenes tárlatvezetések indulnak 11, 13 és 15 órakor.

11 órai sétára az első 25 regisztrált résztvevőnek ingyenes a program. A későbbi időpontokban, 13 és 15 órakor induló sétákon a vezetés ingyenes, a részvétel a világörökségi helyszínekre érvényes belépőjegy megváltásához kötött.

Részvétel előzetes regisztrációt igényel: info@pecsorokseg.hu

Maximum létszám: 25 fő/séta.

Indulás: Szent István tér, Ókeresztény Mauzóleum


Szervezők: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A népmese napja és apró történetek a meséről

A népmese napja és apró történetek a meséről

Idén 15 éve, hogy szeptember 30., Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről.
Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Egyszerű ötlet: egy különleges pad segít barátokat találni azoknak a gyerekeknek, akiknek nincs kivel játszaniuk, beszélgetniük. Te kipróbálnád?
Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Épp hogy elindult az iskola máris betegek lettünk…5-10 nap hiányzás, nem csak a munkahelyen nagyon rizikós, de bepótolni sem túl egyszerű az iskolás gyerekeknek a kimaradt hatalmas óraszámokat. Ha megbetegszünk vagy a gyerekek betegednek le, fontos tudnunk, hogy nem csak gyógyszerekkel tudjuk a betegségeket kezelni, hanem nagyon sok gyógyhatású otthoni praktikákkal is segíthetjük a gyógyulást. 
A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

„Ha a reggel jól indul, jó lesz az egész napod” tartja ugyebár a mondás, de reggel annyiszor nem indul jól a napunk.  Mi szülők általában rohanunk, már a reggelünk is néha egy kész cirkuszi mutatvány, egyensúlyozunk a kötélen a reggeli rituálék között, kapkodunk, feszültek vagyunk, sürgetünk, néha veszekszünk, és néha elkésünk… De, hogy tudjuk mindezt elkerülni, és boldogabbá tenni a reggeli indulást? Fogadjátok szeretettel Jamrik Márta tanácsait.
Ugrás az oldal tetejére