Jelenlegi hely

Bálicsi Integrációs Nevelési Oktatási Központ, Általános Iskola, Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium és Korai Fejlesztő

Cím: 7635 Pécs, Bálicsi u. 29.
Tel.: 72/310-299 70 366 7411
Emailbinok@vva.hu binokigazgato@gmail.com


Az intézmény elsődleges feladatának tekinti a látássérült gyermekek és fiatalok oktatását, nevelését, de nyitott az egyéb sérüléssel élő diákok irányában is. A retrográd integráció segítségével a magatartás zavaros, hiperaktív, vagy önhibájukból lemaradó diákok oktatását és nevelését is felvállalja. Az alapfokú oktatás 1-8 és a középfokú oktatás 9-12 évfolyamain integráltan, alacsony osztálylétszám mellett zajlik az oktatás.

A tantervek kialakításakor fokozott figyelmet szentelnek annak, hogy a különböző képességű diákok mindegyike számára biztosítani tudják az optimális tananyagmennyiséget és az elsajátításához szükséges módszereket.A sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok speciális oktatása egyéni fejlesztési tervek alapján történik.

Web: www.vva.hu/binok 
dr. Sebestyén Ibolya Világ Világossága Alapítvány Irányító testület elnöke alapító

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Melltartó kisokos – hogyan válasszunk melltartót, fehérneműt

Melltartó kisokos – hogyan válasszunk melltartót, fehérneműt

A nők fehérneműs fiókjának fontos darabjai a melltartók, amelyek funkciója messze túlmutat a csinos alsóneműn; egyszerre kell kényelmet és magabiztosságot is biztosítania, miközben valóban nem hátrány, ha a kinézetével is illeszkedik a viselője személyiségéhez. Nehéz feladat tehát megtalálni a megfelelőt – sőt megfelelőket, hiszen különféle ruhákhoz és felsőkhöz eltérő darabokra lehet szükség, ráadásul a mindennapos használat miatt is fontos, hogy több darab is rendelkezésre álljon.
Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Ugrás az oldal tetejére