Jelenlegi hely

Otthon Segítünk Alapítvány

Szervező: Buzás Márta
Tel.: 306312-3989
Email: buzasmarti11@gmail.com
Az Otthon Segítünk Alapítvány (OSA)  Pécsen 2003. óta működik, kisgyermekes családoknak - ahol legalább egy iskolás kor alatti gyermeket nevelnek - nyújt laikus, baráti, szülői tapasztalaton alapuló segítséget, heti 1x 2-3 órában, általában 3 hónapig, amely a problémától függően lehet hosszabb is.

Célunk a nagyobb problémák megelőzése, a szülői szerepben való megerősítés. Önkénteseink 10 hetes felkészítő tanfolyamon vesznek részt, melynek elvégzése után látogathatják csak a segítséget kérő családokat.
Az Otthon Segítünk Szolgálat egy, a kisgyermekes családokat támogató szolgálat, amely a régi, jól működő nagy családok mintájára nyújt segítséget a magukra maradt, elbizonytalanodott, vagy egyszerűen csak megfáradt családok számára. A szolgálatban önkéntesek dolgoznak, akik maguk is szülők, nagyszülők, s egy ingyenes felkészítő tréning után otthonukban látogatják a segítséget kérő családokat heti rendszerességgel, előre megbeszélt időben, meghatározott feladatra, két három hónapon keresztül – gyakorlati segítséget, megértést és derűt ajándékozva a családnak. Célunk, hogy megelőzzük a komolyabb bajok (szorongás, depresszió, a család széthullása) kialakulását, és hogy a családok a mélyponton átlendülve megerősödjenek, talpra álljanak.
 
A kisgyermekes család olyan, mint egy fiatal fa. Előtte az élet, a növekedés lehetősége. De sokszor segítségre van szüksége. Néha nem is kell több segítség, mint egy egyszerű karó.
 
 
 
És a kis fa megerősödik, és nem lesz többé szüksége karóra. Egyre több gyümölcsöt érlel. A karó pedig átkerülhet egy újabb fiatal fa mellé.

 
 
Az Otthon Segítünk Alapítvány honlapján, www.otthonsegitunk.hu címen, az érintett családok bővebben is olvashatnak az Alapítvány működéséről, céljairól.
 
Szervező: Herczeg Zsuzsanna
Tel.: 20/565-6037
Email: herczegzsuzsaanna@gmail.com
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!