Jelenlegi hely

Nem csak a férfiak, a nők is remekelnek a sportban

Voltak idők, amikor a nőket nem engedték sportolni, ez csak a férfiak kiváltsága volt. Gondoljunk csak az ókori Rómára, vagy a görög olimpiára. Ezeken a játékokon nők nem vehettek részt, és igazából még a lelátókon sem lehettek jelen. Később már szurkolhattak a kedvenceiknek, de játszani nem játszhattak. Ma már egyre több nő is megcsillogtatja a tehetségét és bizonyítja be, hogy a nemek között voltaképpen nincs különbség. Hiszen egy nő is lehet tehetséges, kitartó és érhet el sikereket egy adott sportban. A cikkben néhány remek sportról lesz szó, amely sportokban a nők ország – világ előtt sikeresen bebizonyították, hogy bizony helyük van a sporttörténelemben, hiszen kimagasló teljesítményüket egy-egy férfi
sportoló is megirigyelhetné.

A nők és a rögbi

Nem csak az Egyesült Királyságban, hanem nemzetközi szinten megemelkedett a női rögbijátékosok száma. 2013 óta mintegy 60 százalékkal nőtt a női rögbijátékosok száma szerte a világon, egy online sportfogadás információs oldal szerint. Természetesen, még mindig kisebbségben vannak a férfi rögbijátékosokkal szemben, de a női játékosok száma évről – évre csak növekszik, és az elért sikereik is azt mutatják, hogy a nőknek is helyük van a pályán.

Az extrém sportban a nők is remekelnek

Azt gondolhatjuk, hogy csak a férfiakban él a kalandvágy, csak a férfiak szeretik az extrém sportokat, pedig ez nem így van. Számtalan női sportoló imádja a kalandos, extrém sportot, amely sportágakban kiemelkedő teljesítményt is nyújtanak.

Női teniszbajnokok

Az amerikai Forbes Magazin százas listáján Serena Williams az 51. helyet foglalja el. Mindenki tudja, hogy kicsoda Serena Williams, mindenki tisztában van a teniszben elért sikereivel. Serena Williams minden idők egyik legkiválóbb sportolója, lekörözve ezzel néhány férfi sportolót is. Azonban ez a 100-as lista még mindig azt tárja elénk, hogy bizony a férfiak még mindig vezetnek, már ami a sportban való részvételüket és keresetüket illeti, azaz van még mit behozni a hölgyeknek és sok Serena Williamsre lenne még szükség, hogy a világon nagyobb elismerésnek örvendjenek a női sportolók.

A nők és a gyeplabda

A női gyeplabda egy remek példa arra, hogy milyen sikereket érhetnek el a nők is ebben a sportban, amennyiben pénzt fordítanak arra. A gyeplabdát a világon sokan kedvelik. Kiemelkedőnek számít a brit női csapat, Rióban, 2016-ban, aranyat nyertek, a Bet 365 információi szerint.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Egyszerű ötlet: egy különleges pad segít barátokat találni azoknak a gyerekeknek, akiknek nincs kivel játszaniuk, beszélgetniük. Te kipróbálnád?
Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Épp hogy elindult az iskola máris betegek lettünk…5-10 nap hiányzás, nem csak a munkahelyen nagyon rizikós, de bepótolni sem túl egyszerű az iskolás gyerekeknek a kimaradt hatalmas óraszámokat. Ha megbetegszünk vagy a gyerekek betegednek le, fontos tudnunk, hogy nem csak gyógyszerekkel tudjuk a betegségeket kezelni, hanem nagyon sok gyógyhatású otthoni praktikákkal is segíthetjük a gyógyulást. 
A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

„Ha a reggel jól indul, jó lesz az egész napod” tartja ugyebár a mondás, de reggel annyiszor nem indul jól a napunk.  Mi szülők általában rohanunk, már a reggelünk is néha egy kész cirkuszi mutatvány, egyensúlyozunk a kötélen a reggeli rituálék között, kapkodunk, feszültek vagyunk, sürgetünk, néha veszekszünk, és néha elkésünk… De, hogy tudjuk mindezt elkerülni, és boldogabbá tenni a reggeli indulást? Fogadjátok szeretettel Jamrik Márta tanácsait.
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. De milyen könyvet és hogyan válasszunk nekik?
Ugrás az oldal tetejére