Jelenlegi hely

Piskótatekercs, avagy piskóta csiga módra

A piskótatekercs az egyik legklasszikusabb sütemény. Nem hiába, hiszen egyszerűségében rejlik nagyszerűsége. Csak egy jó alaptésztát kell készítenünk, plusz egy kis házi baracklekvár és már kész is a tökéletes sütemény.

Ha mégis szeretnénk eltérni a klasszikus ízvilágtól és formától, a lehetőségek száma végtelen.

Egy egyszerű ötlettel igazi csigaformát tudunk készíteni, amiben a gyerekeink is segítségünkre lehetnek. A kis csoki csápok láttán a gyerekek fantáziája biztosan beindul, és szívesen falatozzák a csiga sütit.

Ha valami különlegeset szeretnél készíteni az iskolai, óvodai rendezvényekre (pl.: farsangra), gyerekzsúrra, akkor próbáld ki a receptet.

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 8 evőkanál víz
  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • baracklekvár a kenéshez
  • csokis rudak a díszítéshez

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből habot készítünk, félretesszük. A sárgákat alaposan kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a vizet. Ezután a sütőporral elkevert lisztet keverjük hozzá. Végezetül a tojásfehérje habját adjuk a masszához kis adagokban.

30*40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a masszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20-25 percig sütjük.

Amikor megsült a piskóta, húzzuk le róla a sütőpapírt és egy konyharuha segítségével tekerjük fel, még forrón a tésztát. Ha kihűlt a piskóta, tekerjük ki, kenjük meg baracklekvárral és csavarjuk fel. Arra figyeljünk, hogy a piskóta végét ne tekerjük fel teljesen, mert oda kerülnek majd a csokis rudak. Hagyjuk egy kicsit állni, utána szeleteljük, kb 1,5-2 cm-es szeletekre.

A csokis rudakból vágjunk kb.1-1,5 cm-es darabokat és szúrjuk a piskóta kilógó részébe 2 db-ot, ez lesz a csiga csápja.

Gyors sütést kívánok!


Mácsai-Molnár Ágnes 
anyuka, feleség, időhiánnyal küszködő, sütni imádó nő - a GyorsanSüti blog szerkesztője

Ha szereted a gyorsan elkészíthető, keverem-kavarom és már kész is sütiket, akkor nagyon hasonlítunk. Nagyon szeretek sütni és sütiket alkotni. Viszont nem szeretek sok időt tölteni a konyhában, ezért a gyors, egyszerű recepteket részesítem előnyben. 

Szeretettel: Ági

Ági többi receptjét itt találod: GyorsanSüti youtube csatorna - iratkozz fel!

 

- KAPOSVÁRIMAMI -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?
A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aole vera az új tejföl?

A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aloe vera az új tejföl?

„Kend be vékonyan tejföllel!” – Ez nem egy ételrecept részlete, hanem nagyanyáink kedvenc praktikája napégésre, ami lassan kimegy a divatból és feledésbe merül. A helyét átvette az Aloe vera – nem véletlenül.
Lencsesaláta

Lencsesaláta

Vajon ez kinek a kedvence? Nem árulom el, de szerintem ő bevallja. "Csináltam lencsesalit." "Jöhet!"
Ugrás az oldal tetejére