Jelenlegi hely

3 szempont a legjobb használt számítógép kiválasztásához

Ha egy felújított számítógépet vásárol egy vadonatúj asztali vagy hordozható eszköz helyett, akár több tízezer forintot is spórolhat.

A másodkézből származó termékeknek Magyarországon nincsen nagy hagyománya, sőt sokan gyanúsan tekintenek az ilyen számítógépekre. Szerencsére könnyű eloszlatni a használt gépekkel kapcsolatos leggyakoribb mítoszokat. Íme, négy egyszerű szempont a vásárláshoz!

Gondoljuk át, mire is van szükségünk!

A reklámoknak, hirdetéseknek köszönhetően könnyű a legújabb gépeket megvásárolni, hiszen szinte csak ezekről tudunk informálódni. Azonban fontos tudnunk, mielőtt megnyomnánk a kosárba helyezés gombját, hogy a legújabb elektronika valószínűleg sokkal többet tud, mint amire szükségünk lesz a következő néhány évben. Ha csak a weben szörfölnénk, vagy a telefonunk képeit tárolnánk a gépen, nincsen szükség több százezer forintos eszközre.

Jól nézzük meg, mit veszünk!

Az élet sok területén tapasztalhatjuk, hogy a legolcsóbb termékek vagy szolgáltatások a végén mégis többe kerülnek, mintha eleve egy drágább terméket vásároltunk volna. Nincsen ez másképp a használt laptopok piacán sem! A készülék márkájának mindig nézzünk utána és kérjünk tanácsot (például a Technimax szakembereitől)! 

Garancia nélkül ne vásároljunk!

Másodkézből származó termékek esetében az ember ritkán talál olyat, ami még mindig garanciális. Ezért érdemes olyan használt laptopok közül válogatni, amelyeket felújítottak. A Technimax munkatársai saját kezűleg újítják fel a gépeket, és mindegyikre korrekt garanciát vállalnak, így nem kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy ugyan akciós a termék, de néhány napig működik csak megfelelően. A Technimax gépei még hosszú évekig velünk lesznek és bírják a strapát.

Ha tehetjük, vásároljunk több eszközt egyszerre!

Különösen céges gépvásárlások esetén gyakori, hogy a beszerzéskor egyszerre több eszközt vásárolnak. Ennek megfelelően, amikor a hivatalos jótállási időszak letelik, vagy a cégek által használt szoftverek már nem futnak kellő gyorsasággal a számítógépeken, akkor a laptopok cseréjére kerül a sor. Ha használt laptopok vásárlásán gondolkozunk, érdemes többet venni egyszerre, hiszen így akár mennyiségi kedvezményre is jogosultak lehetünk, de legalábbis megkönnyíti a szervizelési folyamatokat, hogy az üzemeltetést végzőnek egyféle specifikációt kell behatóan ismernie.

A fotó forrása:

Elnur / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A népmese napja és apró történetek a meséről

A népmese napja és apró történetek a meséről

Idén 15 éve, hogy szeptember 30., Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről.
Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Egyszerű ötlet: egy különleges pad segít barátokat találni azoknak a gyerekeknek, akiknek nincs kivel játszaniuk, beszélgetniük. Te kipróbálnád?
Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Épp hogy elindult az iskola máris betegek lettünk…5-10 nap hiányzás, nem csak a munkahelyen nagyon rizikós, de bepótolni sem túl egyszerű az iskolás gyerekeknek a kimaradt hatalmas óraszámokat. Ha megbetegszünk vagy a gyerekek betegednek le, fontos tudnunk, hogy nem csak gyógyszerekkel tudjuk a betegségeket kezelni, hanem nagyon sok gyógyhatású otthoni praktikákkal is segíthetjük a gyógyulást. 
A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

„Ha a reggel jól indul, jó lesz az egész napod” tartja ugyebár a mondás, de reggel annyiszor nem indul jól a napunk.  Mi szülők általában rohanunk, már a reggelünk is néha egy kész cirkuszi mutatvány, egyensúlyozunk a kötélen a reggeli rituálék között, kapkodunk, feszültek vagyunk, sürgetünk, néha veszekszünk, és néha elkésünk… De, hogy tudjuk mindezt elkerülni, és boldogabbá tenni a reggeli indulást? Fogadjátok szeretettel Jamrik Márta tanácsait.
Ugrás az oldal tetejére