Jelenlegi hely

Adománygyűjtés rászoruló pécsi családoknak: ha tudsz, segíts Te is!

A járvány miatt sokan veszítették el a munkájukat. Akik eddig is alkalmi munkákból éltek, azok most egyik napról a másikra jövedelem nélkül maradtak, így gondot okozhat számukra a legszükségesebb napi élelmiszerek beszerzése is.

Ha gyermekek is vannak a családban, különösen nehéz egy ilyen helyzet...

Az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ a bajba került pécsi családok megsegítésére adománygyűjtést indított.

A Pécsimami szerint ez egy nagyon fontos kezdeményezés: kérjük te is vidd hírét, vagy segíts, ha lehetőséged van rá!

A szolgáltat munkatársai tudják, hogy kik a leginkább rászorulók és a szociális szakemberek személyesen juttatják el részükre a beérkező adományokat.

Jelenleg több száz helyi család, közel 500 kiskorú szerepel az adományra várók listáján. A lista folyamatosan bővül: akinek segítégre van szüksége, a segites@ecsgyk.hu email címen jelezheti.

Tartós élelmiszert, tisztálkodási- és tisztítószereket gyűjtenek segíteni tudó magánszemélyektől és várják olyan boltok, üzletek jelentkezését is, akik fogyasztható pékárut tudnak felajánlani.

Mire van szükség?

Mindenki nehéz helyzetbe került a járvány miatt, de a nehézségeknek is vannak fokozatai...

Ha van az otthonodban nélkülözhető rizs, tészta, vagy bármilyen tartós élelmiszer, tisztító - vagy tisztálkodási szer és ebből összeállítanál egy csomagot rászoruló, pécsi gyermekes családoknak: keresd a Szolgálat munkatársait!

Vonjuk be a gyerekeket!

Gyermekeinket is érdemes bevonni a csomag összekészítésébe:

hiszen ebből azt tanulják, hogy a bajban érdemes összefogni, egymásra figyelni és SEGÍTENI azokon, akik nálunk rosszabb  helyzetben vannak.

Hogyan lehet leadni az adományokat?

A felajánlásokért a Szolgálat munkatársai kérésre elmennek, ezt a segites@ecsgyk.hu email címen, a 30/256-8407-es telefonszámon, vagy ENNEK AZ ŰRLAPNAK A KITÖLTÉSÉVEL lehet kérni.

A másik lehetőség, hogy Ti viszitek be a csomagot az alábbi egységeik valamelyikébe, ahol átveszik hétköznap 8:00-16:00 között.

 • Pécs, Anikó u. 5.
 • Pécs, Tüzér u. 7.
 • Pécs, Megye u. 22.
 • Pécs, Hársfa u. 154.

Május 8-án adjuk át az eddig összegyűjtött adományokat!

A Pécsimami felhívására érkeztek felajánlások magánszemélyektől, az adománygyűjtés azonban akkor vett igazán lendületet, amikor az "Év Női Példaképe Baranyában" díjjal jutalmazott, 3 gyermekes, családi gazdaságot vezető Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka is bekapcsolódott a gyűjtésbe.

A magánszemélyektől kapott liszt, rizs, tej, kakaó, savanyú, tészta, olaj, gabonapehely mellett segítségével cégek is tettek felajánlásokat, így május 8-án, pénteken 10.00 órakor többek között az alábbi adományokat szállítjuk a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat Anikó utcai központjába:

 • 60 csomag szeletelt egy kilós fehér kenyér 
 • 60 db félkilós szalámi
 • 60 félkilós szódabikarbóna
 • 12 karton tej
 • Egy láda lekvár és savanyúság
 • 60 gyógynövényes csomag
 • 100 félkilós zsír
 • 195 kg tészta... és folyamatban vannak még egyeztetések.

Továbbra is várjuk cégek és egyéni segítők felajánlásait! 

Nehéz helyzetbe kerültél?

Az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ – tekintettel a 2020. március 11. napjával kihirdetett veszélyhelyzetre – a segites@ecsgyk.hu e-mail címen várja minden olyan segítségre szoruló névvel és telefonszámmal történő jelentkezését, akinek a koronavírussal kialakult helyzettel kapcsolatban segítségre van szüksége.

 

Vigyázz magatokra és segíts másoknak, ha teheted!

- Pécsimami - 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Karácsonyvárás covid idején

Karácsonyvárás covid idején – Merry X-Mask!

Lockdown (lezárás) lett az év szava 2020-ban, ez világosan kifejezi, hogy miről is szólt az évünk. A világ a feje tetejére állt, de Te azért maradj pozitív! A teszted pedig legyen negatív!
Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Azoknak a férfiaknak szól, akik ki akarnak lépni a mókuskerékből és választ keresnek életük kérdéseire, akik szellemi-fizikai kalandra, kihívásra és kiszakadásra vágynak. Valódi változásra. Három nap a vadonban egy titokzatos kalandtúrán. De mi az az XCC?
Miért válasszuk a Milupa termékeket a kisbabánk hozzátáplálásához?

Miért válasszuk a Milupa termékeket a kisbabánk hozzátáplálásához?

A Milupa reggelire, tízóraira, ebédre és uzsonnára is kínál finomságokat a babáknak, a nap bármely szakában segítségül hívhatjuk. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen Milupa hozzátáplálási termékeket kínálhatunk babánknak 4, 6 illetve 8 hónapos kortól.
Ünnepre hangoló – Az asztalos keze

Ünnepre hangoló – Az asztalos keze

Volt egyszer nagyon régen egy kis falusi asztalosműhely. Egyszer, amikor a gazda nem volt otthon, a szerszámok nagygyűlést tartottak...
Ugrás az oldal tetejére