Jelenlegi hely

Átadták a pécsi fókapár új medencéjét

Baranya megye két meghatározó - gazdasági, illetve idegenforgalmi - szereplője, a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) és a Pécsi Állatkert az elmúlt években több vonalon indított együttműködést.

A tavalyi év során a DDC betonadománya jóvoltából elkészült új fókamedencét az idei nyár utolsó hétvégéjén adták át ünnepélyes keretek között. Az eseményen a látogatók, az állatkert dolgozói és az adományozók együtt ünnepelték a Donka és Bonifác életterét növelő új medence megépítését.

A projekt elkészültét követően – a vírushelyzet adta lehetőségeket szem előtt tartva - 2020. augusztus 29-én ünnepélyes keretek között, az Állatkertek Éjszakája c. rendezvényen került sor a medence átadására. Az átadón Bognár Szilvia, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának alpolgármestere, Müller Ádám az építmény elkészültét támogató Duna-Dráva Cement Kft. beremendi gyárigazgatója, valamint Szauer Zsolt a Danubius Beton Dunántúl Kft. ügyvezetője vettek részt. A fókapár látványos borjúfóka tréninggel köszöntötte a látogatókat, majd egy kvíz zárta az eseményt.

A fókamedence megépítéshez szükséges betonmennyiséget a DDC adományként biztosította, amely meghaladta a 41 m 3 -t. Az anyag helyszínre szállítását és pumpálását a DDC leányvállalata, a Danubius Beton Dunántúl Kft. szintén adományként végezte.

A medence egy szinte minden oldalon lekerekített legyező alakot formál, amely rengeteg ívből áll, egyenes felületet alig tartalmaz. A zsaluzása igazi kihívás volt a tapasztalt és sokat látott kivitelező szakembereknek is, csaknem az összes felhasználandó darabot egyedileg gyártatták le. A betonozás után az íveket annak megcsiszolásával és a műgyantázással tökéletesítették, ezzel garantálva a fókák biztonságát és a színvonalas végeredményt.

A Duna-Dráva Cement Kft. számára kiemelten fontos a természeti értékek védelme, a helyi közösségek és a fiatal generáció támogatása, éppen ezért társadalmi felelősségvállalási programjai mellett különböző együttműködések révén folyamatosan támogatja a térség fejlődését.

Forrás: Ferling.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A népmese napja és apró történetek a meséről

A népmese napja és apró történetek a meséről

Idén 15 éve, hogy szeptember 30., Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről.
Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Egyszerű ötlet: egy különleges pad segít barátokat találni azoknak a gyerekeknek, akiknek nincs kivel játszaniuk, beszélgetniük. Te kipróbálnád?
Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Épp hogy elindult az iskola máris betegek lettünk…5-10 nap hiányzás, nem csak a munkahelyen nagyon rizikós, de bepótolni sem túl egyszerű az iskolás gyerekeknek a kimaradt hatalmas óraszámokat. Ha megbetegszünk vagy a gyerekek betegednek le, fontos tudnunk, hogy nem csak gyógyszerekkel tudjuk a betegségeket kezelni, hanem nagyon sok gyógyhatású otthoni praktikákkal is segíthetjük a gyógyulást. 
A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

„Ha a reggel jól indul, jó lesz az egész napod” tartja ugyebár a mondás, de reggel annyiszor nem indul jól a napunk.  Mi szülők általában rohanunk, már a reggelünk is néha egy kész cirkuszi mutatvány, egyensúlyozunk a kötélen a reggeli rituálék között, kapkodunk, feszültek vagyunk, sürgetünk, néha veszekszünk, és néha elkésünk… De, hogy tudjuk mindezt elkerülni, és boldogabbá tenni a reggeli indulást? Fogadjátok szeretettel Jamrik Márta tanácsait.
Ugrás az oldal tetejére