Jelenlegi hely

Egy nap, amikor késhet a villanyoltás! - Állatkertek éjszakája 2019!

A Pécsi Állatkertet a családok számos tulajdonsága miatt kedvelhetik. Izgalmas, országosan is különleges gyermekprogramok, kisgyermekkel is bejárható távolságok és az állatok jó megfigyelhetősége mind jó pont az apróságok számára. Az Állatkertek Éjszakája azonban nem csak különleges, de az év legállatibb családi eseménye is lehet!

A Pécsi Állatkert a rendezvény napjain is 9 órakor nyit, programokkal pedig 17-23 óra közt várja a látogatókat. Jegyváltásra 22.00 óráig van lehetőség, de a belépők akár elővételben is megvásárolhatók az állatkert pénztárában 10% kedvezménnyel.
Az állatkertek éjszakájának részletes programja elérhető az esemény Facebook oldalán és az állatkert honlapján!

A Pécsi Állatkertben már hagyomány és az év legkiemeltebb eseménye az Állatkertek Éjszakája, amelyet a nagy érdeklődés miatt idén is két egymást követő – péntek és szombat – este rendezünk meg. Az idei évben a nagy népszerűségnek örvendő látványetetések mellett öko színtér, fényfestés, gyermekkoncertek, tűzzsonglőr bemutató, fizikai és űrbéli kísérletek, valamint távcsöves csillagászbemutató mellett olyan érdekességek is várják a látogatókat, mint az őslények világa vagy a nemszeretem állatokat is bemutató bátorságpróba, ahol szó szerint testközelbe lehet kerülni ezekhez a kevésbé népszerű fajokhoz. Aki nagyon nyitva tartja a szemét az mikroszkóp alatt is megismerheti az élővilág rejtett titkait. A Pécsi Állatkert legjobban várt családi eseménye idén jobban elkápráztatja a látogatókat, mint eddig bármikor, hogy a tanév előtti utolsó napok méltó módon búcsúztassák az idei nyarat.

A Pécsi Állatkertet a környékbeli családoknak nem kell bemutatni. A 2016-ban megnyílt, teljes felújításon átesett intézmény folyamatosan újabb és újabb programokkal rukkol elő a kisbabás, kisgyermekes családoknak. 2018-ban indult el az ősszel és tavasszal havi rendszerességgel futó akváriumi keringő, ahol a szülők és babák klasszikus zenei kísérettel élvezheti az óriásakváriumok megnyugtató látványát. A nagyobbakat pedig szintén havonta várja az állatkerti pizsama-party. Ezen a különleges ottalvós bulin egész estés programokon tudnak részt venni az iskolák korú gyermekek, akik élményektől elfáradva a cápa akvárium árnyékában hajthatják álomra a fejüket.

A különböző események és a látogatás nyújtotta izgalmak közül azonban kiemelkedik az Állatkertek Éjszakája, amely bizton állítható, hogy az év legjobban várt eseménye.

Ezt a különleges programot a Pécsi Állatkert a nagy érdeklődés miatt két egymást követő esete is megrendezi, így augusztus 30-án pénteken és 31-én szombaton is 17 és 23 óra közt kínálnak változatos családi programot a szervezők.

Az állatkertek éjszakája minden évben különleges látványt és élményt rejt a látogatóknak. Idén több épület is fényfestéssel kap izgalmas „kosztümöt” a programok kavalkádjában pedig szinte minden megtalálható a gyermekkoncertektől kezdve az univerzum és kísérleti fizika csodáinak felfedezésén át egészen a tűzzsonglőr bemutatóig, de kézműves, kreatív és öko foglalkozások is várják a vendégeket.

A főszerep azonban mégiscsak az állatoké. Bátorságpróba során a hétköznapban a „nemszeretem” állatokhoz sorolt élőlényekkel barátkozhatunk meg, mikroszkóp alatt ismerhetjük meg a szabad
szemmel nem látható részleteket, de bagoly és ragadozómadár bemutató is lenyűgözi a kíváncsi szemeket.

Különlegessége az estének, hogy az év során kedvelt Vad találkozások, nyilvános etetések ilyenkor különösen intenzívek, átlagosan 20 percenként lehet megfigyelni egy-egy állatot akció közben. Az éjszaka lehetőséget ad olyan állatok nyilvános etetésére is, akiket napközben nehéz megfigyelni, mint a borz, tarajos sül vagy a mosómedvék, de a közkedvelt állatok is látványosan jutnak hozzá a napi zsákmányhoz.

A programra 10% kedvezménnyel elővételes belépők válthatók az állatkert pénztárában. Az előre megvásárolt jeggyel érkezők számára a szervezők külön bejáratot biztosítanak.
A Pécsi Állatkert területe akadálymentes, babakocsival is könnyen bejárható, de a MyBabyHug hordozóival is bejárható a terület, amelyeket a pénztárnál ingyenesen (kaució ellenében) lehet átvenni.

Az év legállatibb éjszakáját kár lenne kihagyni! A programokat megtalálhatók a www.pecszoo.hu oldalon.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?
A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aole vera az új tejföl?

A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aloe vera az új tejföl?

„Kend be vékonyan tejföllel!” – Ez nem egy ételrecept részlete, hanem nagyanyáink kedvenc praktikája napégésre, ami lassan kimegy a divatból és feledésbe merül. A helyét átvette az Aloe vera – nem véletlenül.
Lencsesaláta

Lencsesaláta

Vajon ez kinek a kedvence? Nem árulom el, de szerintem ő bevallja. "Csináltam lencsesalit." "Jöhet!"
Ugrás az oldal tetejére