Jelenlegi hely

Egy nap, amikor késhet a villanyoltás! - Állatkertek éjszakája 2019!

A Pécsi Állatkertet a családok számos tulajdonsága miatt kedvelhetik. Izgalmas, országosan is különleges gyermekprogramok, kisgyermekkel is bejárható távolságok és az állatok jó megfigyelhetősége mind jó pont az apróságok számára. Az Állatkertek Éjszakája azonban nem csak különleges, de az év legállatibb családi eseménye is lehet!

A Pécsi Állatkert a rendezvény napjain is 9 órakor nyit, programokkal pedig 17-23 óra közt várja a látogatókat. Jegyváltásra 22.00 óráig van lehetőség, de a belépők akár elővételben is megvásárolhatók az állatkert pénztárában 10% kedvezménnyel.
Az állatkertek éjszakájának részletes programja elérhető az esemény Facebook oldalán és az állatkert honlapján!

A Pécsi Állatkertben már hagyomány és az év legkiemeltebb eseménye az Állatkertek Éjszakája, amelyet a nagy érdeklődés miatt idén is két egymást követő – péntek és szombat – este rendezünk meg. Az idei évben a nagy népszerűségnek örvendő látványetetések mellett öko színtér, fényfestés, gyermekkoncertek, tűzzsonglőr bemutató, fizikai és űrbéli kísérletek, valamint távcsöves csillagászbemutató mellett olyan érdekességek is várják a látogatókat, mint az őslények világa vagy a nemszeretem állatokat is bemutató bátorságpróba, ahol szó szerint testközelbe lehet kerülni ezekhez a kevésbé népszerű fajokhoz. Aki nagyon nyitva tartja a szemét az mikroszkóp alatt is megismerheti az élővilág rejtett titkait. A Pécsi Állatkert legjobban várt családi eseménye idén jobban elkápráztatja a látogatókat, mint eddig bármikor, hogy a tanév előtti utolsó napok méltó módon búcsúztassák az idei nyarat.

A Pécsi Állatkertet a környékbeli családoknak nem kell bemutatni. A 2016-ban megnyílt, teljes felújításon átesett intézmény folyamatosan újabb és újabb programokkal rukkol elő a kisbabás, kisgyermekes családoknak. 2018-ban indult el az ősszel és tavasszal havi rendszerességgel futó akváriumi keringő, ahol a szülők és babák klasszikus zenei kísérettel élvezheti az óriásakváriumok megnyugtató látványát. A nagyobbakat pedig szintén havonta várja az állatkerti pizsama-party. Ezen a különleges ottalvós bulin egész estés programokon tudnak részt venni az iskolák korú gyermekek, akik élményektől elfáradva a cápa akvárium árnyékában hajthatják álomra a fejüket.

A különböző események és a látogatás nyújtotta izgalmak közül azonban kiemelkedik az Állatkertek Éjszakája, amely bizton állítható, hogy az év legjobban várt eseménye.

Ezt a különleges programot a Pécsi Állatkert a nagy érdeklődés miatt két egymást követő esete is megrendezi, így augusztus 30-án pénteken és 31-én szombaton is 17 és 23 óra közt kínálnak változatos családi programot a szervezők.

Az állatkertek éjszakája minden évben különleges látványt és élményt rejt a látogatóknak. Idén több épület is fényfestéssel kap izgalmas „kosztümöt” a programok kavalkádjában pedig szinte minden megtalálható a gyermekkoncertektől kezdve az univerzum és kísérleti fizika csodáinak felfedezésén át egészen a tűzzsonglőr bemutatóig, de kézműves, kreatív és öko foglalkozások is várják a vendégeket.

A főszerep azonban mégiscsak az állatoké. Bátorságpróba során a hétköznapban a „nemszeretem” állatokhoz sorolt élőlényekkel barátkozhatunk meg, mikroszkóp alatt ismerhetjük meg a szabad
szemmel nem látható részleteket, de bagoly és ragadozómadár bemutató is lenyűgözi a kíváncsi szemeket.

Különlegessége az estének, hogy az év során kedvelt Vad találkozások, nyilvános etetések ilyenkor különösen intenzívek, átlagosan 20 percenként lehet megfigyelni egy-egy állatot akció közben. Az éjszaka lehetőséget ad olyan állatok nyilvános etetésére is, akiket napközben nehéz megfigyelni, mint a borz, tarajos sül vagy a mosómedvék, de a közkedvelt állatok is látványosan jutnak hozzá a napi zsákmányhoz.

A programra 10% kedvezménnyel elővételes belépők válthatók az állatkert pénztárában. Az előre megvásárolt jeggyel érkezők számára a szervezők külön bejáratot biztosítanak.
A Pécsi Állatkert területe akadálymentes, babakocsival is könnyen bejárható, de a MyBabyHug hordozóival is bejárható a terület, amelyeket a pénztárnál ingyenesen (kaució ellenében) lehet átvenni.

Az év legállatibb éjszakáját kár lenne kihagyni! A programokat megtalálhatók a www.pecszoo.hu oldalon.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Láthatatlan maszkjaink – 13 kedvenc idézetünk az álarcokról

Láthatatlan maszkjaink – 15 kedvenc idézetünk az álarcokról

„Az álarcok változnak, de a komédiás ugyanaz marad.” – Gondolatok a mindennapi maszkjainkról.
Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Szülőként előbb-utóbb sokan szembesülünk gyermekeink civilizációs életből fakadó problémáival. Abban is biztosan egyetértünk, hogy mindannyian testiekben is teljes életet élő embereket szeretnénk nevelni, s ehhez bizony elengedhetetlen a test jóllétével való foglalkozás már kicsi kortól. Hogyan induljunk neki, hogyan motiválhatunk egy kisgyereket?
Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Gondolnád, hogy 26 éve minden január 22-én megünnepeljük a Himnusz születésnapját?  A Magyar Kultúra napjának hívják, évről évre egyre több helyen és izgalmasabb programokkal emlékezve meg erre a mindnyájunknak fontos születésnapról.
Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Ugrás az oldal tetejére