Jelenlegi hely

Eredményesen zárult a tematikus Kavalkád-sorozat - Őszi Vásári Kavalkád a Búza téri termelői piacon

Újabb hétvégét tett színesebbé a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. A Helyi Termékek az Emberekért projekt keretei között Őszi Vásári Kavalkád fogadta az érdeklődőket a Búza téren 2018. szeptember 22-én. Az őszi hangulatú rendezvény méltó zárása volt a tematikus Vásári Kavalkádoknak.

Szeptember 22-én újból - ezúttal utoljára - igazi vásári hangulat várta a családokat a Búza téri termelői piacon. Az Őszi Vásári Kavalkádra ismét szép számban érkeztek kicsik és nagyok, hogy együtt vehessenek részt a különböző szórakoztató programokon. A délelőtt folyamán többek között mazsorett produkció, zsonglőr bemutató, a BábSzínTér bábjátéka és horvát műsor szórakoztatta a piacra látogatókat. Csak fokozták az amúgy is kiemelkedően jó hangulatot a termelői piac portékái: a szezonális termékektől a kézműves alkotásokig mindenből válogathattak az ideérkezők. Emellett rengeteg adomány gyűlt össze, amelyet a közreműködő civil szervezetnél adtak le a segítségnyújtók.

A kavalkád célja, hogy felhívja a figyelmet a szombatonként megrendezésre kerülő Búza téri termelői piac terményeire, kézműves termékeire, az ott árusító kistermelőkre, őstermelőkre, valamint az Élelmiszer Adománygyűjtő Pontra, ahova a termelők mellett a vásárlók is elhelyezhetnek jótékony célra szánt terményt, élelmiszert, amelyeket később kerékpáros szállítóeszköz segítségével juttatnak el a rászorulóknak. Bár a rendezvénysorozat lezárult, az Élelmiszer Adománygyűjtő Pont továbbra is üzemel minden szombati piaci napon, ahol a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. közreműködő partnere a Mosolymanó Egyesület önkéntesei továbbra is várják a támogatásokat.

Az Őszi Vásári Kavalkád a „Tematikus együttműködés a helyi termékek hatékonyabb felhasználásának módszertanának kidolgozása céljából” című projekt keretében valósult meg, mely az Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 része. Célja egy hosszú távú együttműködés a két város (Pécs és Eszék) piacai között. A projekt időtartama alatt megvalósuló tevékenységek és célok elérésével mind a horvát, mind a magyar partner piacaira előremutató fejlesztési lehetőségek várnak, ezzel egy időben erősödhet a társadalmi-szociális felelősségvállalási szektor is.

„Egy határon átnyúló régió, ahol a folyók összekötnek, nem elválasztanak”


Forrás: szervezők

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Otthon maradok, otthon alkotok…

Otthon maradok, otthon alkotok…

Pályázat típusa: rajzpályázatKorcsoport: óvodások, alsó tagozatos iskolásokBeküldési határidő: 2020. május 30.
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.
Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 23.

Nem hosszú idő 2 hónap. Tényleg nem. Mégis mennyi mindent megváltoztatott. Mi is mennyit változtunk.
Ugrás az oldal tetejére