Jelenlegi hely

Folytatódnak az ingyenes programok a Zsolnay Negyedben

Táncoló nyugdíjasok, kézműveskedő anyukák, óriástornyot építő gyerkőcök és játszóházazó családok – a vírus miatti leállást követően júliustól újra elindulnak a Zsolnay Negyed ingyenes programjai!

Tavaly októberben indította el a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. a Zsolnay Kert – közösségek a Zsolnay Negyedben című programsorozatát, melynek keretében a közösségépítésben és a tartalmas kikapcsolódásban vállal aktív szerepet. A 18 hónapon át zajló projekt keretében több száz ingyenes program várja a látogatókat.

Júliusi események:

Szenior tánc

2020. július 1. 10.00-12.00 és 2020. július 29. 10.00-12.00, Zsolnay Negyed- Herkules műhely
A tánc olyan tevékenység, amely a résztvevők testi, lelki, mentális és közösségi jóllétére is kiváló hatással van. A szenior korosztály számára különösen ajánlott; a különféle táncstílusok, a remek zenék, a kiváló társaság garancia a résztvevők minél kiegyensúlyozottabb mindennapjaihoz.
Szakkörvezető: Bánkyné Perjés Beatrix táncművész, táncpedagógus.

Családi játszóház

2020. július 4. 10.00, Zsolnay Negyed- Herkules Műhely
A program két, a képességfejlesztésben kimagaslóan eredményes eszközt állít a közösségépítés szolgálatába: a társasjátékot és a duplót.

ÉlményMűhely- Építsük fel együtt a kreativitás és közösség tornyát!

2020. július 5. 15.00-17.00, Zsolnay Negyed- Herkules Műhely
A különleges szépségű Warka víztornyokat Arturo Vittori, olasz építész mutatta be a Velencei Biennálén, azóta Etiópiában használják őket ivóvíz kondenzálására. Az ÉlményMűhely óriás 4D Frame készletének segítségével, valamint a program résztvevőinek bevonásával elkészítjük a torony óriásmodelljét. Szakkörvezető: Szabó Ildikó, az ÉlményMűhely pedagógiai vezetője.

Hallgassuk együtt! - Szent Iván-éj

2020. július 8. 17.00-18.30, Zsolnay Negyed- Herkules műhely
Aktuális téma, hiszen alig múlt el az év legrövidebb, varázslatokkal teli éjszakája. Mendelssohn Shakespeare darabjára írott csodálatos kísérőzenéjét - a teljeset, nem csak a hangversenyeken előadott megszokottakat - hallgassuk együtt egy csodálatos előadásban. A nemrég elhunyt Claudio Abbado utolsó koncertjén hangzott el. A hangverseny élő felvételét mutatjuk. Előadó: Kircsi László oboaművész, zenetanár.

Ügyes mami

2020. július 9.10.00-12.00, Zsolnay Negyed- Ignác ház
Régen a fonóba jártak az asszonyok, most a Zsolnay Negyedbe jöhetnek a különböző kézműves textiltechnikák iránt érdeklődők. Vata Enikő textiltervező művész várja azokat a hölgyeket, akik szeretnének alkotó közösségben létrehozni egy megálmodott munkadarabot, vagy megismerkedni a kézikötéssel, horgolással, tűnemezeléssel, madzagszövéssel, varrással. A júliusi alkalmon a tűnemezelés technikáját elsajátítva apró figurákat készítünk, pl. kismacskát.

Babáknak Zene

2020. július 13. 10.00-11.30, Zsolnay Negyed- Herkules műhely
Kisbabás családoknál sokszor felmerül a kérdés: „Ugyan miért kell ismeretet átadni a természetről ilyen kicsi korban? Lehetséges-e egyáltalán?” A Tamás Éva Játéktára zenekar bebizonyította, hogy lehetséges és érdemes is. Előadók: Tamás Éva előadóművész, gyógypedagógus és Bogárdi Aliz zenész

Előadások Pécs történetéből

2020. július 15. 16.30-18.00, Zsolnay Negyed- Herkules műhely
Előadó: Dr. Vonyó József történész, c. egyetemi tanár
Téma: Korszakváltások - funkcióváltások. Pécs fejlődésének fő szakaszai és jellemzői a római várostól a bányászvárosig

Zsolnay Kert

Előzetes bejelentkezés alapján pécsi csoportoknak, Zsolnay Negyed- Herkules műhelyHogyan is élt itt valaha a Zsolnay család? Hogyan alakult a gyár- és lakóépületek, valamint a körülöttük kialakított kert sorsa? Minderről számtalan emlék tanúskodik, ezeknek a rejtett kincseknek ered a nyomába Radnai Éva animátor, akivel felfedezzük a park növényvilágát, az épületeken és a művészeti tárgyakon található motívumokat, hogy megismerjük a Zsolnayak hagyatékát.

A részvétel minden programon ingyenes! Támogatja az Európai Szociális Alap és a Pécsi Helyi Akciócsoport
www.zsolnaynegyed.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Melltartó kisokos – hogyan válasszunk melltartót, fehérneműt

Melltartó kisokos – hogyan válasszunk melltartót, fehérneműt

A nők fehérneműs fiókjának fontos darabjai a melltartók, amelyek funkciója messze túlmutat a csinos alsóneműn; egyszerre kell kényelmet és magabiztosságot is biztosítania, miközben valóban nem hátrány, ha a kinézetével is illeszkedik a viselője személyiségéhez. Nehéz feladat tehát megtalálni a megfelelőt – sőt megfelelőket, hiszen különféle ruhákhoz és felsőkhöz eltérő darabokra lehet szükség, ráadásul a mindennapos használat miatt is fontos, hogy több darab is rendelkezésre álljon.
Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Ugrás az oldal tetejére