Jelenlegi hely

Interjú dr. Németh Zsuzsa gyermekorvossal

Hazánkban a felnőttek 1, a gyermekek 2 doboz antibiotikumot szednek be évente, ezek a számok nem csupán megdöbbentők, de rendkívüli veszélyeket rejtenek magukban.

Amennyiben a jelenlegi trendek folytatódnak, olyan kórokozókat termelünk ki, amelyek le fognak győzni minket.

Sok esetben sajnos szükségtelenül szedünk antibiotikumot, helyette hatékony megoldás lehet a tradicionális gyógymódok, mint például a homeopátia alkalmazása.

Dr. Németh Zsuzsa csecsemő, gyermekgyógyász, homeopata, fitoterapeuta arról beszélt lapunknak, hogy Pécsett mik a  tendenciák, mennyire nyitottak a helyiek az alternatív megoldásokra.
 

Tapasztalatai szerint a helyiek mennyire "szeretnek" orvoshoz járni?

– Nem hiszem, hogy ez csak a pécsiekre lenne igaz, de hamar, már kezdődő panaszoknál sokszor jelentkeznek, - „szaladnak az orvoshoz" – míg egy induló lázat, enyhe hurutot esetleg elég lenne otthon megfigyelni, és súlyosbodás, már kialakult panaszok esetén is elegendő lehetne az orvosi vizsgálat.

Azonban egy korábbi komoly betegség után, nagyon aggódó szülőknél nemcsak megérti ezt az ember, hanem szívesen is segít – egy megnyugtató szó, gyakoribb vizsgálat, a kicsiknek egy simogatás is a feladatunk.

Illetve elmondja ilyenkor az ember, mire kell odafigyelni, hol az a pont, amikor mindenképp jönni kell, már nem elegendő az otthoni gyógyszerek adása.

– Mire szednek a legtöbb antibiotikumot a betegei?

– A gyermekgyógyászati praxisban leggyakrabban hurutos betegségek esetén szedik a gyermekek a legtöbb antibiotikumot. Ezek egy jelentős része kiváltható lenne homeopátiás gyógyszerekkel, természetes eredetű szerekkel. Sajnos sokszor maguk a betegek, szülők ragaszkodnak az antibiotikum felírásához.

– A pécsi szülők mennyire nyitottak a kiegészítő gyógymódokra, homeopátiára?


– Mivel a kicsiknél a szülők gyors, minél kevesebb mellékhatással járó gyógyszerhez, gyógymódhoz folyamodnak legszívesebben, ezért azt kell mondanom, nagyon is nyitottak a homeopátiára. Elutasítással nagyon ritkán találkozom.

Kérdezz Dr. Németh Zsuzsannától a homeopatia.info.hu weboldalon, az orvos válaszol rovatban vagy találkozz vele személyesen, 2019. március 23-án a Tudásközpont konferenciatermében megrendezett, pécsi Doktor Mami tanfolyamon: 

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Egyszerű ötlet: egy különleges pad segít barátokat találni azoknak a gyerekeknek, akiknek nincs kivel játszaniuk, beszélgetniük. Te kipróbálnád?
Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Épp hogy elindult az iskola máris betegek lettünk…, 5-10 nap hiányzás, nem csak a munkahelyek végett nagyon rizikós, de bepótolni sem túl egyszerű az iskolás gyerekeknek a kimaradt hatalmas óraszámokat. Ha megbetegszünk vagy a gyerekek betegednek le, fontos tudnunk, hogy nem csak gyógyszerekkel tudjuk a betegségeket kezelni, hanem nagyon sok gyógyhatású otthoni praktikákkal is segíthetjük a gyógyulást. 
A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

„Ha a reggel jól indul, jó lesz az egész napod” tartja ugyebár a mondás, de reggel annyiszor nem indul jól a napunk.  Mi szülők általában rohanunk, már a reggelünk is néha egy kész cirkuszi mutatvány, egyensúlyozunk a kötélen a reggeli rituálék között, kapkodunk, feszültek vagyunk, sürgetünk, néha veszekszünk, és néha elkésünk… De, hogy tudjuk mindezt elkerülni, és boldogabbá tenni a reggeli indulást? Fogadjátok szeretettel Jamrik Márta tanácsait.
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. De milyen könyvet és hogyan válasszunk nekik?
Ugrás az oldal tetejére