Jelenlegi hely

Interjú dr. Németh Zsuzsa gyermekorvossal

Hazánkban a felnőttek 1, a gyermekek 2 doboz antibiotikumot szednek be évente, ezek a számok nem csupán megdöbbentők, de rendkívüli veszélyeket rejtenek magukban.

Amennyiben a jelenlegi trendek folytatódnak, olyan kórokozókat termelünk ki, amelyek le fognak győzni minket.

Sok esetben sajnos szükségtelenül szedünk antibiotikumot, helyette hatékony megoldás lehet a tradicionális gyógymódok, mint például a homeopátia alkalmazása.

Dr. Németh Zsuzsa csecsemő, gyermekgyógyász, homeopata, fitoterapeuta arról beszélt lapunknak, hogy Pécsett mik a  tendenciák, mennyire nyitottak a helyiek az alternatív megoldásokra.
 

Tapasztalatai szerint a helyiek mennyire "szeretnek" orvoshoz járni?

– Nem hiszem, hogy ez csak a pécsiekre lenne igaz, de hamar, már kezdődő panaszoknál sokszor jelentkeznek, - „szaladnak az orvoshoz" – míg egy induló lázat, enyhe hurutot esetleg elég lenne otthon megfigyelni, és súlyosbodás, már kialakult panaszok esetén is elegendő lehetne az orvosi vizsgálat.

Azonban egy korábbi komoly betegség után, nagyon aggódó szülőknél nemcsak megérti ezt az ember, hanem szívesen is segít – egy megnyugtató szó, gyakoribb vizsgálat, a kicsiknek egy simogatás is a feladatunk.

Illetve elmondja ilyenkor az ember, mire kell odafigyelni, hol az a pont, amikor mindenképp jönni kell, már nem elegendő az otthoni gyógyszerek adása.

– Mire szednek a legtöbb antibiotikumot a betegei?

– A gyermekgyógyászati praxisban leggyakrabban hurutos betegségek esetén szedik a gyermekek a legtöbb antibiotikumot. Ezek egy jelentős része kiváltható lenne homeopátiás gyógyszerekkel, természetes eredetű szerekkel. Sajnos sokszor maguk a betegek, szülők ragaszkodnak az antibiotikum felírásához.

– A pécsi szülők mennyire nyitottak a kiegészítő gyógymódokra, homeopátiára?


– Mivel a kicsiknél a szülők gyors, minél kevesebb mellékhatással járó gyógyszerhez, gyógymódhoz folyamodnak legszívesebben, ezért azt kell mondanom, nagyon is nyitottak a homeopátiára. Elutasítással nagyon ritkán találkozom.

Kérdezz Dr. Németh Zsuzsannától a homeopatia.info.hu weboldalon, az orvos válaszol rovatban vagy találkozz vele személyesen, 2019. március 23-án a Tudásközpont konferenciatermében megrendezett, pécsi Doktor Mami tanfolyamon: 

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Otthon maradok, otthon alkotok…

Otthon maradok, otthon alkotok…

Pályázat típusa: rajzpályázatKorcsoport: óvodások, alsó tagozatos iskolásokBeküldési határidő: 2020. május 30.
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.
Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 23.

Nem hosszú idő 2 hónap. Tényleg nem. Mégis mennyi mindent megváltoztatott. Mi is mennyit változtunk.
Ugrás az oldal tetejére