Jelenlegi hely

Játszóházban találkoznak Pécsett az egyedülálló szülők

Kihelyezett klubfoglalkoztatást tartott nemrég az Egyedülálló Szülők Klubja Pécs az egyik játszóházban. Az ötlet bevált, ezentúl havi rendszerességgel találkoznak a gyerekbirodalomban.

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány 2005-ben alakult azzal a céllal, hogy segítséget, információt, kapcsolatteremtési lehetőséget nyújtson az egyszülős családoknak. Az alapítvány elsődleges feladatának tekinti, hogy - információt nyújtson a gyakorlati (jogi, pénzügyi stb.) kérdésekben - szakértők segítsék az egyedülálló szülőket speciális problémáikban - alkalmat teremtsen arra, hogy a szülők saját tapasztalataikon keresztül segítsék egymást - a gyermeküket egyedül nevelők számára is megteremtse a munkahelyi és társadalmi esélyegyenlőséget - megszüntesse az egyedülálló szülők elszigeteltségét, elmagányosodását - lehetőséget teremtsen arra, hogy társadalmi párbeszéd indulhasson az - egyre növekvő számú - egyszülős családokról.

Mint azt Bolf Jutka klubvezető elmondta, a Pécs Plazában található egyik játszóház azért ideális helyszín az összejövetelek számára, mert amíg a gyerekek felhőtlenül töltik az időt, addig a felnőttek meg tudják beszélni a gondjaikat és kérdéseiket.

"..Egy tea és egy jó hangulatú beszélgetés mellett abban maradtunk, hogy minden hónapban egy alkalommal kihelyezett klubtalálkozót tartunk a játszóházban. Míg a gyermekek felhőtlenül játszhatnak és ismerkednek egymással addig a felnőttek meg tudják beszélni azt is, milyen segítségre, programra lenne szükségük.
Várunk mindenkit nagy szeretettel, aki egyedülálló szülő, vagy már "túlélő egyedülálló szülő", vagy különélő szülő, nagyszülő...vagy szimpatizáns! Nekünk mindenki fontos!..."

A következő találkozó időpontja: 2019.01.27 vasárnap 14:00a Pécs Plázában, a Buborék játszóház recepciója előtt.

A Játszóház ilyenkor kedvezményes belépőért vehető igénybe.

További információ ide kattintva érhető el.


Itt olvashatjátok az egyik klubtag Horváth Ildikó élményeit, tapasztalatait a klubbal kapcsolatban, igazán lelkesítő.

 


Forrás: Bolf Jutka klubvezető, és a pecsiujsag.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!