Jelenlegi hely

A Katica Tanya eddigi legnagyobb fejlesztése készült el

A Katica Tanya legújabb játszóháza, a Kalandbarlang, ahol tucatnyi, 8 méter magas mászófal, 2 pályás minibowling, egy modern trambulinpark és 20 féle kreatív játék várja a látogatókat.

Évről-évre újabb játékelemekkel és bővülő szolgáltatási kínálattal várja vendégeit a Somogy megyei Patcán található Katica Tanya. A tavaly ősszel induló építkezés eredményeként már elérhető az új játszóház, a Kalandbarlang. A beruházás teljes költsége nagyságrendileg 190 millió forint volt, mely összeget fele-fele arányban használták fel az épületre, és a benne található eszközökre, játékokra. Legnagyobb attrakcióit egyértelműen a mászófalak jelentik: az 14, egyenként 8 méteres mászófalak különböző nehézségi fokokkal, és természetesen megfelelő biztonsági felszereléssel rendelkeznek, így kicsik és nagyok is meghódíthatják a csúcsot. A Kalandbarlang a mászófalak mellett helyet ad még az új mini bowling pályának, az ugrószőnyegeknek, és megannyi kreativitást fejlesztő játéknak.

A Kalandbarlang megnyitásához kapcsolódóan a megújuló-energia rendszerek bővítése is szükségessé vált. Hiszen a Katica Tanya továbbra is szem előtt tartja, hogy teljes energiaellátását 100%-ban megújuló energiaforrásokból tudja fedezni. A beruházással a Tanya napelem farmja 20%-kal bővült, a 16,5 kW-nyi teljesítménybővítésnek köszönhetően idén nyáron már összesen 99 kW-nyi napelem termeli az energiát az Élményközpontnak. A napelem farm mellett az esővíz gyűjtésével, a gyökérmezős szennyvízkezeléssel, a szelektív hulladékgyűjtéssel és szélkerekekkel nap, mint nap aktívan tesznek a környezet megóvásáért. Így érhető el, hogy ha ellátogatunk a Katica Tanyára, kisebb ökológiai lábnyomot hagyunk, mintha máshova mentünk volna, vagy akár otthon maradunk. 

A tulajdonosok amellett, hogy 100%-ban fenntartható módon üzemeltetik az élményközpontot, a környezettudatosság eszméit a fiatal generációnak is át szeretnék adni. Ezen tevékenységük egyik sarokköve a „Fizess hulladékkal” program, melynek keretében a látogatók hulladékkal tudják fizetni a belépőjük egy részét! Azaz a hulladék és a szemét között immár pénzügyi különbség is van a Katica Tanyán. Hisznek az iskolapadon kívüli oktatásban, azaz abban, hogy a gyerekeket játszva tanítva, a gyakorlatban kell tanítani. Évente több ezer gyermek vesz részt a környezettudatosságot népszerűsítő programokon. A rengeteg pozitív visszajelzés pedig újabb ösztönzést ad a tulajdonosoknak a további fejlődéshez.

A Tanya attrakcióinak száma immáron meghaladta a 100-at, mely játékok nagy része a belépőjeggyel használható. A nyár pedig még tartogat két meglepetést a vendégek számára. Az egyik újdonság a Big Air Bag lesz, melyben 10 méter magasból élhetjük át, milyen is a szabadesés. A Big Air Bag mellett a másik meglepetés játék is elérhető lesz a nyár közepétől a Katica Tanyán.

A széles játékkínálat mellett, a tavalyi évben modernizált étterem várja a megéhező vendégeket, ha pedig valaki több napot szeretne eltölteni a Katica Tanyán, arra is van lehetőség, hiszen több, mint 200 főnek tudnak szállást biztosítani több kategóriában.

„Fontosnak tartjuk, hogy évről-évre megújuljunk, és minden évben valami újdonsággal várjuk a vendégeinket. Nagy örömünkre szolgál, hogy a hozzánk érkező vendégek 75-80 %-a visszatérő vendég lesz a jövőben. Ez jelenti az igazi elismerést a munkánkért!” – mondta Handó János, a Katica Tanya alapítója és tulajdonosa.

Forrás: Katicatanya

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 11.

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 11.

Csak néztem ki a fejemből és arra gondoltam, hogy most kéne szabadságra menni.
Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 10.

Most itt vagyok 3 gyerekkel, házimunkával, kerttel, mindennapi főzéssel, extra takarítással, tanítással, lélekápolással, kreatívkodással. És nem értem, eddig mivel töltöttem el az időm....
A nyakkendő-módszer avagy hogyan tanulj otthon ingyen nyelvet

A nyakkendő-módszer avagy hogyan tanulj otthon ingyen nyelvet

Nyelvtanulás otthonról? Állandó aktualitása jelenlegi bezártságunkban talán hangsúlyosabb lett. Nem tudod, merre indulj? Vizsgasztorik, rutin és ingyenes applikációk egy többszörös nyelvvizsgázótól.
Rajzold meg álmaid vidámparkját!

Rajzold meg álmaid vidámparkját!

A Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark online rajzpályázatot hirdet!
Ugrás az oldal tetejére