Jelenlegi hely

Játszva tanulni egy jó közösség tagjaként? Jelentkezzetek negyedikes gyermekeddel a Pécsi Fiatal Tehetség Program csapatába!

Nemrég Kecskemétimami tapaszalatai alapján mutattuk be, hogy milyen előnyökkel jár egy felsős diáknak a Fiatal Tehetség Programban (FIT) való részvétel. De mit lehet tudni a Pécsi FIT Programról? Utánajártunk! 

 

A Fiatal Tehetség Program (FIT) felső tagozatos általános iskolásoknak nyújt képzést.

Pécsett öt éve, a Program indulása óta, felmenő rendszerben alakulnak az évfolyamok.


5. - 6. osztályos, pécsi FIT diákok

Oktatási tevékenységünkben kiemelten fontos az egyén fejlődése, tehetségének kibontakoztatása, mindez úgy, hogy olyan élménypedagógiai eszközökkel, módszerekkel dolgoznak oktatóink, amelyek tantermi körülmények között nehezebben valósíthatóak meg.

Nálunk tényleg élmény a tanulás!

A kurzusokat olyan szakemberek vezetik, akik az elméleti és gyakorlati jártasságon túl oktatói tapasztalattal is rendelkeznek, értenek a korosztály nyelvén, megfelelően tudnak kommunikálni a gyerekekkel, hozzájuk igazítják a képzések tematikáját.


Digitális média oktatás

Havonta 1-2 személyes találkozást szervezünk, amelyet otthon, önállóan végezhető e-learning anyagok egészítenek ki.

Így a FIT diákoknak nem újdonság a digitális tanulás, mostanság sok visszajelzést kapunk szüleiktől is, hogy mennyire megkönnyítette az átállást az, hogy már rendelkeztek ez irányú tapasztalattal.

Elektronikus tananyagaink rendszerezik és bővítik a kurzuson elhangzottakat, oktatóvideókkal kísért ismeretekkel, játékos feladatok megoldásával azonnali visszajelzést kapnak a gyerekek.

Fejlődésüket oktatóink személyre szabott, részletes értékelése teszi nyomon követhetővé.

Olyan gyerekek járnak hozzánk, akik érdeklődnek az őket körülvevő világ iránt, koruknak megfelelő kíváncsisággal, nyitottsággal fordulnak mindennapi témák felé.

A FIT Program oktatási koncepciójában kiemelt szerep jut az olyan iskolai oktatásban nem jelentkező területeknek, amelyek szorosan kapcsolódnak mindennapi életünkhöz.

Ilyen például a robotika, a pénzügyi ismeretek, az egészségügyi és a környezeti tudatosság, a természettudományos kísérletek vagy a média világa.

A képzési modulok egymásra épülnek, így diákjaink egyre alaposabb tudásra, tapasztalatra tesznek szert.

A témákat nem formális keretek között dolgozzák fel, változatos eszközhasználattal, kooperációs technikával, csoportmunkában, akár külső helyszíneken (pl. mentőállomás, színház látogatása) valósul meg a tanulás.


Színházlátogatás

Célunk, hogy a Fiatal Tehetség Program képzési időszakának végére diákjaink megtalálják érdeklődésüknek és képességeiknek legmegfelelőbb kibontakozási lehetőségeket, illetve széles rálátással és gyakorlati tapasztalatokkal bírjanak mindennapi világunkhoz szervesen kapcsolódó szakterületeken, és ezek mellett a későbbi tudatos pályaválasztást is elősegíthessük.

Oktatási programunk hétvégi képzésekből áll, havonta 1 - 2 alkalommal, szombatonként egész napos foglalkozást tartunk diákjainknak.

A helyi központok működtetését, vezetését, a kurzusok szervezését régióvezetők és régiókoordinátorok látják el, Pécsett Vatiné Kis-Tar Edit és Czigler Edina személyében.

A regionális vonatkozású tevékenységek hozzánk tartoznak, illetve egyfajta mentorként követjük végig a gyerekek fejlődését, segítjük őket tehetségük kibontakoztatásában. Munkánkat Medek Anita, régióasszisztens segíti.

A hozzánk járó diákoknak lehetőségük van ingyenes, beszédközpontú angol oktatáson is részt venni, ahol angol tanárunk, Domonkos István az idegen nyelvi kommunikációs kompetenciákat játékos, a tanulók életkori és nyelvi szintjéhez igazodva fejleszti.

Az angol oktatás az aktuális helyzetben is folyamatos, online oktatás keretén belül zajlik.

Jelenleg hét városban működik képzési központunk, Pécsett a Belváros szívében, a Ferencesek utcájában.

Minden központ korszerű oktatási berendezéssel rendelkezik, emellett tükrözi az ott dolgozók és a helyi FIT diákok személyiségét is.


Robotika

Az oktatási szünetekben közösségi játéktérré alakulunk: labdák repkednek a kosárpalánk felé, társasjátékok kerülnek elő, spontán ping-pong és tollaslabda bajnokságok szerveződnek zárt udvarunkon.

Az oktatási alkalmakon túl kiemelt szerepet kap a közösségépítés.

Programunkba a város több iskolájából, illetve Pécs vonzáskörzetéből érkeznek diákok.

A felvételt követően a gyerekek az iskolai csoportjaikon túl egy új közösség tagjaivá válnak.

Minden tanév indulásakor csapatépítő foglalkozásokat szervezünk és élményprogramokkal gazdagítjuk diákjaink mindennapjait.

Ilyen a hagyományos Halloween partink, melyet tökfaragó versennyel, jelmezben, játékokkal gazdagítunk.

A szülők bevonásával külső helyszíni programokat is megvalósítunk (pl. piknik a Zsolnay-negyedben).

A FIT-diákok karitatív akciókkal segítik a településükön élő rászorulókat is: 2019 Karácsonyán az Élmény Tár Tanoda gyermek-közösségét láttuk vendégül és adventi kézműves vásárunk bevételét nekik ajánlottuk fel, hogy készségfejlesztő- és társasjátékokat vásárolhassanak belőle.

Minden nyáron élménytábort szervezünk, játékos oktatással és közösségépítő programokkal, ahol diákjainknak lehetősége van az ország más központjaiba járó társaikkal is együtt lenni.

Évente 1-2 alkalommal a hozzánk járó diákok szüleit is megszólítjuk: Szülők Akadémiáját szervezünk, ahol kifejezetten a korosztályt érintő, aktuális témákról neves szakemberek tartanak interaktív előadást.

Legyél Te is FIT-es diák!

Nagy örömmel mondhatjuk, hogy Programunk toborzási időszaka Pécsett is elindult.

Sok szeretettel várjuk minden olyan negyedikes diák jelentkezését, akik a következő tanév őszén lépnek ötödik osztályba.

A FIT Program 2020 őszén induló új évfolyamába 2020. június 30-ig lehet jelentkezni, utólag már nem lehet csatlakozni.

A felvételt nyert diákok ötödiktől nyolcadik osztály végéig tanulhatnak velünk.

Olyan gyerekeket keresünk, akik nyitottak a világra, érdeklik annak történései, szeretnek csapatban dolgozni és szívesen csatlakoznak egy vidám és összetartó közösséghez.

A Programban résztvevő gyerekeket intelligenciát, érzelmi intelligenciát, érdeklődést és kreativitást vizsgáló írásbeli feladatok, illetve szóbeli interjú révén, az MCC önálló kiválasztási rendszerében választjuk ki.

A jelentkezőknek ősszel tartunk egy válogatót (nem felvételi, így nem kell rá tanulni).

Kiválasztási folyamatunk kidolgozása, lebonyolítása és a feladatok kiértékelése pszichológusok szakértői együttműködésével történik.

INFORMÁCIÓ ÉS JELENTKEZÉS ITT!

Facebook oldalunkon folyamatos, aktuális információk érhetőek el:

Kiadványaink ITT érhetők el.

Kérdés esetén keressetek bennünket:

Czigler Edina

régiókoordinátor

MCC FIT – Pécs

edinaczigler@mcc.hu

+3630/617-91

Vatiné Kis-Tar Edit

régióvezető

MCC FIT - Pécs

evatine@mcc.hu

+36/30/7266954


A Mathias Corvinus Collegium (MCC) 1996-ban jött létre, nyugat-európai mintára azzal a céllal, hogy a hagyományos oktatást kiegészítő, gazdagító képzést nyújtson kiemelkedően tehetséges egyetemista és középiskolás diákok számára. Ezek a képzések jelenleg budapesti központtal működnek, de pécsi középiskolák tanulói is rendszeres résztvevői a programnak, ahonnan egyenes út vezet az egyetemi képzésbe. Ha valakinek ilyen korú gyermeke (is) van, érdemes ezekben is gondolkodni, hiszen a FIT Programhoz hasonlóan kiegészíti az iskolai oktatást, megkönnyítheti a továbbtanulást.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Melltartó kisokos – hogyan válasszunk melltartót, fehérneműt

Melltartó kisokos – hogyan válasszunk melltartót, fehérneműt

A nők fehérneműs fiókjának fontos darabjai a melltartók, amelyek funkciója messze túlmutat a csinos alsóneműn; egyszerre kell kényelmet és magabiztosságot is biztosítania, miközben valóban nem hátrány, ha a kinézetével is illeszkedik a viselője személyiségéhez. Nehéz feladat tehát megtalálni a megfelelőt – sőt megfelelőket, hiszen különféle ruhákhoz és felsőkhöz eltérő darabokra lehet szükség, ráadásul a mindennapos használat miatt is fontos, hogy több darab is rendelkezésre álljon.
Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Ugrás az oldal tetejére