Jelenlegi hely

Méltó megemlékezés augusztus 20-án

Sokszínű, ugyanakkor a vírushelyzet miatt korlátozott létszámú ünnepségre várja a látogatókat a Zsolnay Örökségkezelő NKft. augusztus 20-án, a pécsi belvárosban.

A bensőséges hangulatú ünnepség 17 órakor kezdődik a Magtár Látogatóközpont Dísztermében. A közel egy órás program fókuszában a kenyér és a kenyérhez kötődő népszokások állnak.
Köszöntőt mond Bognár Szilvia, Pécs alpolgármestere, a kenyeret megáldja Kajtár Edvárd atya. Az ünnepségen közreműködik a magyar népzene és népi hangszerek avatott ismerője, a Zengő együttes; konferanszként pedig a "Fölszállott a páva" népzene és néptánc tehetségkutató versenyből megismert Kőhidi Mátét láthatjuk.
Az érdeklődők a korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztrációval vehetnek részt az ünnepségen, amit a latogato@zsn.hu címen tehetnek meg.

18 órakor kezdődik az ünnepi szentmise a Székesegyházban, majd 19.30-tól hallható az Ünnepi Díszhangverseny a Dóm téren, a Pannon Filharmonikusok előadásában. Az ingyenes koncert előtt köszöntő beszédet mond Péterffy Attila, Pécs polgármestere. A hangversenyen többek között népszerű Kodály és Erkel darabok csendülnek fel, Bogányi Tibor vezényletével és Bősze Ádám konferálásával.
Az érdeklődők a korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztrációval vehetnek részt a hangversenyen, amit a www.jegymester.hu oldalon, vagy személyesen a Kodály Központ jegypénztárában tehetnek meg.

Este 21.00-tól látványos fényfestés színesíti a Szent István teret.
A programok mellett a Sétatéri esték keretében ízletes ételek és borok, valamint kézműves portékák vására várja az érdeklődőket a Sétatéren.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A népmese napja és apró történetek a meséről

A népmese napja és apró történetek a meséről

Idén 15 éve, hogy szeptember 30., Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről.
Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Egyszerű ötlet: egy különleges pad segít barátokat találni azoknak a gyerekeknek, akiknek nincs kivel játszaniuk, beszélgetniük. Te kipróbálnád?
Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Épp hogy elindult az iskola máris betegek lettünk…5-10 nap hiányzás, nem csak a munkahelyen nagyon rizikós, de bepótolni sem túl egyszerű az iskolás gyerekeknek a kimaradt hatalmas óraszámokat. Ha megbetegszünk vagy a gyerekek betegednek le, fontos tudnunk, hogy nem csak gyógyszerekkel tudjuk a betegségeket kezelni, hanem nagyon sok gyógyhatású otthoni praktikákkal is segíthetjük a gyógyulást. 
A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

„Ha a reggel jól indul, jó lesz az egész napod” tartja ugyebár a mondás, de reggel annyiszor nem indul jól a napunk.  Mi szülők általában rohanunk, már a reggelünk is néha egy kész cirkuszi mutatvány, egyensúlyozunk a kötélen a reggeli rituálék között, kapkodunk, feszültek vagyunk, sürgetünk, néha veszekszünk, és néha elkésünk… De, hogy tudjuk mindezt elkerülni, és boldogabbá tenni a reggeli indulást? Fogadjátok szeretettel Jamrik Márta tanácsait.
Ugrás az oldal tetejére