Jelenlegi hely

Ne dobd ki: nyári táborok kreatív - és sportfoglalkozásaihoz gyűjtünk felajánlásokat!

Az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ 2020 nyarán segíteni kíván a dolgozó gyermekek szüleinek azzal, hogy egész nyarat lefedő táborokat szervez, nagyon kedvezményes áron.

 11 féle tábort hirdettek meg a nyár során, emellett 4 Erzsébet tábort is tartanak, így

 összesen 15 táborba, több mint 350 gyermeket várnak szeretettel.

A meghirdetett, nagyon kedvező árú (heti 1500 Ft -tól heti 6000 Ft-ig) táboraikba még lehet jelentkezni!

Az ECSGYK célja, hogy a járványhelyzet után a gyermekek megfelelő élményeket, életkoruknak megfelelő elfoglaltságot kapjanak, méghozzá a saját korosztályuk közegében.

A szülőknek pedig szeretnénk biztosítani azt, hogy amíg dolgoznak: biztonságos körülmények között vigyáznak gyermekeikre.

A táborok minimál költségvetéssel rendelkeznek.

A szülőket nem lehet nagy kiadásokkal tovább terhelni, így a táborok lebonyolítása során csak a program belépőkre kértek szülői hozzájárulást, valamint a helyi közlekedés és az egész napi élelmezés biztosítását.

A kreatív- és sport foglalkozásokra rendelkezésre álló eszköztáruk azonban nagyon szegényes, az eszköztár bővítésére, pótlására nincs anyagi lehetőségük.

Kreatív - és sporteszközök, társasjátékok felajánlásával segíthetjük a táborok programjának színesítését

Így táboraikhoz örömmel fogadnak otthon már nem használt, de még jó állapotú / használható:

  •  színes papírt, kartont, ragasztót, színes ceruzát, zsírkrétát, ollót, temperát és ecseteket, gyurmát, gyöngyöket, egyéb kreatív eszközöket...
  • tollas-, ping-pong ütőket, labdákat, ugráló kötelet, hullahopp karikákat…
  • társasjátékokat.

A kezdeményezéshez nem csak eszközökkel, de olyan - önkéntesen  megtartott - program elemekkel (pl. kézműves foglalkozás) is lehet csatlakozni, ami színesíti a táborzó gyerekek mindennapjait.

A felajánlásokat  elsősorban az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ központi épületébe várják, de lehetőség van leadni a többi szervezeti egységben is:

  • Pécs, Anikó u. 5.
  • Pécs, Tüzér u. 7.
  • Pécs, Megye u. 22.
  • Pécs, Hársfa u. 154.

Kapcsolattartó: dr. Szabóné Szalay Csilla, óvodai és iskolai szociális segítők csoportvezetője (tel.: +36 30 173 3212)


A kezdeményezéshez ismét örömmel csatlakozott a Pécsimami és a Pécsi Család - és KarrierPONT, valamint a  BT Regiment Kreatív Műhelyt megalapító Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka, hiszen  a Családsegítő és e két szervezett tavaszi összefogásának eredményeként május 8-án hatalmas mennyiségű adomány gyűlt össze a vírushelyzet miatt nehéz helyzetbe került, rászoruló családoknak: 

Boglárka kreatív - és sporteszközök gyűjtése és adományozása mellett azzal szeretne adni a gyerekeknek, hogy a táborokban gyógynövényes kézműves foglalkozások tartását vállalja. Készítenek majd szappant, fűszersót, lesz gyógynövényismeret, esetleg levendulazsák készítés...

A Pécsimami felvette a kapcsolatot régi együttműködő partnerével, az Uránia Mozival, amely jól ismert társadalmi felelősségvállalásáról, hiszen minden évben vendégül lát rászoruló gyermekeket. Most annak lehetőségéről egyeztetnek, hogy a Mozi minden héten fogadja a táborozó gyermekeket egy-egy ingyenes vetítésre.

A Pécsimami emellett nagyobb mennyiségű gyurmát adományoz a kreatív foglalkozások megtartásához, és  szeretné minél több családhoz eljuttatni ennek a jó ügynek a hírét, hogy az összefogás eredményeként ismét a tavaszihoz hasonló, szép eredmény születhessen.

Ha teheted: segíts Te is!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Melltartó kisokos – hogyan válasszunk melltartót, fehérneműt

Melltartó kisokos – hogyan válasszunk melltartót, fehérneműt

A nők fehérneműs fiókjának fontos darabjai a melltartók, amelyek funkciója messze túlmutat a csinos alsóneműn; egyszerre kell kényelmet és magabiztosságot is biztosítania, miközben valóban nem hátrány, ha a kinézetével is illeszkedik a viselője személyiségéhez. Nehéz feladat tehát megtalálni a megfelelőt – sőt megfelelőket, hiszen különféle ruhákhoz és felsőkhöz eltérő darabokra lehet szükség, ráadásul a mindennapos használat miatt is fontos, hogy több darab is rendelkezésre álljon.
Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Ugrás az oldal tetejére