Jelenlegi hely

Nemcsak a PTE Botanikus Kert dolgozóinak köszönhető, hogy a kert új arculattal nyithatott meg a koronavírus utáni „könnyített” időszakban.

A társadalmi szerepvállalásban aktívan részt vettek pl. PBKIK tagok vagy oktatási intézmény.

A Tikkurila festék bolt tulajdonosa, Horváthné Sértő Irma, aki nagy növényrajongó, festékeket bocsátott a kert rendelkezésére. A Simonyi Károly Szakközépiskola asztalos tanulóival foglalkozó Srp Gyula, majd az őt követő Wajandt Gábor tanár urak pedig vállalták a lehetetlent: diákjaikkal a hosszú évek alatt elkorhadt un. japán pagoda padot élesztették újjá. Ezen felül az összes fából készült kerti pad, madáretető elkészítése, felújítása szintén az ő nevükhöz kötődik. Két generáció, de ugyanaz a magas színvonal jellemzi szakmai vezetésüket, oktatásukat. Ennek köszönhető a fiatalok lelkes hozzáállása is.

 

A kertészek is kitettek magukért! Erejüket nem kímélve új bemutató tereket alakítottak ki pl. a rovaremésztő, húsevő növények számára, melyhez az egyetem egy medence vásárlásával járult hozzá. Itt látható a mocsári növényeket hitelesen bemutató sarok. Új látványelem a kert központi részének eddig elhanyagolt szeglete, ahol a füvesítést követően „Szín és Illat” kertet varázsoltak a szakemberek. Ezzel szemben kialakítottak egy rézsű megfogására is alkalmas sziklakertet, mely bármely helyi lakos számára kiindulási pont lehet ahhoz, hogy kertjében őn is megvalósítsa azt. Nem kell ehhez mindig egzotikus növény!

Látogasson el a BOTANIKUS KERTBE, nézze meg élőben mit jelent a kertben egy jó ötlet, egy aprónak tűnő változás!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Melltartó kisokos – hogyan válasszunk melltartót, fehérneműt

Melltartó kisokos – hogyan válasszunk melltartót, fehérneműt

A nők fehérneműs fiókjának fontos darabjai a melltartók, amelyek funkciója messze túlmutat a csinos alsóneműn; egyszerre kell kényelmet és magabiztosságot is biztosítania, miközben valóban nem hátrány, ha a kinézetével is illeszkedik a viselője személyiségéhez. Nehéz feladat tehát megtalálni a megfelelőt – sőt megfelelőket, hiszen különféle ruhákhoz és felsőkhöz eltérő darabokra lehet szükség, ráadásul a mindennapos használat miatt is fontos, hogy több darab is rendelkezésre álljon.
Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Ugrás az oldal tetejére