Jelenlegi hely

A Pannon Filharmonikusok a Babaútlevéllel kezdődő, a Pocaklakó programot is magába foglaló és egészen a kamaszkorig ívelő zenei programja továbbra is várja a családokat a Kodály Központba

Az egész családot szólítják meg, nem csak a gyerekeket, fiatalokat, hiszen a zenei érdeklődés kialakításában elsősorban a szülőknek, nagyszülőknek van fontos szerepe. Köztudott és a gyermekek fejlődésével és nevelésével foglalkozó szakterületek régóta egyértelmű alapvetésként kezelik azt a tényt, hogy a klasszikus zene jótékony hatással van a gyermekek komplex fejlődésére.
 

Már pocaklakó korban érzékeli a magzat a külvilágban szóló muzsikát, sőt reagál is rá, a zenekar hangsúlyozza, hogy így tehát nem lehet elég korán kezdeni a zenével való találkozást.
A zeneszerető szülők, nagyszülők sokat tehetnek azért, hogy gyermekeik, unokáik megfelelő módon, játékosan, elhivatott szakemberek és muzsikusok segítségével ismerkedjenek meg a komolyzenével!

Egy zsák komolyzene – a legkisebbeknek

Az első program október 6-án kedden 16.00 órakor lesz.
A bölcsisek, a totyogók-tipegők számára a Babzsák sorozat nyújt olyan zenei élményt, amely a közös daléneklésen, mondókázáson keresztül juttatja el a piciket a vonós kamaraegyüttes játékának hol ritmusban gazdag, hol pedig elandalító élményéhez. A Buborék Kvartett hegedűművésznői, azaz Herczeg Nóra, Vass Ágnes, Németh-Tóth Tímea, Misányi Gabriella, valamint Hrubi Zsuzsanna zeneterapeuta, illetve Mozart muzsikája, a játékos kellékek, fények, jelmezek garantálják a picik, de a szülők, nagyik számára is a tartalmas együttlétet. A legkisebbekre hangolt meghitt, ugyanakkor színvonalas komolyzenei élményt ígérnek a szervezők.

Félkomolyan a komolyzenéről – ovisoknak

Az első programok: 2020. október 3-án szombaton 15.30 és 17.00 órakor lesznek.
Az örökmozgó ovisokat a Csigaház sorozat várja, ahol zeneművészek, Kiss Szabolcs „Csigabá” és Szendrői Zsuzsanna „Csiganyó” házigazdák hívnak izgalmas zenés foglalkozásaikra vendég muzsikusokat, programjaikat mindig más-más témák, hangszercsoportok köré építve.
Az örökké dumálós gyerekek megtanulnak picit csendben lenni, koncentrálni, a mesés kerettörténetbe foglalt zenei betétekre figyelni, és a vállalkozó kedvűek még a hangszereket is kipróbálhatják.

A Pannon Filharmonikusok a 2020/2021-es évadban is vár minden korosztályt a Kodály Központba, a gyermekprogramok kísérőinek jegye kuponként beváltható teljes árú, felnőtteknek szóló koncert belépőjegyének vásárlásakor.


A Magyar Kormány rendelete alapján 2020. szeptember 21-től a beltéri rendezvények látogatása során is kötelező 6 éves kor felett a maszk viselése.

Mi mindent megteszünk (belépéskor lázmérés, kézfertőtlenítő biztosítása, a termek fertőtlenítése, stb.), hogy biztonságban élvezhessék családi programjainkat, erre kérjük Önöket is!

Együttműködésüket és megértésüket köszönjük!

További információk a www.pfz.hu oldalon találnak.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ajándék ötletek anyukáknak: mivel érdemes meglepni?

Ajándék ötletek anyukáknak: mivel érdemes meglepni?

Mindig van valamilyen jeles alkalom, amikor vagy magunkat, vagy egy családtagunkat kell meglepni valamilyen ajándékkal.
Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin meséje tükröt tart elénk, hiszen a történetben szereplő patikában nem "gyógyszereket" lehet kapni. Te bemennél ide?
Az utolsó út

Az utolsó út

Szívhez szóló történet egy taxisofőrről és az utolsó útjára induló utasáról.
5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

Szinte a csapból is az folyik, hogy az egészségünk érdekében mozogjunk rendszeresen és figyeljünk oda a helyes táplálkozására, de arról jóval kevesebb szó esik, hogy miként őrizhető meg a mentális jóllétünk, pedig ez manapság, amikor a járványhelyzet miatt még bizonytalanabbá váltak a hétköznapok, a korábbiaknál is fontosabb. Október 10., vagyis a lelki egészség világnapja alkalmából dr. Koppány Szilveszter, az Unilever Orvos Tanácsadója összegyűjtött 5+1 tippet, melyek segítségével könnyebben őrizhetjük meg lelki egyensúlyunkat.
Ugrás az oldal tetejére