Jelenlegi hely

Sikerült: a pécsiek megmentették a Gyerektaxit!

Az országosan is egyedülálló Pécsi Gyerektaxi megmentéséért indított kezdeményezésünk most örömteli végéhez érkezett: a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke, Dr. Őri László által nyújtott félmilliós támogatással megvan annak a kilenc személyes kisbusznak a megvásárlásához hiányzó összeg, amivel a Pécsimami folytatni tudja segítő tevékenységét.

2018 áprilisától 2020 november végéig uniós támogatással, a Pécsi Család és KarrierPONT keretében működött az ingyenes gyerektaxi, ami több ezer alkalommal szállított gyermekeket sok olyan szülőnek segítve, aki a Gyerektaxi nélkül nem, vagy csak részmunkaidőben tudott volna dolgozni.

A vírus első szakaszában, amikor bezártak az iskolák, egyedülálló szülők bevásárlását segítettük, november közepe óta pedig párhuzamosan működik a gyerektaxi és az ingyenes Pécsi Karanténjárat, utóbbival idős egyedülállóknak is segítünk a bevásárlásban, gyógyszerek beszerzésében.

A kisbusszal helyi közösségek által rászoruló családoknak gyűjtött karácsonyi adományokat is szállítottunk az Esztergár Lajos Család -és Gyermekjóléti Szolgálat és Központhoz.

A januári iskolakezdésig a gyerektaxi szünetel, de

a karanténjárathoz az ünnepek alatt is fordulhatnak a karanténba került pécsiek és a rászoruló idősek, az ingyenes bevásárló szolgáltatásra a 70/350-2099-es számon lehet jelentkezni.

Az uniós pályázati támogatásból kisbusz vásárlásra nem, csak bérlésre volt lehetőség, ami havonta több százezer forintos költséget jelentett, ezt az uniós támogatás nélkül, a működtetés egyéb költségeivel együtt biztosan nem tudtuk volna előteremteni, ami a Gyerektaxi végét jelentette volna.

Azonban szívügyünknek tekintettük a folytatást, ezért indítottunk októberben adománygyűjtő kampányt egy használt, de jó állapotú kisbusz beszerzésére, ami egy igen széleskörű pécsi összefogást eredményezett, hiszen az ügyünk mellé állt több, mint 60 magánszemély, a HAUNI HUNGÁRIA Kft., a PRAKTISTAR Kft., a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, Kővári János önkormányzati képviselő, egy jelentősebb működési támogatással a Pécsi Önkormányzat és most a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke, Dr. Őri László is.

A kisbuszt jelentős kedvezménnyel és rugalmas fizetési feltételekkel kínálta eladásra a Via Markt kisbolthálózat tulajdonosa; az Amreinracing Kft. pedig felvállalta, hogy szervizeli azt a gyerekek maximális biztonsága érdekében.

A Pécsimami és a Pécsi Család és KarrierPONT csapata ezúton köszöni minden támogatónak, hogy lehetővé tették/tettétek a folytatást, ami így egy igazi közös, pécsi siker lett!

Most a legfontosabb feladatunk, hogy megteremtsük a működtetés feltételeit, ennek érdekében minden pályázati lehetőséget meg fogunk ragadni.

Mindaddig, amíg a járványhelyzet fennáll, igyekszünk párhuzamosan segíteni a bevásárlásban és a gyermekek szállításában. Amint rendeződik a helyzet és már csak a Gyerektaxira tudunk összpontosítani, szeretnénk bővíteni a szolgáltatást reggeli gyermekszállítással, illetve ad hoc segítségnyújtással, ha váratlan esemény miatt nem tud elmenni a szülő gyermekéért.

Egy pécsi cég már érdeklődött a gyermektaxihoz hasonló szolgáltatás bevezetése iránt saját dolgozói számára. Hosszútávú célunk az, hogy más civil- és gazdálkodó szervezetek is felismerjék a gyerektaxiban rejlő lehetőséget, így egyre több gyermekes család mindennapjait könnyíthesse meg ez a szolgáltatás. Ennek érdekében szívesen megosztjuk tapasztalatainkat és segítséget nyújtunk a gyerektaxi projekt adaptálásához.

Végül, de nem utolsó sorban köszönjk a sajtó képviselőinek, hogy a kezdetek óta tájékoztatták a pécsieket a gyerektaxi lehetőségéről és a gyerektaxi megmentéséért indított kezdeményezés fejleményeiről.

Mindenkinek békés, meghitt ünnepeket és jó egészséget kíván a Pécsimami és a Pécsi Család és KarrierPONT csapata.

Az ingyenes Pécsi Gyerektaxi szolgáltatásra ITT, az ingyenes Pécsi Karanténjáratra pedig ITT lehet jelentkezni.

Az ingyenes Pécsi Gyerektaxi szolgáltatás 2018. áprilisától 2020 novemberéig az „EFOP-1.2.9-17 Nők a családban és a munkahelyen” felhívásra benyújtott „Munka ÉS Család - A nők munkaerő-piaci helyzetének javítása és Nő-Köz-Pont létrehozása Pécsett” projekt keretében valósult meg a Pécsi Család- és KarrierPONT szervezésében.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

A „Mindenki hazudik” című könyv szerzője szerint a Google-kereséseink sokkal reálisabb képet mutatnak rólunk, mint például a közösségi oldalakon megjelent posztjaink, hiszen itt olyan dolgokat is megvallunk, amiket különben sehol, senkinek máshol. Tudtad, hogy az algoritmusok jobban ismernek téged, mint te magadat?                                 
3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

Jó, kimondom: kifejezetten szorongó alkat vagyok. Ha éppen nincs semmi különösebb, amin lehet aggódni, akkor biztos lehet benne mindenki, hogy pár órán belül találok valamit, amin a családommal együtt tudunk forgolódni. Mióta gyerekeim vannak, bevallom őszintén, nincs is túl nehéz dolgom. Anyaként mi mást is lehet csinálni, mint lépten-nyomon valami miatt aggódni? :)
Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Újdonság az államilag támogatot lakásfelújítás, nem csoda, ha rengeteg a kérdés. Körbejártuk a témát, ki, hogyan és mikor jogosult az igénylésre. Elő a számológépet, laptopot, papírt, és indulhat a tervezgetés!
Ugrás az oldal tetejére