Jelenlegi hely

Sonic, a sündisznó a Zsolnay Negyedbe szalad!

Nemcsak a mozikban hódít Sonic, a sündisznó, a Zsolnay Negyed konzolos játszóházában is övé lesz a főszerep 3 napon keresztül! Március 6-7-8-án a Sonic hétvégén a konzolok generációin megjelenő Sonic programok lesznek láthatók és kipróbálhatók, sőt, verseny is lesz, amelynek fődíja egy Tablet PC, Sonic programokkal telepítve.

A „pécsi Csodák Palotájaként” ismert Labor – Játechtér a Zsolnay Kulturális Negyed természettudományos játszóháza, ahol a fizika és a szórakozás szoros egységet alkot. Itt a látogatók „megérinthetik a tudományt”, a Játechtér nevű konzolos játszóház részen pedig kipróbálhatják az elmúlt 30 év legjobb videójátékait. Márciusban tematikus Sonic hétvége várja a látogatókat, de mit is kell tudni erről a figuráról?

Az elmúlt két évtizedben a SEGA videójáték-fejlesztő és kiadó cég örökre beírta magát az elektronikus szórakoztatás aranykönyvébe. A legelső SEGA-konzol 1982-ben jelent meg Japánban. A konkurens Nintendo karizmatikus arca Mario volt, ezért a SEGA is megalkotott egy kultikus figurát: Sonicot. A fürge, kék sündisznó azóta is hatalmas rajongótáborral rendelkezik az egész világon.

A videójátékból adaptált egészestés mozifilm magyarországi premierje idén februárban volt. A Sonic a sündisznó c. film főszereplői között szerepel többek között Jim Carrey is.


A Sonic hétvégén a Labor – Játechtérben a konzolok generációin megjelenő Sonic programok lesznek láthatók és kipróbálhatók. Természetesen sok más játékkal is lehet majd találkozni, illetve március 7-én megrendezik a Sonic versenyt is. A verseny konzoljai SEGA MEGADRIVE-ok, a program SONIC THE HEDGEHOG 2. Minden gépen egyszerre két fő fog versenyezni, a győztesek továbbjutnak és végül az első három helyezett lesz díjazva. A versenyek szombaton 11.00, 13.00, és 15.00 órakor kezdődnek. A fődíj egy Tablet PC, Sonic programokkal telepítve. Nevezés a helyszínen lehetséges, legkésőbb március 7-én 13.00-ig.

A tematikus hétvégén két konzol különlegesség is kiállításra kerül, és kipróbálható lesz a negyedik generációs SEGA Mega-CD II és az ötödik generációs SEGA SATURN gép is.

Belépő: 2000 Ft/ fő (mindhárom nap és a versenyen is)
Szervezők: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft., Pécsi Gamer Egyesület, ISTF Kft.
Részletek: https://www.zsolnaynegyed.hu/sonic-hetvege

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 10.

Most itt vagyok 3 gyerekkel, házimunkával, kerttel, mindennapi főzéssel, extra takarítással, tanítással, lélekápolással, kreatívkodással. És nem értem, eddig mivel töltöttem el az időm....
A nyakkendő-módszer avagy hogyan tanulj otthon ingyen nyelvet

A nyakkendő-módszer avagy hogyan tanulj otthon ingyen nyelvet

Nyelvtanulás otthonról? Állandó aktualitása jelenlegi bezártságunkban talán hangsúlyosabb lett. Nem tudod, merre indulj? Vizsgasztorik, rutin és ingyenes applikációk egy többszörös nyelvvizsgázótól.
Rajzold meg álmaid vidámparkját!

Rajzold meg álmaid vidámparkját!

A Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark online rajzpályázatot hirdet!
Egy otthoni játék, ami szinte nem kerül semmibe, mégis minden korosztály imádja

Egy otthoni játék, ami szinte nem kerül semmibe, mégis minden korosztály imádja

3. hete vagyunk itthon a gyerekekkel, itthonról dolgozunk, itthonról sulizunk, itthon szórakoztatjuk a gyerekeket, a tanárok, barátok és haverok helyett. Bevallom néha sok(k), de legtöbbször azért mégis azt mondhatom, hogy nagyon élvezzük, ennyi kreatív dologra, közös játékra GYES-es időszakunk óta nem volt lehetőség.
Ugrás az oldal tetejére