Jelenlegi hely

Sonic, a sündisznó a Zsolnay Negyedbe szalad!

Nemcsak a mozikban hódít Sonic, a sündisznó, a Zsolnay Negyed konzolos játszóházában is övé lesz a főszerep 3 napon keresztül! Március 6-7-8-án a Sonic hétvégén a konzolok generációin megjelenő Sonic programok lesznek láthatók és kipróbálhatók, sőt, verseny is lesz, amelynek fődíja egy Tablet PC, Sonic programokkal telepítve.

A „pécsi Csodák Palotájaként” ismert Labor – Játechtér a Zsolnay Kulturális Negyed természettudományos játszóháza, ahol a fizika és a szórakozás szoros egységet alkot. Itt a látogatók „megérinthetik a tudományt”, a Játechtér nevű konzolos játszóház részen pedig kipróbálhatják az elmúlt 30 év legjobb videójátékait. Márciusban tematikus Sonic hétvége várja a látogatókat, de mit is kell tudni erről a figuráról?

Az elmúlt két évtizedben a SEGA videójáték-fejlesztő és kiadó cég örökre beírta magát az elektronikus szórakoztatás aranykönyvébe. A legelső SEGA-konzol 1982-ben jelent meg Japánban. A konkurens Nintendo karizmatikus arca Mario volt, ezért a SEGA is megalkotott egy kultikus figurát: Sonicot. A fürge, kék sündisznó azóta is hatalmas rajongótáborral rendelkezik az egész világon.

A videójátékból adaptált egészestés mozifilm magyarországi premierje idén februárban volt. A Sonic a sündisznó c. film főszereplői között szerepel többek között Jim Carrey is.


A Sonic hétvégén a Labor – Játechtérben a konzolok generációin megjelenő Sonic programok lesznek láthatók és kipróbálhatók. Természetesen sok más játékkal is lehet majd találkozni, illetve március 7-én megrendezik a Sonic versenyt is. A verseny konzoljai SEGA MEGADRIVE-ok, a program SONIC THE HEDGEHOG 2. Minden gépen egyszerre két fő fog versenyezni, a győztesek továbbjutnak és végül az első három helyezett lesz díjazva. A versenyek szombaton 11.00, 13.00, és 15.00 órakor kezdődnek. A fődíj egy Tablet PC, Sonic programokkal telepítve. Nevezés a helyszínen lehetséges, legkésőbb március 7-én 13.00-ig.

A tematikus hétvégén két konzol különlegesség is kiállításra kerül, és kipróbálható lesz a negyedik generációs SEGA Mega-CD II és az ötödik generációs SEGA SATURN gép is.

Belépő: 2000 Ft/ fő (mindhárom nap és a versenyen is)
Szervezők: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft., Pécsi Gamer Egyesület, ISTF Kft.
Részletek: https://www.zsolnaynegyed.hu/sonic-hetvege

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Akármennyire is gondos szülőknek tartjuk magunkat, bizony egy pillanat műve és a gyerkőc könnyen elveszhet nyaralás alatt (is).
Ugrás az oldal tetejére