Jelenlegi hely

Baranya Megyei Kormányhivatal Családtámogatási Osztály - Pécs

Cím: 7623 Pécs, Mártírok útja 12.
Telefon: 72/512-080
Email: csaladtamogatas@baranya.gov.hu

2015. április 1-től  eljár a családi pótlékkal, a gyermeknevelést segítő ellátással (korábban gyermekgondozási segély), a gyermeknevelési támogatással, az anyasági támogatással, a nagycsaládosok földgázár-kedvezményével és a fogyatékossági támogatással  kapcsolatban (Korábban a Magyar Államkincstárnál intézhettük ezeket az ügyeket.). 2016. április 1-től a Szigető útról a Mártírok útja 12. szám alá költözött.

Ügyfélfogadás:

Hétfő 8:00-17:00
Kedd 8:00-13:00
Szerda 8:00-13:00
Csütörtök 8:00-13:00
Péntek 8:00-12:00

2015. április 1-től a Magyar Államkincstár megyei igazgatóságaitól a fővárosi és megyei kormányhivatalok hatáskörébe került a családtámogatási és lakáscélú állami támogatásokkal összefüggő feladatok ellátása.

Ettől az időponttól kezdve a kormányhivatalok járnak el a családi pótlékkal, a gyermekgondozási segéllyel, a gyermeknevelési támogatással és az anyasági támogatással kapcsolatban. A kormányhivatalokhoz kerül át a fogyatékossági támogatáshoz, a kereset-kiegészítéshez, valamint az energiaár-támogatáshoz tartozó ügyintézés is.

A családtámogatással összefüggő kérelmeket ezután nem csak a megyeszékhelyen, hanem a lakóhelyhez közel, a járási hivataloknál, a kormányablakokban és a települési ügysegédeknél is be lehet nyújtani.

Forrás és bővebb információ: www.kormanyhivatal.hu

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Csak tudnám, hogyan csinálja?

Csak tudnám, hogyan csinálja?!

Ez nem egy anyák napi bejegyzés, csak egy sima csütörtök. Sőt, kivételesen még csak szentimentális hangulatban sem vagyok. Egyszerűen ma reggel azon kaptam magam, hogy kb. 30 perce figyelem az anyámat, és próbálok rájönni: Vajon hogyan csinálja?
Augusztus 13. – A balkezesek világnapja

Augusztus 13. – A balkezesek világnapja

Tudtad, hogy a népesség 13-14%-a, vagyis minden hetedik ember balkezes? Még szép, hogy a balkezeseknek is van világnapjuk: augusztus 13-án!
Melltartó kisokos – hogyan válasszunk melltartót, fehérneműt

Melltartó kisokos – hogyan válasszunk melltartót, fehérneműt

A nők fehérneműs fiókjának fontos darabjai a melltartók, amelyek funkciója messze túlmutat a csinos alsóneműn; egyszerre kell kényelmet és magabiztosságot is biztosítania, miközben valóban nem hátrány, ha a kinézetével is illeszkedik a viselője személyiségéhez. Nehéz feladat tehát megtalálni a megfelelőt – sőt megfelelőket, hiszen különféle ruhákhoz és felsőkhöz eltérő darabokra lehet szükség, ráadásul a mindennapos használat miatt is fontos, hogy több darab is rendelkezésre álljon.
Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Ugrás az oldal tetejére