Jelenlegi hely

Miért érdemes regisztrálnom

MIÉRT ÉRDEMES REGISZTRÁLNOD?

Mert regisztrált felhasználóként  az alábbiakra leszel jogosult:

 • a Börze menüpontban fényképes hirdetést tölthetsz fel,  lestoppolhatod a neked tetsző termékeket és privát üzenetet küldhetsz a hirdetőknek,
 • hozzászólhatsz az oldal tartalmaihoz,
 • szakértőink (TB tanácsadó, családjogász stb.) tájékoztatását, véleményét kérheted,
 • részt vehetsz a regisztrációhoz kötött játékainkban, pályázatainkban, felméréseinkben,
 • Imami Kártyáddal kedvezményesen vásárolhatsz, illetve vehetsz igénybe szolgáltatásokat, 
 • letöltheted nyomtatható anyagainkat,
 • értesülhetsz az oldalra feltöltött új tartalmakról, információkról, illetve olyan családi programokról, akciókról és lehetőségekről, melyek érdekesek lehetnek számodra.

FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Adatkezelő és elérhetőségei

Adatkezelő az országos Imami honlap hálózat alapító-tulajdonosa:

Norka-Net Szolgáltató Betéti Társaság
Székhely: 7625 Pécs, Gáspár utca 24.
Email: info@imami.hu
Telefon:72/785-621
Web: www.imami.hu

Adatkezelők továbbá az országos Imami honlap hálózat megyei weboldalait (továbbiakban: Weboldalak) üzemeltető Kiadók, akiknek adatairól és elérhetőségéről az egyes megyei honlapok (http://imami.hu/) láblécében található Impresszum ad részletes tájékoztatást.

Adatkezelő adatfeldolgozót nem vesz igénybe.

Adatvédelmi nyilvántartási szám

A Weboldalak adatkezelési nyilvántartási számairól az egyes megyei honlapok (http://imami.hu/ ) láblécében található Impresszum ad tájékoztatást.

Az adatkezelés célja, jogalapja, időtartama; a kezelt adatok köre és forrása

 

Az adatkezelés célja

Az adatkezelés jogalapja/ Az adatok forrása

Kezelt személyes adatok

Az adatkezelés időtartama

Regisztráció

A honlap regisztrációval elérhető szolgáltatásainak (szakértőtől való kérdezés, tartalmakhoz való hozzászólás, börze termék feltöltése, nyomtatható tartalmak letöltése, reigsztrációhoz kötött játékokban, pályázatokban való részvétel) biztosítása, a honlap használatával kapcsolatos rendszerüzenetek kiküldése.

 

Az érintett önkéntes hozzájárulása/Közvetlenül az érintettől felvett.

vezetéknév, keresztnév, email cím, lakhely (csak település, vagy kerület)

 

Az érintett kérésére történő törlés.

Hírlevél

A családokat érintő közérdekű helyi információk (családi programok, nyílt napok, beiratkozási információk, jogszabály változások stb.), hasznos tartalmak és releváns reklám ajánlatok eljuttatása a hírlevél feliratkozók email címére.

 

Az érintett önkéntes hozzájárulása/Közvetlenül az érintettől felvett.

Név, email cím

Az érintett kérésére történő törlés. (A hírlevélről az érintett egyetlen gombnyomással, azonnal és véglegesen leiratkozhat.)

Nyereményjáték

Nyereményjátékok, díjazással járó pályázatok esetén a nyertesekkel, díjazottakkal való kapcsolatfelvétel.

 

Az érintett önkéntes hozzájárulása/Közvetlenül az érintettől felvett.

Név, email cím, telefonszám, a játék/pályázat során megadott válaszok.

 

Az érintett kifejezett hozzájárulása esetén ezen adatokat továbbítjuk a nyereményt, díjat felajánló partner részére.

 

A cél megvalósulásáig

Ügyfélkapcsolat

Honlapunk látogatóival interaktív kapcsolatok lebonyolítása (pl. rendezvényre, tanácsadásra történő bejelentkezés, hibás információ, vélemény, javaslat, kérés jelzése stb.)

Az érintett önkéntes hozzájárulása/Közvetlenül az érintettől felvett.

név, email cím, telefonszám, az érintett által jelzett probléma, kérés, vélemény, rendezvényen való részvétellel kapcsolatos adatok stb.

 

A cél megvalósulásáig

A tényleges adatkezelések webhelye: az Imami honlap hálózat megyei weboldalai (http://imami.hu/), hírlevél küldés tekintetében a www.listamester.com webhely.

Adatok továbbítása

Adatkezelő semmilyen körülmények között nem teszi – a felhasználó kifejezett jóváhagyó hozzájárulása nélkül - más számára hozzáférhetővé a felhasználó által megadott adatokat.

A bíróság, az ügyészség, a nyomozó hatóság, szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, az adatvédelmi biztos, illetve jogszabály felhatalmazása alapján más szervek adatok közlése, átadása céljából megkereshetik az adatkezelőt (jogszabályi kötelezés). Ez esetben személyes adatot csak annyit és olyan mértékben adunk ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogok

A weboldal regisztrált felhasználója írásban, az adatkezelő postai, vagy e-mail elérhetőségén, illetve a Weboldalak Kapcsolat menüjén keresztül bármikor, indoklás nélkül kérheti adatainak törlését, melynek az adatkezelő haladéktalanul, de legkésőbb 3 munkanapon belül eleget tesz.

A Weboldalak regisztrált felhasználója a kezelt adatainak körét bármikor megtekintheti, illetve a korábban megadott adatait önállóan módosíthatja a weboldalra történő bejelentkezést követően, a Weboldalak fejlécében található „Fiókom” menü „Saját adataim” pontjára kattintva.

A regisztrált felhasználó a kezelt adatainak köréről való tájékoztatást, illetve az adatainak módosítását írásban, az adatkezelő postai, vagy e-mail elérhetőségén, illetve a Weboldalak Kapcsolat menüjén keresztül is bármikor kérheti, melynek adatkezelő haladéktalanul, de legkésőbb 3 munkanapon belül eleget tesz.

A hírlevélre feliratkozott felhasználó a hírlevélről egyetlen gombnyomással, automatikusan és azonnal, véglegesen leiratkozhat a hírlevelek alján található leiratkozási linkre kattintva.

A nyereményjáték/pályázat résztvevője, illetve az Ügyfélkapcsolat keretében önkéntesen adatokat szolgáltató felhasználó adatait adatkezelő a cél megvalósulásáig kezeli, azonban az érintett a cél megvalósulása előtt is bármikor tájékoztatást kérhet a kezelt adatairól, illetve kérheti a megadott adatainak módosítását, vagy törlését írásban, az adatkezelő postai, vagy e-mail elérhetőségén, illetve a Weboldalak Kapcsolat menüjén keresztül, melynek adatkezelő haladéktalanul, de legkésőbb 3 munkanapon belül eleget tesz.

A kezelt adatokhoz való hozzáférés

A kezelt adatokhoz kizárólag az országos Imami honlap hálózat alapító-tulajdonosának munkatársai és a megyei Weboldalakat üzemeltető Kiadók munkatársai férnek hozzá a feladatuk ellátásához, illetve a felhasználók igényeinek kielégítéséhez szükséges mértékben.

Az adatkezelés biztonsága

A kezelt személyes adatok védelmét az országos Imami honlap hálózat alapító-tulajdonosa egyrészt a megfelelő technikai feltételek biztosításával; másrészt a saját munkatársaival, és a megyei Weboldalakat üzemeltető Kiadókkal kötött szerződésekben rögzített garanciális szabályokkal biztosítja.

Az országos Imami honlap hálózat adatmegőrzési helye: a DoclerNet Hosting Kft. telephelyén levő Docler szerverterem, mely Magyarország egyik legnagyobb teljesítmény-sűrűségű, kiemelkedő minőségű szolgáltatását biztosítja, ami magában foglalja a folyamatos monitorozást, felügyeletet, és a védelmet a támadások ellen.

Speciálisan ezen a területen kimagasló és komplex tudással rendelkező rendszergazdák és operátorok ügyelnek az adatbiztonságra a nap 24 órájában, az év minden napján.

Jogorvoslat

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 38. § (2) bekezdése alapján a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) feladata a személyes adatok védelméhez való jog érvényesülésének ellenőrzése és elősegítése. 

Ha úgy gondolod, hogy adatkezelésünk során a jogaidat megsértettük:

 • vedd fel velünk a kapcsolatot bármely megadott elérhetőségünkön, hogy egyeztessünk és megpróbáljuk orvosolni a hibát. Ennek keretében - az Infotv. 14. §-a alapján -  kérhetsz tájékoztatást személyes adataid kezeléséről, kérheted a személyes adataid helyesbítését, illetve törlését vagy zárolását. Ha ez nem vezet eredményre:
   
 •  panasszal élhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál:

Posta cím:

1530  Budapest, Pf.: 5.

Cím:

1125  Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c

Telefon:

+36 (1) 391-1400

E-mail:

ugyfelszolgalat@naih.hu

Web:

http://naih.hu

 • A Hatóság döntésétől függetlenül jogaid megsértése esetén bírósághoz fordulhatsz.

FELHASZNÁLÓI SZABÁLYOK

Az itt található szabályok célja a kulturált hangnem és a szolgáltatás zavartalan működésének biztosítása.  A portál használatának megkezdésével elfogadod a felhasználási feltételeket. Amennyiben az alábbi feltételeket nem fogadod el, nem vagy jogosult használni portálunkat. A szabályok nem ismerete, el nem olvasása nem jogosít fel azok megszegésére.

Amennyiben az itt leírt szabályokat a felhasználó megszegi, fenntartjuk a jogot regisztrációja felfüggesztésére, vagy végleges törlésére.
 • Tartsd be a NETIKETT szabályait!
 • Ne írj trágárságokat, gorombaságokat, ne személyeskedj másokkal!
 • Ne írj sértő, durva, rasszista hozzászólásokat, ne provokálj és ne bánts másokat! A sorozatos, provokatívnak ítélt hozzászólások kitiltást vonnak maguk után.
 • Ne tégy közzé illegális anyagot, ne másolj be illegális tartalmakkal kapcsolatos linkeket, egyéb illegális letöltéssel kapcsolatos információkat!
 • Ne árulj semmi illegálisat!
 • Csak olyan képeket tölts fel, amelyek nem sértik a közízlést.
 • Ne hirdess más weblapokat, ne árusíts termékeket, ne reklámozd MLM üzlethálózatodat, szolgáltatásaidat, még burkoltan se! Olvasd el a Hirdetési ajánlatot, ha reklámozni szeretnél. A Használtcikk-börze szolgáltatás nem használható kereskedelmi tevékenység folytatására. Fenntartjuk a jogot, hogy azoknak a felhasználóknak a tagságát, akik bármilyen reklámot elhelyeznek a portál bármely részén, figyelmeztetés nélkül töröljük.
 • Ne veszélyeztesd a weboldal biztonságát. ( Tilos vírus elhelyezése a honlapon, a honlap túlterhelése, floodolása, spamelése, levelekkel való bombázása vagy összeomlasztása. Tilos a portált, illetve a portál infrastruktúráját érintő ok nélküli vagy szükségtelenül nagy terhelést okozó tevékenység. Nem megengedett nem kívánt e-mail-ek küldése, ideértve termékek vagy szolgáltatások propagálását és/vagy hirdetését.)
 • Az általad közzé, vagy elérhetővé tett tartalom: nem sértheti más személyhez fűződő jogait, kegyeleti jogát, valamint személyes adatainak védelméhez való jogát, nem sértheti más szerzői jogát, nem kelthet másokban félelemérzetet, nem buzdíthat erőszakra, gyűlölködésre, szabálysértés, bűncselekmény elkövetésére, illetve nem ösztönözhet a személyes vagy közbiztonságot, környezetet, illetve természetet károsító magatartásra, nem tartalmazhat hivatásbeli-, üzleti- vagy magántitkokat, nem ütközhet jóízlésbe, általánosan elfogadott erkölcsi szabályokba, nem veszélyeztetheti a gyermek- és fiatalkorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődését, továbbá nem ütközhet bármely jogszabály rendelkezéseibe.

FELELŐSSÉG KIZÁRÁSA

Üzemeltető nem vállal sem anyagi, sem erkölcsi felelősséget a Weboldalakon a felhasználók által elhelyezett információkért, azok származásáért, helyességéért vagy valóságtartalmáért.A felhasználók által közzé, vagy elérhetővé tett tartalomért, ideértve a tartalom által okozott vagy egyébként azzal összefüggésben felmerült mindennemű vagyoni vagy nem vagyoni kárért kizárólag az azt közzétevő felhasználó tartozik felelősséggel. Amennyiben a portálon közzé, vagy elérhetővé tett tartalommal kapcsolatban harmadik személy, hatóság vagy bíróság igényt támaszt vagy eljárást indít, az azt közzétevő felhasználó az ilyen igényekkel vagy eljárásokkal kapcsolatban felmerülő valamennyi kiadás, költség és kár megtérítését magára vállalja.
 
Ha az üzemeltető nem megfelelő tartalmú információkról szóló jelzést kap, a jogszabályok, a portál, valamint a felhasználók, látogatók érdekeit szem előtt tartva cselekszik. Ezen tartalmak eltávolításáról az üzemeltető nem köteles sem előre, sem utólag értesíteni annak tulajdonosát.
 
A Weboldalak hozzászólás funkcióját és Szakértő rovatát minden felhasználó saját felelősségére veszi igénybe. Az ott megjelenő véleményeket üzemeltető  nem ellenőrzi, ebből kifolyólag azok tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. Amennyiben tudomására jut, hogy valamely vélemény vagy hozzászólás harmadik személyek jogait vagy a hatályos jogszabályokat sérti, a vitatott tartalmat azonnal eltávolítja és a tartalom elhelyezőjétől kára megtérítését követelheti. A tartalomért a felelősséget kizárólag az azt elhelyező viseli.

Szolgáltatásaink számos olyan kapcsolódási pontot (linket) tartalmaznak, amelyek más szolgáltatók oldalaira vezetnek. Ezen szolgáltatók adat- és információvédelmi gyakorlatáért üzemeltető sem erkölcsi, sem anyagi felelősséget nem vállal. Amennyiben üzemeltető tudomást szerez arról, hogy az általa linkelt oldal harmadik személyek jogait vagy a hatályos jogszabályokat sérti, a linket haladéktalanul eltávolítja a weboldalról. Ezen felül üzemeltető  az általa használt linkek, illetve az általuk lehívható weboldalak tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal.

A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű. A portálon olvasott tanácsok, információk felhasználása kizárólag a felhasználó felelősségi körébe tartozik, az egészséget, életmódot érintő tanácsok tekintetében ajánlott a háziorvossal vagy más szakértővel való konzultáció. A weboldalon nyújtott tanácsadási szolgáltatás keretében közzétett válaszokért és azok bármilyen következményeiért üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal, azokért kizárólag a tanácsadást végző személyek felelnek.

A portált igénybevevő felhasználó elfogadja, hogy a portál oldalain reklámanyagok jelennek meg. Üzemeltető a portál oldalain megjelenő ajánlatok, hirdetések, tájékoztatók tartalma tekintetében minden felelősséget kizár.
 
Amennyiben a szolgáltatás használata során elkövetett jogsértés (ideértve úgy a jogszabályok, mint harmadik személyek jogainak megsértését) következtében, vagy egyébként a szolgáltatás használatával összefüggésben harmadik személy vagy bármely hatóság, illetve bíróság bármilyen igényt támaszt, illetve eljárást indít, a helytállás kötelezettsége kizárólag az adott jogsértést vagy kifogásolt cselekményt vagy mulasztást elkövető, vagy az adott felhasználói tartalmat megosztó felhasználót terheli. Üzemeltető ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából. Felhasználó vállalja, hogy minden, az üzemeltető által megkövetelt intézkedést (például a visszaéléséért vagy a jogsértésért felelősséget vállaló és az üzemeltető érintetlenségét egyértelműen tartalmazó nyilvános vagy egyéb nyilatkozat megtétele, felhasználási engedély beszerzése) megtesz az üzemeltető jó hírnevének megóvása érdekében. A felhasználó köteles az üzemeltetőnek megtéríteni minden olyan kárt, vagyoni hátrányt és költséget, ami az üzemeltetőt a felhasználó bármely jogellenes magatartása miatt vagy azzal összefüggésben éri, beleértve az üzemeltetővel szemben indított bármely per vagy más eljárás következményeit és az azzal kapcsolatos minden költséget. A felhasználó felelőssége a szolgáltatás használatával összefüggésben elkövetett jogsértésért a jelen szerződés megszűnését követően is fennáll.
 
A felhasználó a portál használatával elfogadja, hogy az általa közzétett tartalom törléséből, megsemmisüléséből, elvesztéséből eredő károkért és egyéb következményekért üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal.
 

SZELLEMI ALKOTÁSOKHOZ FŰZŐDŐ JOGOK


A Weboldalak tartalma – beleértve grafikai megjelenését és szerkezeti felépítését -szerzői jogvédelem alá esik,  mely üzemeltető előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel, azonban az oldal részletei letölthetőek, illetve kinyomtathatóak otthoni, nem kereskedelmi célú felhasználásra. A fentiektől eltérni csak az üzemeltetővel kötött írásbeli szerződés alapján és kizárólag az üzemeltetővel szerződő fél jogosult. Ezen feltételek megsértése esetén üzemeltető a jogsértéssel való felhagyást és kárának megtérítését követelheti. Minden jogot fenntartunk.
 

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

 
Ezen feltételek a Weboldalak használatának feltételei, melyeket minden felhasználó a portál használatbavételével tudomásul vesz. A portál üzemeltetőjének joga van jelen felhasználási feltételek módosítására, melyre köteles felhívni a felhasználók figyelmét, ezt követően a portál használata a szabályzat módosításának elfogadását jelenti. Amennyiben jelen dokumentumot üzemeltető a jövőben módosítaná, a változásokat a Weboldalon megfelelően közzéteszi és a módosításra a Weboldal látogatóinak figyelmét – elsősorban Hírlevélben nyújtott tájékoztatással – felhívja.

Az üzemeltető és a felhasználó között a jelen szabályzat alapján létrejött megállapodás megszűnik az alábbi esetekben: ha a felhasználó kéri regisztrációjának törlését; ha a felhasználót véglegesen kitiltják a szolgáltatásról, vagyis hozzáférését véglegesen megszüntetik; a szolgáltatás megszűnésével; és új szabályzat érvénybe lépésével.

A jelen Szerződésre  Magyarország joga irányadó. A jelen Szerződéssel összefüggő jogviták elbírálására a Felhasználók és Az Üzemeltető alávetik magukat az Üzemeltető székhelye szerinti Járásbíróság/Kerületi bíróság kizárólagos illetékességének.