Jelenlegi hely

Melltartó kisokos – hogyan válasszunk melltartót, fehérneműt

A nők fehérneműs fiókjának fontos darabjai a melltartók, amelyek funkciója messze túlmutat a csinos alsóneműn; egyszerre kell kényelmet és magabiztosságot is biztosítania, miközben valóban nem hátrány, ha a kinézetével is illeszkedik a viselője személyiségéhez. Nehéz feladat tehát megtalálni a megfelelőt – sőt megfelelőket, hiszen különféle ruhákhoz és felsőkhöz eltérő darabokra lehet szükség, ráadásul a mindennapos használat miatt is fontos, hogy több darab is rendelkezésre álljon.

A megfelelő melltartó kiválasztása több okból is nehéz feladat, lássuk hát, hogy mik azok a kihívások, amelyekkel a saját testünk szembesíthet minket, amellett, hogy az egyéni ízlések és preferenciák is jelentős szerepet kapnak a vásárláskor. Hogy mire gondolunk? A méret, a szimmetria vagy akár a korral járó megereszkedés is más típusú melltartót igényelhet, és akkor még arról szót sem ejtettünk, hogy a fehérneműnknek a fölötte viselt felsőhöz is passzolnia kell…

A kínálat szinte végtelen mind a színek, mind a fazonok tekintetében, éppen ezért érdemes alaposan átgondolnunk, mire is van szükségünk, hiszen így valószínűbb, hogy nem nyúlunk majd mellé, akár boltban, akár online próbálunk eligazodni a kínálatban. Emellett fontos azt is tudni, hogy a gyártók meglehetősen szabadon használják a különféle elnevezéseket, éppen ezért online vásárláskor mindig alaposan olvassuk el a leírásokat, hiszen ezekből pontosabb képet kaphatunk arról, hogy mit is teszünk a virtuális kosarunkba - így az olyan bőséges választék esetén is jobban eligazodunk majd, mint amilyen a Tchibo webáruházban is elérhető a fehérnemű kategóriában.

Merevítő nélküli megoldások

Azoknak, akiknek a mellei távolabb helyezkednek el egymástól, kicsit megereszkedtek vagy nem szokványos a mellük és a bőrük találkozása, a merevítő nélküli melltartók jelenthetik az ideális megoldást. Ezek a típusok kifejezetten kényelmesek: a teljes mellet befedik, viszont nem növelik a méretet, így abban az esetben, ha ez lenne a célunk, nem ez a verzió a legelőnyösebb.

A bralette melltartók jellemzően csipkével díszítettek, és megjelenésükből adódóan akár önmagukban is viselhetők, ha valaki a bevállalósabb megoldásokat keresi. A mellek nagy részét befedik, hátsó kapocs pedig nincs rajtuk, viszont nem is adnak különösebben erős tartást, éppen ezért nagyobb mellek esetén nem feltétlenül ajánlott a fazon.

Ha szeretnénk valamilyen szivacsbetétet, esetleg előformázott kosarakat, amelyek valamelyest formázzák a melleket, de mindenképp maradnánk a merevítő nélküli vonalon, akkor a puha kosaras melltartók között érdemes körülnézni, hiszen ezek épp ezt a kombinációt kínálják. Ezeken a fazonokon kívül csupán a sportmelltartók azok, amelyek nagyrészt merevítő nélkül készültek, de a nagyobb mellekkel rendelkezők számára azok között is vannak merevítővel erősített megoldások. Ha
azonban valaki kisebb mellekkel rendelkezik, és a mindennapokban is szereti a sportos megjelenést, akkor még ezek között is érdemes lehet körülnézni.

Ha kell az extra tartás…

… vagyis nagyobb méretű mellek esetén a merevítős fazonok között érdemes körülnézni, hiszen ezek jóval több lehetőséget nyújtanak. Ennek oka, hogy a bennük lévő merevítő teszi lehetővé azt, hogy úgy biztosítsanak megfelelő tartást, hogy nem fedik be az egész mellett, így jóval többféle felsőhöz és ruhához viselhetők. A klasszikus merevítős melltartók között szinte mindenki találhat magának olyat, ami a megfelelő méret választása esetén kényelmes viseletet biztosít majd. A kivételt ez alól sokáig az egymástól távolabb elhelyezkedő mellekkel rendelkező hölgyek jelentették, mára azonban olyan verzió is kapható ebből a klasszikus fazonból, ami kifejezetten nekik készült, szélesebb középső panellel orvosolva a problémát.

Eltérő méretű mellek esetén kifejezetten hatékony megoldást biztosítanak az olyan szivacsos melltartók, amelyek kivehető szivacsbetétekkel készültek, így egyszerűen lehet megoldást találni az eltérő méretekből adódó kényelmetlenségekre. Ezek ráadásul push-up hatás nélkül segítenek a méretek növelésében is, és a szivacsbetéteknek köszönhetően akkor is tökéletes megoldást nyújtanak, ha fontos szempont, hogy a mellbimbó ne látszódjon át a ruhán – a szellőzésben viszont pont a szivacsbetétek akadályozzák ezt a típust, így ezt is érdemes figyelembe venni.

Ha mind a mérettel, mind a formával elégedetlen valaki, akkor jöhetnek a képbe a push-up fazonok, amelyek kosaraiban olyan párnázás található, ami fel, és középre tolja a melleket. Ha tehát kifejezetten vonzó dekoltázsra vágyunk, amihez némi segítségre van szükség a melltartónk felől, akkor érdemes ezek között válogatni. Fontos azonban, hogy csak némi segítséget tudnak adni – egészen kis mellek (A, AA kosárméret esetén) esetén sajnos ezek a típusok sem fognak varázserővel
hatni. Emellett a megereszkedett vagy az eltérő méretű mellek számára sem lesz kényelmes ez a fazon.

Variálható és különleges megoldások

Ahogy a ruhák egyre extrémebb megjelenésűvé váltak, úgy alakultak ki az ezt lekövető melltartók is – ma már mindennapos igény lehet a pánt nélküli melltartó vagy egy olyan fazon, ami a különösen mély hátkivágású ruhák alatt tud észrevétlen maradni, de a félvállas felsők alá is találunk már megfelelő fehérneműt.

Ezeket a melltartókat általában variálható pántos néven találjuk meg a kollekciókban. Ezek azok a darabok, amikről a pántokat levéve rögtön kapunk egy pánt nélküli melltartót is. Az állítható hosszúságú pántokat oly módon is keresztezhetjük, hogy a hátsó pántja lentebb helyezkedjen el a szokásosnál, de akár nyakba is akaszthatjuk ezeket vagy a ruha adottságainak megfelelően levehetjük akár csak az egyiket is.

Emellett ma már olyan melltartókat is találunk, amelyek szilikonos belső résszel tapadnak a mellekhez, és így a fedést teljes egészében megoldják teljesen hát nélküli ruha esetén is. Ezeknek azonban a tartás tekintetében megvannak a maguk korlátai, vagyis nagyobb vagy megereszkedett mellek esetén nem biztos, hogy igazán jól érezzük majd magunkat bennük.

Mivel a melltartó esetén nagyon fontos alapdarabról van szó, ezért érdemes mindig a kényelmet helyezni az első helyre, és minden mást ez után sorolni – szerencsére az egyre bővülő választéknak köszönhetően ma már mindenki könnyen megtalálhatja a számára legideálisabb fazont.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A népmese napja és apró történetek a meséről

A népmese napja és apró történetek a meséről

Idén 15 éve, hogy szeptember 30-a, Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről. A Magyar Olvasástársaság kezdeményezte jeles nap célja, hogy a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.
Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Egyszerű ötlet: egy különleges pad segít barátokat találni azoknak a gyerekeknek, akiknek nincs kivel játszaniuk, beszélgetniük. Te kipróbálnád?
Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Épp hogy elindult az iskola máris betegek lettünk…5-10 nap hiányzás, nem csak a munkahelyen nagyon rizikós, de bepótolni sem túl egyszerű az iskolás gyerekeknek a kimaradt hatalmas óraszámokat. Ha megbetegszünk vagy a gyerekek betegednek le, fontos tudnunk, hogy nem csak gyógyszerekkel tudjuk a betegségeket kezelni, hanem nagyon sok gyógyhatású otthoni praktikákkal is segíthetjük a gyógyulást. 
A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

„Ha a reggel jól indul, jó lesz az egész napod” tartja ugyebár a mondás, de reggel annyiszor nem indul jól a napunk.  Mi szülők általában rohanunk, már a reggelünk is néha egy kész cirkuszi mutatvány, egyensúlyozunk a kötélen a reggeli rituálék között, kapkodunk, feszültek vagyunk, sürgetünk, néha veszekszünk, és néha elkésünk… De, hogy tudjuk mindezt elkerülni, és boldogabbá tenni a reggeli indulást? Fogadjátok szeretettel Jamrik Márta tanácsait.
Ugrás az oldal tetejére