Jelenlegi hely

Az első Lányok Napja Magyarországon

Magyarországon első alkalommal rendezi meg a lányok napját a Nők a Tudományban Egyesület április 26-án.

Az Európában több mint tízéves hagyományra visszatekintő esemény célja, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatal lányok érdeklődését jobban felkeltse a műszaki pályák iránt.

Vedd kezedbe a jövőd! szlogennel a lányok napján a Siemens Zrt. - több más ipari-technológiai vállalattal együtt - megnyitja kapuit a középiskolás lányok előtt.

A kutatás-fejlesztés és a műszaki-informatikai terület adja a jövő munkahelyeit, a műszaki képzésben azonban jelenleg a tíz százalékot sem éri el a nők aránya - fogalmaz a program kommunikációjával megbízott ügynökség közleménye.

A program szervezői a középiskolák 10-11. évfolyamára járó fiatal lányok érdeklődését akarják felkelteni a műszaki kutatások, a mérnöki karrier és az olyan, nem hagyományosan női szakmák iránt, amelyek felé a nők számos társadalmi vagy családi ok, megszokás vagy minta miatt sokszor nem mernek elindulni. Az akció célja, hogy megmutassa a fiataloknak, hogy a kutatás-fejlesztésben, a mérnöki pályán, az informatika területén nőként is lehet érvényesülni.

A lányok napján a látogatók betekintést nyerhetnek a Siemens Zrt. négy szektorának - energia, egészségügy, ipar, infrastruktúra és városok - világába, közelebbről megismerhetik a természettudományi, műszaki, kereskedelmi és kreatív munkaköröket, ami segítséget nyújthat későbbi pályaválasztásukhoz.

A Siemens AG 2001-től, az európai lányok napja kezdeményezés első évétől részt vesz az akcióban, és évente több mint kétezer látogatót fogad.

További információ: nokatud.hu

Forrás: MTI

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Meglepetés a lányomnak” - 20 ajándék nyomtatható üzenetkártya

„Meglepetés a lányomnak” - 20 ajándék nyomtatható üzenetkártya

Ha anya vagy, akkor tudod, nem egyszerű mindig elmondanod a lányodnak, mit érzel. Minden szeretetünk az övék, de néha nehéz szavakba öntenünk, amit érzünk. Nem csak mi formáljuk őket, hanem ők is minket, jobbá, szebbé, nőiesebbé, elfogadóbbá, gyengédebbé változtatnak minket.
Mit tegyek, ha szorong a gyermekem?

Mit tegyek, ha szorong a gyermekem?

Mi is a szorongás? Milyen jelekre kell odafigyeljünk, mit tehetünk ellene és milyen megoldások léteznek, ha mi magunk, felnőttként is küzdünk vele? Teveliné Horváth Melinda, pszichológus ebben az írásában, ezekre a kérdésekre adja meg a válaszokat.
A népmese napja és apró történetek a meséről

A népmese napja és apró történetek a meséről

Idén 15 éve, hogy szeptember 30., Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről.
Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Egyszerű ötlet: egy különleges pad segít barátokat találni azoknak a gyerekeknek, akiknek nincs kivel játszaniuk, beszélgetniük. Te kipróbálnád?
Ugrás az oldal tetejére