Jelenlegi hely

Csak nyalókát ne! - Vagy mégis?

Gyermeke egészségére és fogaira vigyázó szülőként ritkán teszünk nyalókát a kosárba... pedig a gyerkőcök mennyire szeretik! Ma már van megoldás arra, hogy időnként lelkiismeretfurdalás nélkül adhassuk ezt a finomságot a kicsik (és nagyobbak) kezébe.

Elsős kisfiam osztálya épp a "Mosolygó Fogacskák" című videópályázatra készült, amikor felmerült, hogy szükségünk lenne nyalókára a koreográfia elkészítéséhez. Érthető módon több szülőtársam kinyilvánította ezzel kapcsolatban az ellenérzéseit... ekkor jártam utána annak, hogy létezik-e EGÉSZSÉGES NYALÓKA?

Az interneten találtam rá a Doctor Candy-re, ami mögött egy egészséges életmód mellett elkötelezett családi vállalkozás áll.

Kézműves nyalókáikban cukor, mesterséges édesítőszer és tartósítószer sem található, az édes ízt természetes cukorhelyettesítőkkel: az IZOMALT nevű, répacukorból készült cukoralkohollal (nincs az alkoholos italokhoz hasonló bódító-károsító hatása), valamint STEVIÁVAL, természetes, növényi édesítővel érik el.

Amit az Izomaltról és a Steviáról tudni érdemes:

A stevia kalóriatartalma nulla. Az izomalt nehezen bomlik le a vékonybélben, ez magyarázza a csak 2 kcal/g kalóriaértéket./p>

Az izomalt és a stevia fogyasztása előnyös minden fogyni vágyónak. A glikémiás index(GI) a táplálékok rangsorolását jelenti 100-ig, a vécukorszintre gyakorolt hatása alapján. 100-as értékű a szőlőcukor, mivel ez okozza a legnagyobb és leggyorsabb vércukorszint emelkedést. Minden más táplálék ehhez viszonyítva kapott helyet a rangsorban. A GI elvének ismeretével és használatával a cukorbetegek, a hypoglikémiások, a figyelemhiányos hiperaktivitás zavarral küzdő gyerekek és a sportolók is optimalizálhatják a vércukorszintjük felügyeletét. Az izomalt fogyasztása után a vércukorszint csak minimálisan, egyenletesen és lassan emelkedik. Így a hasnyálmirigynek is kevesebb inzulint kell termelni ahhoz, hogy a glükózt eljuttassa a sejtekhez. A kevesebb inzulin pedig kevésbé segíti elő a zsírfelhalmozódást - a fogyókúrázók örömére. Az izomalt - a Doctor Candy termékek fő alkotó eleme - GI értéke 9.

Mindezen előnyös tulajdonságai mellett az izomalt prebiotikum is, mivel stimulálja a bifidusz baktériumok növekedését, amely pozitív hatással van a bélflóra összetételére. Számos gyümölcs élelmi rostjaihoz hasonlóan az izomalt is a lassan emészthető szénhidrátok csoportjába tartozik. Ezek serkentik a bélműködést, ezért túlzott mértékű fogyasztásukkor hashajtó hatás léphet fel.Javasolt a napi 25 g-os fogyasztási határ betartása (1-2 nyalóka) a hashajtó hatás elkerülése érdekében. Mértékletes fogyasztása nem okoz panaszt.

Na és a fogak?

Ha kíváncsiak vagyunk egy élelmiszer fogakra gyakorolt hatására, az egyetlen és a legmegbízhatóbb módszer a fogfelszín PH értékének mérése. Azok a termékek, amelyeknek a fogyasztása utáni 45 percben mért PH érték nem csökken 5.7 alá, nem jelentek veszélyt a fogakra, a Doctor Candy nyalókái is ide sorolhatók. 5.7 PH alatt felmerül a fogak romlásának veszélye. A FOGBARÁT édességek fogyasztása alatt és után a PH érték a fent említett szint felett marad, ezért nem okoznak fogszuvasodást és fogeróziót.

A fenti érvek szülőtársaimat is megnyugtatták... így elkészült a videónk, a gyerekek pedig egészségük és fogaik rombolása nélkül élvezhették a nyalóka finom, édes ízét!

Tudatos vásárlóként, egy kis odafigyeléssel tehát nyugodtan becsempészhetünk időnként a gyerekek hétköznapjaiba (vagy akár a Mikulás zsákjába) egy-egy színes, "ragadós" és édes nyalókát!

Keressétek a Doctor Candy fogbarát nyalókáit országszerte számos reform- és bioboltban, fogászaton, játszóházban és cukormentes finomságokat kínáló cukrászdában!

Bővebb információ a Doctor Candy finomságairól itt!

 

Írta: Gellén Nóra - Pécsimami

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Az ünnepi ételek és desszertek bősége sokunk számára kihívást jelent. Hogyan élvezhetjük ki az ünnepi asztal örömeit anélkül, hogy túlevésbe csúsznánk? Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó hasznos tippeket hozott nekünk, hogy meg tudjuk tartani a mértéket, miközben élvezhetjük is a finom falatokat.
Címlap Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

A fogyókúrázóknak vagy friss életmódváltóknak gyakran éppen a cukor és az édes ízek hiányoznak a legjobban. Az ünnepi időszak közeledtével mindannyian szeretnénk valami finomsággal megörvendeztetni szeretteinket, miközben egyre többen keresünk egészségesebb alternatívákat. Hogyan lehet édességeinket és desszertjeinket természetes módon, cukor nélkül elkészíteni anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az ízélmény terén? Ehhez hozott Nektek most tippeket Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó, sportedző.
Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

A bakancslista is egy élettervezési módszer, kicsit játékosabban, de tervezésre ösztönöz. Jó módszer a gyerekek és magunk előre tervezésre szoktatására.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére