Jelenlegi hely

Mutasd meg te is, hogy az IGAZI a TÖKÉLETES!

AZ IGAZI A TÖKÉLETES - Fotókkal az irreális tökéletesség ellen!

Mutasd meg te is, hogy az IGAZI a TÖKÉLETES! - A Tilos az Á Könyvek kampányt indít az igazi tökéletességért!

Fotózd le magad egy próbababával, egy óriásplakáttal, egy szoborral, bármivel, ami szerinted irreális tökéletességet sugall, és töltsd fel a képet a Facebookra #realisthenewperfect vagy #azigaziatokeletes hashtaggel! Azok között, akik részt vesznek a játékban, április 4-én három Örökké a tiédet sorsolnak ki!

Örökké a tiéd

Légy engedelmes. Légy szép. Légy kiválasztott.

„Mindig lehetsz tökéletesebb.” Képzeljünk el egy világot, ahol ez a lányoknak szóló legfontosabb parancs. Képzeljünk el egy világot, ahol a Férfi iránymutatása alapján, intézetekben nevelődnek fel lányok generációi. Ahol ezeknek a lányoknak, miután megtanulták, hogyan legyenek kívánatosak és engedelmesek, elsődleges funkciója fiút szülni, a férjüknek készségesen engedelmeskedni, sohasem mondani nemet. Louise O’Neill ezt a világot teremti meg Örökké a tiédben.

A 14 éven felülieknek szóló kötet Freida és Isabel történetét kíséri végig. A barátnők végzős évében egyre fokozódik a nyomás, hiszen a jövőjük a tét. Csak azok mehetnek férjhez, akik a legjobb eredményeket érik el, a többiekre a szeretők és a tanárok kegyetlen sorsa vár...

A könyvről bővebben itt olvashatsz!

A pályázatról további információ itt!

Real is the new perfect kampány

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A népmese napja és apró történetek a meséről

A népmese napja és apró történetek a meséről

Idén 15 éve, hogy szeptember 30-a, Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről. A Magyar Olvasástársaság kezdeményezte jeles nap célja, hogy a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.
Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Egyszerű ötlet: egy különleges pad segít barátokat találni azoknak a gyerekeknek, akiknek nincs kivel játszaniuk, beszélgetniük. Te kipróbálnád?
Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Épp hogy elindult az iskola máris betegek lettünk…5-10 nap hiányzás, nem csak a munkahelyen nagyon rizikós, de bepótolni sem túl egyszerű az iskolás gyerekeknek a kimaradt hatalmas óraszámokat. Ha megbetegszünk vagy a gyerekek betegednek le, fontos tudnunk, hogy nem csak gyógyszerekkel tudjuk a betegségeket kezelni, hanem nagyon sok gyógyhatású otthoni praktikákkal is segíthetjük a gyógyulást. 
A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

„Ha a reggel jól indul, jó lesz az egész napod” tartja ugyebár a mondás, de reggel annyiszor nem indul jól a napunk.  Mi szülők általában rohanunk, már a reggelünk is néha egy kész cirkuszi mutatvány, egyensúlyozunk a kötélen a reggeli rituálék között, kapkodunk, feszültek vagyunk, sürgetünk, néha veszekszünk, és néha elkésünk… De, hogy tudjuk mindezt elkerülni, és boldogabbá tenni a reggeli indulást? Fogadjátok szeretettel Jamrik Márta tanácsait.
Ugrás az oldal tetejére