Jelenlegi hely

Néhány év, és életveszélyes lehet egy tüske?

A század elején még bele lehetett halni egy rózsatüske szúrásába, de ezt a problémát - hála Flemingnek, az antibiotikum felfedezőjének - egy évszázadra magunk mögött hagyhattuk. Sajnos a világ új korszak előtt áll. Veszélyesen nő az antibiotikumokra és egyéb gyógyszerekre rezisztens, ellenálló kórokozók száma. Ez mára a világ minden országában problémát jelent, mert az ellenálló kórokozók nem reagálnak a gyógyszeres kezelésre.

 

Hogyan előzhetjük meg a terjedő antibiotikum-rezisztenciát?

10-ből kilenc esetben vírusos eredetűek a felső légúti fertőzések, melyekre sajnos sokszor szükségtelenül szedünk antibiotikumot. Testünkben több ezer baktériummal élünk egyetértésben, ezek a baktériumok hasznos szolgálatot is tesznek nekünk. Amikor antimikrobiális gyógyszereket szedünk - pl. antibiotikumot - ezeket a mikroszkópikus nagyságú segítőket is elpusztítjuk. A nem megfelelően szedett, túl gyakran felírt antibiotikum legyengíti az egyik legfontosabb immunszervünket, a belünket, és ellenálló baktériumtörzsek elszaporodását is okozza. A baktériumok kiválóan alkalmazkodnak a környezethez, gyorsan megtanulnak védekezni a gyógyszerek ellen.
A WHO, az egészségügyi világszervezet a problémát nagyon komolyan veszi: sürgősen cselekedni kell, mert enélkül egy poszt-antibiotikum korszakba lép a világ, amelyben a sajnos a kisebb sérülések, fertőzések is életveszélyesek lehetnek.

Csökkenteni kell a háziorvosi alapellátásban és a mezőgazdaságban-állattenyésztésben rutinszerűen alkalmazott antibiotikumok mennyiségét.

Magyarországon egy kisgyerek átlagban évente 1 doboz, egy pulyka 2 doboz antibiotikumot szed be.

A másik megoldás a hatékony tradicionális gyógymódok alkalmazása. Ez a WHO genfi ajánlásának is egyik kulcspontja. Számos, vizsgálatokkal is bizonyított hatású gyógynövény alapanyagú gyógyszer van, melyek serkentik az immunfolyamatokat, gyulladásgátló és közvetlen vírusölő hatással is rendelkeznek.

A homeopátia szintén egyenrangú terápiás megoldás. Egy friss kutatásban 800 francia háziorvosi praxisban 8559 beteg részvételével vizsgálták a gyógyszerfelírási szokásokat, és azt találták, hogy a homeopátiát is alkalmazó orvosok 57%-kal kevesebb antibiotikumot írtak fel, míg a gyógyulás arányában nem volt különbség.
 


Hogyan gyógyuljunk?

A kezelést kétféleképpen közelíthetjük meg – elpusztíthatjuk a kórokozót, vagy támogathatjuk a szervezet saját, fantasztikusan megtervezett védekező rendszerét, az immunrendszert. Az alapok: tiszta ivóvíz, kézmosás, a fertőtlenítőszerek okos, de nem túlzott használata és a komplementer gyógymódok, mint a homeopátia lehetőségeinek megismerése!
 

Mit tehetünk?

Csökkentsük a környezetünkben használt fertőtlenítőszerek mennyiségét, mert az erős fertőtlenítőszerek miatt az ellenálló törzsek szaporodnak el.

Ismerjük meg a takarítás alternatív lehetőségeit a háztartásban, a természetes fertőtlenítőszereket, illóolajokat.

Megfelelő táplálkozással óvjuk a beleket, a bélflórát, ezt a fontos immunszervet!

Betegség esetén, ha az orvos három nap várakozást javasol, használjuk a homeopátia, fitoterápia által nyújtott lehetőségeket!

Válasszunk alternatív megoldásokra nyitott, esetleg homeopátiás képzettségű háziorvost.
 


Használjuk a lehetőségeinket mérlegelve, a helyzetnek megfelelően!

Ehhez ad segítséget az ingyenesen letölthető e-könyv, melyben az immunrendszer működéséről és az egészséges otthoni környezetről kaphatsz információt:


KATTINTS IDE ÉS TÖLTSD LE AZ INGYENES E-KÖNYVET AZ IMMUNERŐSÍTÉSRŐL!

 

A Doktor Mami YouTube csatornáján jártál már? Kattints ide!


Nézd meg a Harvard Egyetem filmjét az ellenálló baktériumok kialakulásáról.


Forrás:

ANTIBIOTIKUM-TERÁPIÁS KONSZENZUSNYILATKOZAT
Az EPI3 kutatás felső-légúti fertőzések részeredménye

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Otthon maradok, otthon alkotok…

Otthon maradok, otthon alkotok…

Pályázat típusa: rajzpályázatKorcsoport: óvodások, alsó tagozatos iskolásokBeküldési határidő: 2020. május 30.
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.
Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 23.

Nem hosszú idő 2 hónap. Tényleg nem. Mégis mennyi mindent megváltoztatott. Mi is mennyit változtunk.
Ugrás az oldal tetejére