Jelenlegi hely

Nők a NASA-nál – Űrhajós és fizikus nők a legújabb LEGO készletben

Egy rajongó javaslatára különleges készlettel tiszteleg az amerikai űrkutatásai hivatal (NASA) történelmének híres kutatónői előtt a LEGO. A NASA történetében meghatározó szerepet játszó matematikusnők és űrhajósnők, akik hozzájárultak az űrkutatás fejlesztéséhez saját Lego-szettet kaptak.

A készlet öt figurája között megtaláljuk Margaret Hamilton programozót, az Apollo program fedélzeti szoftverének megalkotóját, Katherine Johnson fizikust, az Apollo 11 sikerének egyik legfontosabb szereplőjét, Sally Ride űrhajóst, aki az első amerikai nő volt az űrben, Nancy Grace Roman csillagászt, akik a Hubble Űrteleszkóp tervezésében és építésében játszott kiemelkedő szerepet, és Mae Jemison űrhajóst.

A figurák a munkájukhoz kapcsolódó, a szakterületüket illusztráló miniatűr környezetben találhatóak, amik természetesen felépíthetők a hagyományos LEGO alkatrészekből. A 216 darabos készlet Hubble űrtávcsövet és űrsikló modellt is tartalmaz valósághű részletekkel és egy bolygó köd vetített képével.

A készlet ötlete egy rajongótól származik, aki a NASA-építőkockákkal az ideas.lego.com című online oldalon elérte a tízezer szavazatot. Ez a feltétele annak, hogy a dán gyár megvizsgálja a javaslatot. A Lego 12 ötletből választotta ki a NASA-készletet, ezek érték el a tízezres határt. Az ötlet Maia Weinstock tudományos újságíróról származik, aki a Twitteren osztotta meg örömét.

A tudományos szerkesztő és író, valamint az űrfelfedezés, illetve a női tudósok és mérnökök iránt személyesen érdeklődő Maia Weinstock a Nők a NASA-nál projektje által szeretné ünnepelni a tudományos szakmákat választó nőket.

A játékgyár azzal indokolta a választást, hogy a készlet "inspirálni képes a gyerekeket és értékes játékélményt nyújt nekik". A játék alkalmas lehet arra, hogy játékos formában keltse fel a gyerekek érdeklődését az űrkutatás és az ehhez kapcsolódó tudományok iránt, bátorítja a gyerekeket, hogy bátran kísérletezzenek és válasszanak a megszokottól eltérő hivatást.

A LEGO Nők a NASA-nál szett november elsejétől lesz elérhető világszerte.

További információk

-Budapestimami-

Forrás

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Egyszerű ötlet: egy különleges pad segít barátokat találni azoknak a gyerekeknek, akiknek nincs kivel játszaniuk, beszélgetniük. Te kipróbálnád?
Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Épp hogy elindult az iskola máris betegek lettünk…5-10 nap hiányzás, nem csak a munkahelyen nagyon rizikós, de bepótolni sem túl egyszerű az iskolás gyerekeknek a kimaradt hatalmas óraszámokat. Ha megbetegszünk vagy a gyerekek betegednek le, fontos tudnunk, hogy nem csak gyógyszerekkel tudjuk a betegségeket kezelni, hanem nagyon sok gyógyhatású otthoni praktikákkal is segíthetjük a gyógyulást. 
A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

„Ha a reggel jól indul, jó lesz az egész napod” tartja ugyebár a mondás, de reggel annyiszor nem indul jól a napunk.  Mi szülők általában rohanunk, már a reggelünk is néha egy kész cirkuszi mutatvány, egyensúlyozunk a kötélen a reggeli rituálék között, kapkodunk, feszültek vagyunk, sürgetünk, néha veszekszünk, és néha elkésünk… De, hogy tudjuk mindezt elkerülni, és boldogabbá tenni a reggeli indulást? Fogadjátok szeretettel Jamrik Márta tanácsait.
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. De milyen könyvet és hogyan válasszunk nekik?
Ugrás az oldal tetejére