Jelenlegi hely

Programot keresel Apák Napjára? Itt a segítség!

Közeledik az itthon is egyre népszerűbb Apák Napja, ezért arra buzdítunk mindenkit, hogy szóljon június 21-én minden az édesapákról! Persze kérdés, hogy hogyan érdemes az apukákat ünnepelni, hiszen míg az Anyák Napi ajándékok tárháza igen széles skálán mozog, az édesapák megajándékozása a legtöbb esetben már nem olyan könnyű feladat. Főleg, ha nem akarunk leragadni a sablonos meglepetéseknél...

Egyébként miért is ajándékoznál már megint egy üveg bort vagy egy ruhát édesapádnak, amikor egy közös program ezerszer többet jelentene neki?

Még nem késő, hogy megszervezd a legjobb Apák Napját, legyen szó akár szabadtéri programról, családi meglepetésről, vagy a #maradjotthon jegyében olyan szórakozásról, ahol apukád a vírustól is védve maradhat.

A tökéletes program megtalálása soha nem egyszerű, a járványügyi helyzettel járó szabályozások pedig még inkább megnehezítik, hogy megtaláld azt az időtöltést, amelyet édesapáddal mindketten élvezni fogtok. Azonban érdemes a mostani korlátozásokat inkább lehetőségként felfogni, hiszen olyan kreatív megoldásokkal is szórakoztathatod Apák Napján az ünnepeltet, ami korábban akár nem is jutott volna eszedbe.

Az alábbiakban tippeket adunk arra, hogy hogyan lesz az idei Apák Napja az eddigi legeslegjobb édesapád számára!

Autós mozi apa kedvenc filmjével

Bár úgy tűnik, hogy Apák Napján még nem lesznek nyitva a mozik, nem kell lemondanunk a moziélményről. Egyrész Budapesten már van hivatalos autós mozi is, vidéken pedig akár mi is kialakíthatunk egy mozit kimondottan Apák Napjára.

Nem kell más hozzá, csak egy projektor  és egy vetítővászon, vagy egy nagyobb TV, amit szabadtérre helyezve kész is a mozi. A többi pedig már csak kreativitásunkon múlik, készíthetünk be a mozizáshoz nachost vagy popcornt, üdítőt és mindent, ami a moziélményhez szükséges. Ja, és persze apu kedvenc filmjét, amit biztosan szívesen néz meg a saját mozijában.

Családi játékeste, hogy kicsik és nagyok együtt szórakozzanak

Sok családban nem tartozik hozzá a napi rutinhoz, hogy esténkét összegyűljenek és közös programokat találjanak a családtagok, amin mindenki részt vesz. Pedig egy-egy ilyen esemény sokkal jobban össze tudja kovácsolni a családot.

Tervezz meg egy családi játék estet, legyen szó akár kvízről vagy társasjátékról, esetleg vicces kérdések megválaszolásáról, a lényeg, hogy megfeleljen a családtagjaid ízlésének. Ha pedig összetrombitálod az egész családot, attól biztosan édesapád is nagyon boldog lesz!

Interaktív játék, amellyel még apukád egészségét is óvhatod 

Bár a kijárási korlátozásoknak vége, van olyan család, ahol fokozottan védik idősebb hozzátartozóikat, így akár az édesapát is a családban. Számukra kínálhat tökéletes Apák Napi szórakozást a Chemie/A. Menarini által fejlesztett szeretlekapa.hu oldal, ami egy interaktív „túlélő” játék „Tartsd játékban apát” címmel.

Ráadásul ezzel nemcsak szórakoztok, de gondoskodhatsz apukád egészségéről is. A játékosok feladata, hogy felhívják a figyelmet az édesapákra, illetve édesapa-korú férfiakra leselkedő veszélyekre, és segítsék az oldal főhősét, egy édesapát, aki éppen 50. születésnapját ünnepli. Illetve ünnepelné, ha sikerülne neki eljutni az akadályokkal kikövezett sétája végén születésnapi bulijába.

Az utcán sétáló édesapát számos kihívás elé állítjuk, a potenciálisan érintett korba tartozó édesapáknak pedig olyan extra kérdésekre, az ún. IPSS (Nemzetközi Prosztata Tünetértékelő Skála) teszt kérdéseire is válaszolni kell, amelyek a férfiegészséggel kapcsolatosak. A kérdések segítenek abban, hogy a játék végére egy kiértékelő felületen ismerje meg a játékos, hogy tünetei alapján szüksége van-e bármilyen kezelésre prosztataproblémái miatt, vagy egyáltalán vannak-e prosztataproblémái.

Közös főzés apa kedvenc ételével 

Mindenki ismeri azt a mondást, hogy “a férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út”. Ha pedig ez az édesapádra is igaz, akkor nyert ügyed van, hiszen egyszerűen kombinálhatod az isteni gasztronómiai élményt a közös minőségi időtöltéssel. Főzzétek meg együtt apu kedvenc fogásait és utána vacsorázzatok meg közösen, akár az egész családdal. Ha pedig nem érzed magad a séfek séfjének, akkor sem kell elkeseredni. Számos olyan új ételrendelési megoldás indult el a járvány hatására, ahol előkészítve érkezik a vacsora, nektek pedig csak az utolsó simításokat kell elvégezni rajta pontos instrukciók alapján. 

Szervezz egy wellness napot! 

Az elmúlt hónapokban a wellness központok és strandok látogatására nem volt lehetőség, de végre újra kikapcsolódhatunk és relaxálhatunk, legyen szó masszázsról, szaunáról vagy akár úszásról. Okozz meglepetést apukádnak és vidd el egy wellness központba, ahol a kezelések segítenek neki Apák Napja alkalmából teljesen újjászületni. A lehetőségeknek pedig valójában csak a fantáziád szabhat határt. Csak gondolj arra, hogy édesapád minek örülne a legjobban. Lehet ez akár egy szabadtéri kirándulás, egy családi piknik, egy kerti sütögetés, közös minigolfozás vagy strandolás az egész családdal. A lényeg, hogy édesapád érezze a szeretetet ezen a jeles napon!

Forrás: antikd.hu

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

A szakember őszintén, tabuk és sztereotípiák nélkül
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?
A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aole vera az új tejföl?

A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aloe vera az új tejföl?

„Kend be vékonyan tejföllel!” – Ez nem egy ételrecept részlete, hanem nagyanyáink kedvenc praktikája napégésre, ami lassan kimegy a divatból és feledésbe merül. A helyét átvette az Aloe vera – nem véletlenül.
Ugrás az oldal tetejére