Jelenlegi hely

Bornemissza Gergely utcai Óvoda

Cím: 7624 Pécs, Bornemissza Gergely utca 3.
Tel.: 72 / 311-761
Email: bornemisszaovoda@varoskozpontiovoda.hu

Tagóvoda vezető: Baumann Erika
Web: www.westaria.hu/varoskozpovi/bornemissza http://www.varoskozpontiovoda.hu 
Facebook: https://www.facebook.com/Bornemissza-Óvoda-968774899861317/

A Városközponti Óvoda Bornemissza Gergely utcai Tagóvodája a Mecsek nyugati oldalán található teraszos jellegű társasházi, panel- és családi házas környezetben.

Bölcsőde –Óvoda- Általános iskola – Főiskola - Szolgáltatóház egymás szomszédságában helyezkednek el. A szolgáltatóházban: orvosi rendelők, gyógyszertár, élelmiszerüzlet, posta kapott helyett.
Az óvoda 1986-ban modern stílusban épült, melyet nagy óvodaudvar övez. Az óvoda udvar tágas, teraszos jellegű árnyékot adó lombos díszfákkal, gyümölcsfákkal, bokrokkal és dísznövényekkel beültetett terület. A teraszos tagozódásának köszönhetően minden korcsoport külön udvarrésszel rendelkezik, melyen biztonságos, az életkori sajátosságok figyelembevételével készült mozgásfejlesztő fajátékok (kishajók, csúszdák, vonatok, híd, babaház) és homokozók találhatók. A füves-homokos részek között biciklizésre-rollerezésre alkalmas sík terület és egy 20 m  hosszú „mezítlábas utunk”  úgynevezett „kneipp ösvényünk” is van.

A kisgyermekkori környezeti nevelés területén végzett tevékenységünk elismeréseként már három alkalommal nyertük el a „Zöld Óvoda” címet. Ennek szellemében természetszerető, környezetbarát gyermekeket nevelünk.

A kétszintes épület felső szintjén helyezkedik el az óvoda az alsó szinten pedig a bölcsőde. A 3 óvodai csoportszoba és a hozzájuk tartozó gyermekmosdók és öltözők mellett tálalókonyha, felnőtt öltözők, felnőtt mosdó, vezetői iroda, elkülönítő szoba, fejlesztőszoba, mosókonyha és közlekedő helyiségek találhatók.

A több funkciót betöltő csoportszobák alkalmasak a szabad játékra, a különböző tevékenységek végzésére, az étkezésre, az alvásra-pihenésre.
A csoportszobák az óvodapedagógusok esztétikus ízlésvilágát tükrözik és igyekeznek barátságos, otthonos légkört teremteni a gyermekek jó közérzetének biztosítása érdekében.

A különféle játéktevékenységhez elkülönített csoportszoba részek lettek kialakítva:  mesesarok (a személyes perceknek, napi mesélésnek és dramatikus játékoknak a színtere), „kincses sarok” (olyan hely, ahova a gyermekek elhelyezhetik a séták alkalmával vagy kirándulásokon talált „kincseket” , illetve  az évszakok adta terményeket),  családi rész (a gyerekek eljátszhatják azokat a szerepeket, amiket otthonról a felnőttek világából hoztak pl.:  babakonyha, babaszoba, orvosi játszórész stb.).

3 homogén összetételű korcsoportban ( kis-, középső- és nagycsoport ) 75 férőhelyen neveljük és gondozzuk gyermekeinket.

6 fő főiskolai végzettségű óvodapedagógus, 1 fő pedagógiai asszisztens és 4 fő szakképzett dajka látja el a nevelési-gondozási feladatokat. A nevelőtestület sokoldalú, magas szintű szakmai kompetenciája biztos záloga az eredményes és hatékony nevelő-fejlesztőmunkának.

               

Nevelési Filozófiánk

Az Óvoda minden dolgozója meggyőződéssel vallja, hogy a nyugodt, szeretetteljes, derűs és vidám környezetben felnövő gyermekekből lesznek a kiegyensúlyozott, aktív és sikeres felnőttek.
Óvodánk gyermekközpontú intézmény.
Az óvoda pedagógiai programjára építve, játékba integrált tanulással biztosít folyamatos fejlődést a gyermekek számára.

Kiemelt pedagógiai célunk, hogy a gyermekek óvodai élete során fejlesszük önbizalmukat, az alapvető készségeket, minden kisgyermek váljék iskolaéretté az óvodában eltöltött évek alatt.
Programjaink változatossá, színesebbé teszik hétköznapjainkat: bábszínház látogatás, úszás, játékos angol nyelvtanulás,katolikus hitoktatás, hagyományok és jeles napok ápolása.

Kirándulásokat szervezünk csoportonként a szülők részvételével, de az óvodai csoportok közös kirándulásai is maradandó élményt jelentenek a gyermekek számára.
Nevelési elvünk alapja, hogy minden kisgyermek különálló személyiség, amiből adódóan egyéni bánásmódot és saját fejlődési ütemének megfelelő differenciált fejlődést igényel.

A nevelés minden területén hangsúlyozzuk a személyes példamutatást.
Célunk:
 - a gyermekek személyiségének sokoldalú fejlesztése,
 - egyéniségük kibontakoztatása
 - családi nevelést kiegészítve biztosítani minden kisgyermek számára, hogy testi- lelki és    értelmi érettség terén alkalmassá váljon az iskolai életre.

Óvodánk Alapítványa  az  „Érezd Jól Magad” Alapítvány  célja óvodás gyermekeink folyamatos és színvonalas oktatási-nevelési tevékenységének támogatása. 
A tevékenységben részvevők köre kiemelten kezeli mindazokat a problémafeltáró helyzeteket, melyek az intézménybe járó óvodás gyermekek körülményeinek megsegítésére irányul. 
A rendszeresen, havonta betervezett programok szervezése, tárgyi, mozgásfejlesztő eszközök vásárlása, gyermekek készségeinek, képességeinek fejlesztése (úszás, színház-látogatás, kirándulások) az alapítvány fő feladata.

Ezúton köszönjük az 1% felajánlásokat.
Továbbra is várjuk támogató segítségüket és felajánlásaikat

„ Érezd Jól Magad ” Alapítvány
7624 Pécs Bornemissza Gergely u. 3.

Adószám: 18317727-1-02

Az alapítványba befolyt összegeket fejlesztő játékokra, mozgásfejlesztő eszközökre és gyermekprogramokra fordítjuk.

Forrás: www.westaria.hu/varoskozpontiovi/bornemissza

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Karácsonyvárás covid idején

Karácsonyvárás covid idején – Merry X-Mask!

Lockdown (lezárás) lett az év szava 2020-ban, ez világosan kifejezi, hogy miről is szólt az évünk. A világ a feje tetejére állt, de Te azért maradj pozitív! A teszted pedig legyen negatív!
Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Azoknak a férfiaknak szól, akik ki akarnak lépni a mókuskerékből és választ keresnek életük kérdéseire, akik szellemi-fizikai kalandra, kihívásra és kiszakadásra vágynak. Valódi változásra. Három nap a vadonban egy titokzatos kalandtúrán. De mi az az XCC?
Miért válasszuk a Milupa termékeket a kisbabánk hozzátáplálásához?

Miért válasszuk a Milupa termékeket a kisbabánk hozzátáplálásához?

A Milupa reggelire, tízóraira, ebédre és uzsonnára is kínál finomságokat a babáknak, a nap bármely szakában segítségül hívhatjuk. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen Milupa hozzátáplálási termékeket kínálhatunk babánknak 4, 6 illetve 8 hónapos kortól.
Ünnepre hangoló – Az asztalos keze

Ünnepre hangoló – Az asztalos keze

Volt egyszer nagyon régen egy kis falusi asztalosműhely. Egyszer, amikor a gazda nem volt otthon, a szerszámok nagygyűlést tartottak...
Ugrás az oldal tetejére