Jelenlegi hely

Ciszterci Nevelési Központ Szent Margit óvodája

Cím: 7621 Pécs, Apáca u. 21.
Tel.: 72/511-243
Email: cnk@cnkpecs.hu

Óvodavezető: Udvariné Gyenes Rita
Web: www.cnkpecs.hu


A Szent Margit óvoda Pécs történelmi belvárosának szívében, forgalomtól, zajtól mentes övezetben található. 1991 óta működik keresztény katolikus óvodaként, jelenleg a Ciszterci Nevelési Központ tagintézményeként, fenntartója a Zirci Ciszterci Apátság. A környező településekről és a város minden pontjáról várjuk azokat a családokat, akik nyitottak intézményünk szellemisége iránt.

Keresztény óvodánk olyan nevelési intézmény, melynek testülete elkötelezte magát, hogy krisztusi szellemben nevelje a ránk bízott gyermekeket. Nyitottak vagyunk az elkötelezett és a krisztusi utat kereső családok felé egyaránt.

Vallásos szellemben családias, szeretetteljes légkörben, az életkori és egyéni sajátosságokat figyelembe véve törekszünk a gyermekek sokoldalú fejlesztésére.

Óvodánk jelenleg 7 csoporttal működik, melyből 3 homogén, (kis-, középső-, és nagy) valamint 3 vegyes életkorú és 1 iskolaelőkészítő csoport. A gyermekek nevelését, gondozását, fejlesztését 14 szakképzett óvodapedagógus, 2 pedagógiai asszisztens és 7 szakképzett dajka végzi.

A gyermekek egészséges, változatos étkeztetéséről óvodánk épületében működő saját fözőkonyha gondoskodik, valamint a diétás étkeztetés is biztosított.

 

Saját, jól felszerelt tornaterem, zárt, tágas udvar biztosítja a gyermekek mozgásfejlődését. Az őszi és tavaszi évszakokban heti rendszerességgel alapítványi finanszírozással lovaglásra van lehetőségük a gyerekeknek.

Nagycsoportos korú gyermekeknek a napirendbe építve játékos angol és német nyelvű foglalkozásokat tartanak iskolánk nyelvtanárai. Ezen kívül heti rendszerességgel TSMT mozgásfejlesztésben is részesülnek.

Az alábbi fakultatív programok közül választhatnak a szülők, melyeket iskolánk pedagógusai, illetve külsős szakemberek vezetnek: úszás, balett, zeneovi, sakk, kosárlabda, néptánc.

Helyben szakképzett logopédus, fejlesztő pedagógus segíti a pedagógiai munkát.

Célunk, hogy a gyermekek szeretetteljes légkörben, a keresztény értékeket felmutató, elfogadó közösségben, biztonságos környezetben nevelkedjenek, fejlődjenek.A Pécsimami 2012 őszi és 2015/16. évi "A mi óvodánk" című pályázatában több száz szülő osztotta meg gyermeke óvodájával kapcsolatos tapasztalatait. A 2012. évi véleményeket ITT OLVASHATOD, 2015/16-ban erről az óvodáról az alábbiakat írták:

Hozzászólások

 

A  Pécsimami 2015/16. évi „A mi óvodánk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked óvodáját?” A válaszok itt olvashatók.

Gyermekbarát keresztény óvoda. Szeretetet, és elfogadást sugárzó dolgozókkal a szülők,és gyermekeik felé egyaránt.

Szeretettel teli keresztény nevelés, gondoskodó, kedves óvónénikkel és dadusokkal. 

Nagyon szeretetteljesek és kedvesek az óvónénik és dadusok és a kislányom ezért minden reggel örömmel megy az oviba. Köszönöm szépen a fáradhatatlan munkájukat!

Elhivatott óvónők, vallásos nevelés! Fontos, hogy biztonságban tudjuk gyermekeinket!

A legjobb ovi Pécsett! Kedves óvónénik, tiszta, rendezett környezet és jó szülői közösség.

Azért szeretem a CNK Szent Margit óvodát, mert gyermekem Tisztességet, Erkölcsöt, Megértést tapasztal nap, mint nap közvetlen környezetében. Továbbá fontos számmra, hogy egyészséges családképpel találkozzon az óvodában is. Olyan gyermekek között legyen, olyanokkal társalogjon, akik családban élnek, Édesapával, Édeasanyával és a Testvérekkel. Sajnos, napjainkban egyre több gyermeket nevel egyedülálló szülő, ez már-már átlagos egy iskolai, óvodai közösségben. De ne keverjük össze a két fogalmat! Az átlagos, nem normális!

Az Alma csoportról szeretnék szuperlatívuszokban zengeni. 3. gyerek és sok tapasztalat után nyugodt szívvel mondhatom, hogy a város talán egyik legjobb csoportja. Félénk, érzékeny kisfiút ölelő szeretet, nagy rugalmasság, mindig mosolygós, elfogadó légkör fogadott. Ennek okozói egyrészt a szép környezet, és a kiegyensúlyozott családokból érkező gyerektársak, de főként az óvó nénik: a tündéri, pozitív Vali néni, a mindig elérhető és minden extrapátyolgatást megadó Anna néni, a dadus. Ők jelenleg az állandó stáb, mert a 2. óvónénik cserélődtek babaszületések miatt, de nagyon szerettük és megsirattuk a távozó Zsófit, akinek első munkahelye volt a csoport, és az őt most helyettesítő Petra is ugyanaz a lelkiség, kedvesség. Piri nénit csak látásból ismerjük, ősztől ő tér vissza GYES-ről. Soha kiabálás nem hangzott, és mégis együttműködő csoportot teremtenek a gyerekekből. A szellemiség átadása is szimpatikus módon folyik, az ünnepségek, kis műsorok sem a feszengve szavalásról szólnak, hanem élményt adó közös játékok. Hálát adok az égieknek, hogy a gyerekem ilyen kis melegházban nevelkedhet a második 3(-4) érzékeny évében!

Hasonló jókat tudok elmondani a Virág csoportról is. Nyugodt szívvel hozhatja ide a kisgyerekét a tépelődő szülő.

Nagyon jó óvinak tartom! Gyerek és családcentrikus, rengeteget foglalkoznak a gyerekekkel, s nekünk felnőtteknek is csinálnak programot. Az udvara fantasztikus, s jó időben a trambulinok a slágerek, na meg a pónilovaglás :)
A lányom rengeteget fejlődött mióta a Szivecske (3-as) csoportba jár. Köszönjük szépen!!!!!

Szép, tágas, jól felszerelt óvoda, szakértelemmel bőségesen ellátott, kedves óvó nénikkel és dadusokkal, változatos , gyermek orientált programokkal, és igen ízletes étkeztetéssel. 

Szép, rendezett környezetű óvoda, tágas csoportszobák. Családcentrikus, a gyermekeinkkel szeretettel, maximális odafigyeléssel foglalkoznak az ott dolgozó óvónénik, dadusok. A gyermekeket keresztény értékekre tanítják, megtanulnak közösségben szeretettel lenni egymás iránt.Rengeteg jó programot szerveznek!!! Csak ajánlani tudom mindenkinek!!!

Nagyon szereti a kisfiam az óvodát, mert az óvónők és a dadusok kedvesek, barátságosak, közvetlenek. E mellett mind a csoportszoba, mind az udvar változatos játékokra alkalmas teret nyújt az oda járó gyerekeknek.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Csak tudnám, hogyan csinálja?

Csak tudnám, hogyan csinálja?!

Ez nem egy anyák napi bejegyzés, csak egy sima csütörtök. Sőt, kivételesen még csak szentimentális hangulatban sem vagyok. Egyszerűen ma reggel azon kaptam magam, hogy kb. 30 perce figyelem az anyámat, és próbálok rájönni: Vajon hogyan csinálja?
Augusztus 13. – A balkezesek világnapja

Augusztus 13. – A balkezesek világnapja

Tudtad, hogy a népesség 13-14%-a, vagyis minden hetedik ember balkezes? Még szép, hogy a balkezeseknek is van világnapjuk: augusztus 13-án!
Melltartó kisokos – hogyan válasszunk melltartót, fehérneműt

Melltartó kisokos – hogyan válasszunk melltartót, fehérneműt

A nők fehérneműs fiókjának fontos darabjai a melltartók, amelyek funkciója messze túlmutat a csinos alsóneműn; egyszerre kell kényelmet és magabiztosságot is biztosítania, miközben valóban nem hátrány, ha a kinézetével is illeszkedik a viselője személyiségéhez. Nehéz feladat tehát megtalálni a megfelelőt – sőt megfelelőket, hiszen különféle ruhákhoz és felsőkhöz eltérő darabokra lehet szükség, ráadásul a mindennapos használat miatt is fontos, hogy több darab is rendelkezésre álljon.
Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Ugrás az oldal tetejére