Jelenlegi hely

Börze és Családi Nap a Pécsimamival a Széchenyi Tornacsarnokában

2017. március 12-én "Börze és Családi Napot" szerveztünk a Széchenyi Gimnázium Tornacsarnokában.

A börzén 200 méternyi baba- és gyermekholmi várt benneteket, a gyerekeket INGYENES Mosolyország játszóház (légvár, trambulin, óriás építőkocka, arcfestés, csillámtetkó, lufihajtogatás) szórakoztatta. A Magyar Államkincstár, a Kormányhivatal Családtámogatási Osztálya és a Területi Szociális Központ munkatársaitól, valamint kismama TB-, és adótanácsadótól is díjmentesen lehetett kérdezni és családbarát szervezetek mutatkoztak be!

A RENDEZVÉNYRŐL KÉSZÜLT VIDEÓ:

HANGSZERKIPRÓBÁLÁS

AZ E-DRUM STÚDIÓ ÉS A ROLAND HANGSZERGYÁR JÓVOLTÁBÓL:

Ti is kipróbáltátok az elektromos hangszereket? Az E-drum Stúdió által készített további fotókat ITT TALÁLOD!

A RENDEZVÉNYEN KÉSZÜLT FOTÓK:

 

A rendezvényen készült további fotók IDE KATTINTVA nézhetők meg.

Köszönjük, hogy ennyien velünk tartottatok!
 

A RENDEZVÉNY PLAKÁTJA:

SAJTÓMEGJELENÉSEK:

A RENDEZVÉNY PROGRAMJA:
 

BABA-ÉS GYEREKHOLMI BÖRZE

Végre itt a tavasz: szerezd be nálunk a bolti ár töredékéért a szükséges gyerekholmikat az új évszakra, vagy születendő babádnak! 225 méternyi baba-és gyerekhomival várnak az árusító édesanyák és édesapák!

Az új, tágas helyszínen nincs lépcső, így akadálymentesen közlekedhettek babakocsival is.

 

HANGSZERSIMOGATÓ: ELEKTROMOS HANGSZEREK KIPRÓBÁLÁSA

Az Expo ideje alatt az E-Drum zenekar ad koncertet, a Roland Hangszergyár jóvoltából mindenki kipróbálhatja az elektromos hangszereket: dob, gitár, szintetizátor, DJ pult! Ilyen még nem volt a városban!

Hogy ne legyen hangzavar, a saját "játékukat" a gyerekek fülhallgatón keresztül hallgatják, így párhuzamosan több hangszer kerül "megszólaltatásra".

Ez nagyon menő lesz!

 

 

MOSOLYORSZÁG JÁTSZÓHÁZ

A Mosolyország Játszóházat nem kell bemutatni a pécsi családoknak!

Kiváló minőségű játékokkal és programokkal érkeznek hozzánk:

  • óriás építőkocka,
  • ugrálóvár,
  • trambulin stb.,
  • arcfestés,
  • lufihajtogatás,
  • csillámtetkó...

A játszóházi programok díjmentesek!

 

 

ZSEBRE MEGY: INGYENES TANÁCSADÁSOK

▪ TB tanácsadás kismamáknak

▪ CSOK tanácsadás

▪ Adótanácsadás

▪ Területi Szociális Központok

▪ Kormányhivatal Családtámogatási Osztály

▪ Magyar Államkincstár

 

Ha BEJELENTEKEZEL ITT, biztosíthatod a helyed és nem kell várakoznod.

Miben segíthettek szakértőink? Íme:

TB tanácsadás kismamáknak: ha a táppénz, csecsemőgondozási díj  (CSED), gyermekgondozási díj (GYED) jogosultságával, összegének alakulásával kapcsolatban szeretnél személyre szabott tájékoztatást kapni, keresd TB szakértőnket! Sokszor napokon vagy egy döntésen múlik az, hogy jogosult leszel-e CSED-re,  GYED-re, illetve mennyi lesz az ellátások összege!

Adótanácsadás: biztos vagy benne, hogy a családi kedvezményt maximálisan kihasználjátok? Az éves adóbevallással, vagy más adóüggyel kapcsolatos kérdésed van? Szakértőnk tanácsai konkrét adóforintokat jelenthetnek családodnak!

Területi Szociális Központok: lehet, hogy Ti is jogosultak lennétek olyan szociális ellátásokra, mint a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény (ingyenes tankönyv, étkezés, tanulói bérlettérítés, évente kétszer pénzügyi támogatás), vagy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményből kiszoruló családoknak járó, 30%-os étkezési támogatás? Kiszámoltad már, hogy járna-e nektek lakhatási támogatás, rendkívüli támogatás, gyógyszertámogatás? Szakértőnk a helyszínen segít megválaszolni ezeket a kérdéseket! Érdemes a megelőző havi nettó jövedelmetek pontos összegének tudatában érkezni a tanácsadásra!

Kormányhivatal Családtámogatási Osztály: családi pótlék, GYES, anyasági támogatás, GYET... ha az igényléssel, vagy valamilyen változással kapcsolatos kérdésed van, tedd fel a Kormányhivatal szakembereinek!

CSOK tanácsadás: a Kormányhivatal szakembere a helyszínen megválaszolja a Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel (CSOK) kapcsolatos kérdéseidet.

Magyar Államkincstár: rendezvényünkön mindent megtudhatsz a babakötvényről és a START értékpapírszámla előnyeiről!  (Minden 2005. december 31. napja után született gyermek 42 500 Ft egyszeri életkezdési támogatást kap a Magyar Államkincstárnál vezetett Start letéti számlára. Tudtad, hogy ha az életkezdési támogatás összegét a letéti Start-számláról Start értékpapírszámlára helyezzük át, akkor egyéni befizetéseket teljesíthetünk, melyhez az állam további támogatást ad?

 

KERESTÜK PÉCS CSALÁDBARÁT SZOLGÁLTATÓIT!

Rendezvényünkön olyan szervezetek is bemutatkoztak, melyeknek tagjai gyermek és család mellett, a gyermekes családokért dolgoznak.

A szülők online szavazatokkal, illetve a rendezvényen átadott "szívecskével" fejezhették ki támogatásukat, ami alapján közel 30 szervezet nyerte el a "Pécsi Családbarát Szolgáltató" címet.

A legtöbb szülői szavazattal nyerte el a "Pécsi Családbarát Szolgáltató" címet: Zsebi Magazin, a 2. legtöbb szülői szavazatot szerezte: Hurcibaba Egyesület, a 3. legtöbb szülői szavazatot a LACTATEAM Szoptatás Támogatás Pécs kapta.

 

A program a Nemzeti Együttműködési Alap, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?
A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aole vera az új tejföl?

A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aloe vera az új tejföl?

„Kend be vékonyan tejföllel!” – Ez nem egy ételrecept részlete, hanem nagyanyáink kedvenc praktikája napégésre, ami lassan kimegy a divatból és feledésbe merül. A helyét átvette az Aloe vera – nem véletlenül.
Lencsesaláta

Lencsesaláta

Vajon ez kinek a kedvence? Nem árulom el, de szerintem ő bevallja. "Csináltam lencsesalit." "Jöhet!"
Ugrás az oldal tetejére