Jelenlegi hely

Börze és Családi Nap a Pécsimamival a Széchenyi Tornacsarnokában

2017. március 12-én "Börze és Családi Napot" szerveztünk a Széchenyi Gimnázium Tornacsarnokában.

A börzén 200 méternyi baba- és gyermekholmi várt benneteket, a gyerekeket INGYENES Mosolyország játszóház (légvár, trambulin, óriás építőkocka, arcfestés, csillámtetkó, lufihajtogatás) szórakoztatta. A Magyar Államkincstár, a Kormányhivatal Családtámogatási Osztálya és a Területi Szociális Központ munkatársaitól, valamint kismama TB-, és adótanácsadótól is díjmentesen lehetett kérdezni és családbarát szervezetek mutatkoztak be!

A RENDEZVÉNYRŐL KÉSZÜLT VIDEÓ:

HANGSZERKIPRÓBÁLÁS

AZ E-DRUM STÚDIÓ ÉS A ROLAND HANGSZERGYÁR JÓVOLTÁBÓL:

Ti is kipróbáltátok az elektromos hangszereket? Az E-drum Stúdió által készített további fotókat ITT TALÁLOD!

A RENDEZVÉNYEN KÉSZÜLT FOTÓK:

 

A rendezvényen készült további fotók IDE KATTINTVA nézhetők meg.

Köszönjük, hogy ennyien velünk tartottatok!
 

A RENDEZVÉNY PLAKÁTJA:

SAJTÓMEGJELENÉSEK:

A RENDEZVÉNY PROGRAMJA:
 

BABA-ÉS GYEREKHOLMI BÖRZE

Végre itt a tavasz: szerezd be nálunk a bolti ár töredékéért a szükséges gyerekholmikat az új évszakra, vagy születendő babádnak! 225 méternyi baba-és gyerekhomival várnak az árusító édesanyák és édesapák!

Az új, tágas helyszínen nincs lépcső, így akadálymentesen közlekedhettek babakocsival is.

 

HANGSZERSIMOGATÓ: ELEKTROMOS HANGSZEREK KIPRÓBÁLÁSA

Az Expo ideje alatt az E-Drum zenekar ad koncertet, a Roland Hangszergyár jóvoltából mindenki kipróbálhatja az elektromos hangszereket: dob, gitár, szintetizátor, DJ pult! Ilyen még nem volt a városban!

Hogy ne legyen hangzavar, a saját "játékukat" a gyerekek fülhallgatón keresztül hallgatják, így párhuzamosan több hangszer kerül "megszólaltatásra".

Ez nagyon menő lesz!

 

 

MOSOLYORSZÁG JÁTSZÓHÁZ

A Mosolyország Játszóházat nem kell bemutatni a pécsi családoknak!

Kiváló minőségű játékokkal és programokkal érkeznek hozzánk:

  • óriás építőkocka,
  • ugrálóvár,
  • trambulin stb.,
  • arcfestés,
  • lufihajtogatás,
  • csillámtetkó...

A játszóházi programok díjmentesek!

 

 

ZSEBRE MEGY: INGYENES TANÁCSADÁSOK

▪ TB tanácsadás kismamáknak

▪ CSOK tanácsadás

▪ Adótanácsadás

▪ Területi Szociális Központok

▪ Kormányhivatal Családtámogatási Osztály

▪ Magyar Államkincstár

 

Ha BEJELENTEKEZEL ITT, biztosíthatod a helyed és nem kell várakoznod.

Miben segíthettek szakértőink? Íme:

TB tanácsadás kismamáknak: ha a táppénz, csecsemőgondozási díj  (CSED), gyermekgondozási díj (GYED) jogosultságával, összegének alakulásával kapcsolatban szeretnél személyre szabott tájékoztatást kapni, keresd TB szakértőnket! Sokszor napokon vagy egy döntésen múlik az, hogy jogosult leszel-e CSED-re,  GYED-re, illetve mennyi lesz az ellátások összege!

Adótanácsadás: biztos vagy benne, hogy a családi kedvezményt maximálisan kihasználjátok? Az éves adóbevallással, vagy más adóüggyel kapcsolatos kérdésed van? Szakértőnk tanácsai konkrét adóforintokat jelenthetnek családodnak!

Területi Szociális Központok: lehet, hogy Ti is jogosultak lennétek olyan szociális ellátásokra, mint a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény (ingyenes tankönyv, étkezés, tanulói bérlettérítés, évente kétszer pénzügyi támogatás), vagy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményből kiszoruló családoknak járó, 30%-os étkezési támogatás? Kiszámoltad már, hogy járna-e nektek lakhatási támogatás, rendkívüli támogatás, gyógyszertámogatás? Szakértőnk a helyszínen segít megválaszolni ezeket a kérdéseket! Érdemes a megelőző havi nettó jövedelmetek pontos összegének tudatában érkezni a tanácsadásra!

Kormányhivatal Családtámogatási Osztály: családi pótlék, GYES, anyasági támogatás, GYET... ha az igényléssel, vagy valamilyen változással kapcsolatos kérdésed van, tedd fel a Kormányhivatal szakembereinek!

CSOK tanácsadás: a Kormányhivatal szakembere a helyszínen megválaszolja a Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel (CSOK) kapcsolatos kérdéseidet.

Magyar Államkincstár: rendezvényünkön mindent megtudhatsz a babakötvényről és a START értékpapírszámla előnyeiről!  (Minden 2005. december 31. napja után született gyermek 42 500 Ft egyszeri életkezdési támogatást kap a Magyar Államkincstárnál vezetett Start letéti számlára. Tudtad, hogy ha az életkezdési támogatás összegét a letéti Start-számláról Start értékpapírszámlára helyezzük át, akkor egyéni befizetéseket teljesíthetünk, melyhez az állam további támogatást ad?

 

KERESTÜK PÉCS CSALÁDBARÁT SZOLGÁLTATÓIT!

Rendezvényünkön olyan szervezetek is bemutatkoztak, melyeknek tagjai gyermek és család mellett, a gyermekes családokért dolgoznak.

A szülők online szavazatokkal, illetve a rendezvényen átadott "szívecskével" fejezhették ki támogatásukat, ami alapján közel 30 szervezet nyerte el a "Pécsi Családbarát Szolgáltató" címet.

A legtöbb szülői szavazattal nyerte el a "Pécsi Családbarát Szolgáltató" címet: Zsebi Magazin, a 2. legtöbb szülői szavazatot szerezte: Hurcibaba Egyesület, a 3. legtöbb szülői szavazatot a LACTATEAM Szoptatás Támogatás Pécs kapta.

 

A program a Nemzeti Együttműködési Alap, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Láthatatlan maszkjaink – 13 kedvenc idézetünk az álarcokról

Láthatatlan maszkjaink – 15 kedvenc idézetünk az álarcokról

„Az álarcok változnak, de a komédiás ugyanaz marad.” – Gondolatok a mindennapi maszkjainkról.
Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Szülőként előbb-utóbb sokan szembesülünk gyermekeink civilizációs életből fakadó problémáival. Abban is biztosan egyetértünk, hogy mindannyian testiekben is teljes életet élő embereket szeretnénk nevelni, s ehhez bizony elengedhetetlen a test jóllétével való foglalkozás már kicsi kortól. Hogyan induljunk neki, hogyan motiválhatunk egy kisgyereket?
Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Gondolnád, hogy 26 éve minden január 22-én megünnepeljük a Himnusz születésnapját?  A Magyar Kultúra napjának hívják, évről évre egyre több helyen és izgalmasabb programokkal emlékezve meg erre a mindnyájunknak fontos születésnapról.
Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Ugrás az oldal tetejére