Jelenlegi hely

Börze és Játszóház a Pécsimamival az Expo Centerben

2018. március 11-én (vasárnap) délután rengetegen börzéztetek velünk: a bolti ár töredékéért szerezhettétek be nálunk a tavaszi gyerekholmikat,  vagy a teljes babakelengyét! Az apróságokat ingyenes játszóház szórakoztatta gyerekfelügyelettel és színes programokkal, a szülők pedig családi pénzügyek témájában kérdezhettek a Kormányhivatal, a Magyar Államkincstár és a Területi Szociális Központ munkatársaitól.

 

2018. március 11. (vasárnap) 15.00 - 18.00

EXPO CENTER  - Pécs, Megyeri út 72.

Mivel vártunk?

  • Több, mint 300 méternyi baba- és gyerekholmi
  • Ingyenes játszóház gyerekfelügyelettel
  • Ajándék tombola mindenkinek
  • Welcome csomag ajándékokkal az első 150 látogatónak
  • Tanácsadások családi pénzügyek témájában (MÁK, Kormányhivatal, Szociális Központ)
  • Nagy parkoló, akadálymentes bejutás

JÁTSZÓHÁZI PROGRAMOK:

 ugrálóvár – trambulin – sógyurmázás, "kukoricázás" az INDISOVAL -  játékos, zenés mozgásfejlesztés gyerekeknek a GYÉMÁNT FITTEL!

 

ZSEBRE MEGY: INGYENES TANÁCSADÁSOK

Miben segíthetnek szakértőink? Íme:

TB tanácsadás kismamáknak: ha a táppénz, csecsemőgondozási díj  (CSED), gyermekgondozási díj (GYED) jogosultságával, összegének alakulásával kapcsolatban szeretnél személyre szabott tájékoztatást kapni, keresd a Kormyányhivatal Egészségbiztosítási osztályának szakértőjét! Sokszor napokon vagy egy döntésen múlik az, hogy jogosult leszel-e CSED-re,  GYED-re, illetve mennyi lesz az ellátások összege!

Szociális ellátások: lehet, hogy Ti is jogosultak lennétek olyan szociális ellátásokra, mint a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény (ingyenes tankönyv, étkezés, tanulói bérlettérítés, évente kétszer pénzügyi támogatás), vagy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményből kiszoruló családoknak járó, 30%-os étkezési támogatás? Kiszámoltad már, hogy járna-e nektek lakhatási támogatás, rendkívüli támogatás, gyógyszertámogatás? Szakértőnk a helyszínen segít megválaszolni ezeket a kérdéseket! Érdemes a megelőző havi nettó jövedelmetek pontos összegének tudatában érkezni a tanácsadásra!

Kormányhivatal Család- és lakástámogatási Osztály: családi pótlék, GYES, anyasági támogatás, GYET, CSOK... ha az igényléssel, vagy valamilyen változással kapcsolatos kérdésed van, tedd fel a Kormányhivatal szakembereinek!

Magyar Államkincstár: rendezvényünkön mindent megtudhatsz a babakötvényről és a START értékpapírszámla előnyeiről!  (Minden 2005. december 31. napja után született gyermek 42 500 Ft egyszeri életkezdési támogatást kap a Magyar Államkincstárnál vezetett Start letéti számlára. Tudtad, hogy ha az életkezdési támogatás összegét a letéti Start-számláról Start értékpapírszámlára helyezed át, akkor egyéni befizetéseket teljesíthetsz, amihez az állam további támogatást ad?)

Időpont: 2018. március 11. (vasárnap) 15.00-18.00

KATTINTS IDE ÉS FOGLALJ HELYET AZ INGYENES TANÁCSADÁSOKRA, HOGY NE KELLJEN VÁRAKOZNOD!

 

A program a Pécsimami Közhasznú Egyesület szervezésében, a Nemzeti Együttműködési Alap, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.

 

  

Médiatámogatónk:

 

 

Program időpontja: 
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!