Jelenlegi hely

Információs nap a gyermekvállalásról

Egy gyermek? Két gyermek? Három gyermek? Vagy akár több? Biztosan ismersz minden olyan támogatást és lehetőséget, ami gyermeke(i)d után jár? Milyen lehet több gyermeket nevelni (és szeretni)? 35 év feletti gyermekvállalás? Befolyásolható a születendő baba neme?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphattak választ a 2014. november 16-án megrendezett információs napunk résztvevői.

Nem tudtál eljönni? A gyermekneveléshez kapcsolódó támogatásokat táblázatos formában, közérthetően, közel 70 oldalon bemutató kiadványt letöltheted az alábbi képre kattintva:

 

  

A gyermeknevelési támogatásokat bemutató előadást videón is megnézheted:

 

 

A rendezvényről készült videó összefoglaló:

 

     

 

Rendezvényfotók:

 

 

Rendezvényünk plakátja:

 

Sajtómegjelenések:

 

Zsebibaba Magazin (2014. október, 33. oldal)

Pécsi Hírek (44.szám 2014. november 10. ) 17. oldal

Rádió 1

Pécs TV, Civil Fórum c. műsora  (2014. november 17.)

Pécsiprogramok.hu

 


    

Információs napunk célja az volt, hogy a gyermekvállalás kérdését komplex módon megközelítő délutánnal elősegítsük a vágyott, de ilyen-olyan félelmek miatt mégsem vállalt gyermekek megszületését, illetve a Baranya megyei  családok ezzel kapcsolatos felelős döntését.
 
Az első órában  „A gyermekvállaláshoz kapcsolódó támogatások” címmel  gyakorlatias módon számba vettük azokat a támogatásokat, melyek közvetlenül, vagy közvetve a gyerekvállalást, illetve a  gyermekek felnevelését segítik, kezdve a magzat után járó családi kedvezménytől az anyák munkába való visszatérését segítő intézkedéseken át egészen a diákhitel lehetőségéig. Célunk az volt, hogy az addig esetleg nem ismert lehetőségek bemutatásával, a már ismert támogatási formák rendszerbe foglalásával mérsékeljük a gyermekvállalás pénzügyi kérdéseivel kapcsolatban felmerülő aggodalmakat. 
 
 Az előadást Gellén Nóra, a Pécsimami Közhasznú Egyesület elnöke tartotta, tartalmát jogász, TB tanácsadó és könyvelő lektorálta. 
 
 
    
 
Második előadásunkon Uzsalyné Pécsi Rita  gyermeknevelési oldalról vette számba, hogy hogyan változnak a kihívások, ahogy gyarapodik a család. Ezzel az előadással azokat a szülőket szerettük volna megtámogatni, akik nem anyagi okokból mondanak le további gyermek(ek) vállalásáról, hanem a több gyermek ellátása-gondozása-nevelése kelt bennük aggodalmat. 
 
  
 Rendezvényünk harmadik részében elismert Dr. Veszprémi Béla és Dr. Vizer Miklós szülész-nőgyógyász, valamint genetikus szakemberek előadását hallhatták a rendezvény résztvevői a 35 év feletti gyermekvállalás, illetve a születendő gyermek neme témájában.
 
A rendezvényen bemutattuk az egyesületünk által működtetett pécsi Nóra Pont szolgáltatásait, mellyel a kisgyermekes nők munkába való visszatérését segítjük.
 
  
  
Három órás rendezvényünk időtartama alatt jogászhoz, TB tanácsadóhoz és könyvelőhöz fordulhattak konkrét és ingyenes segítségért a résztvevők, gyermekvállalással kapcsolatos kérdésekben.   
 

Rendezvényünkön több mint 100 gyakorló, illetve leendő szülő vett részt.

A rendezvény megvalósítását a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta (NEA-TF-14-SZ-0532).

A megvalósítást igazoló dokumentumok ITT.

    
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Akármennyire is gondos szülőknek tartjuk magunkat, bizony egy pillanat műve és a gyerkőc könnyen elveszhet nyaralás alatt (is).
Ugrás az oldal tetejére