Jelenlegi hely

Iveszics Tünde

Mindenféle problémánk, bajunk kiindulópontja többek között a lélekben, vagy éppen az örökségként kapott ún. batyunkban gyökerezik. Ezért is kezdtem behatóbban foglalkozni a lélek dolgaival. Hiszem, hogy minden embert - legyen az kicsi vagy nagyobb - csak holisztikusan szabad megközelíteni.

 

Iveszics Tünde vagyok, immár 28 éve aktívan dolgozó védőnő, három gyermek édesanyja. A gyermekgondozás, nevelés nehézségeit én magam is megéltem a gyakorlatban, így maximálisan átérzem a hozzám forduló és a körzetemben élő szülők mindennapi akár kisebb vagy nagyobb gondjait. Az életem folyamatos tanulás, jelenleg a szomatodráma módszerének elsajátításán dolgozom. Hiszem, hogy mindenkit, a gyermekeket is holisztikusan kell megközelíteni, és nem elég csupán a testi tüneteiket észlelni, kezelni.

Várom kérdéseidet a „Baba és gyermekvilág” témakörében. Fordulj hozzám bizalommal, ha úgy érzed:

 • gondod vagy bármilyen kérdésed van a mindennapos gyermekneveléssel, gondozással kapcsolatban (például fürdetés, bőrápolás, köldökkezelés, sírás, hasfájás, éjszakai alvás, szobatisztaság, fejlődés, játék, viselkedés, lázcsillapítás)
 • gyermeked enyhébb egészségügyi problémáival kapcsolatban szeretnél szelíd módszereket alkalmazni (Schüssler-sók, gyógynövények, illóolajok)
 • szeretnéd megérteni gyermeked betegségeinek (vagy számodra furcsa viselkedésének) rejtett üzeneteit
 • fentieken kívül bármilyen olyan kérdésed van, amire úgy érzed tőlem kaphatod meg a választ

Végzettségeim:

 • Természetgyógyász 2010
 • Gyógymasszőr 2004
 • Családgondozó szakvédőnő 1996
 • Védőnő 1987

Egyéb tanfolyamok, képesítések:

 • BLS/AED instructor course 2015
 • Schüssler arcdiagnoszta – 2011-től további tanfolyamok e téren: kiegészítő sók, mentális vonatkozások, biokémiai sók a védőnői gyakorlatban, Schüssler-repertorizáció, sókészítő tanfolyamok (HBK, HÖBK)
 • Thai baba –mama masszázs, lábmaszsázs (Baranyi Ágnes, 2008)
 • Sürgősségi ellátás (SOS 24, 2007)
 • Homeopátia (CEDH, 2006)
 • Babamasszázs (MAVE, 2003)

Weboldalaim:

www.babatippek.hu

asztro.eletmodpecs.hu

Hozzászólások

Kedves Tünde,
kérdésem, hogy mikor lehet elkezdeni a babamasszást és milyen masszázs olajat/krémet javasol hozzá?

Kedves Mano! A babamasszázs újszülött kortól alkalmazható hatékony módszer, többek között a babák adaptációjának elősegítésére is. Az első napokban természetesen nem az egész testet végigmasszírozós, teljes masszázs javasolt, hanem az úgynevezett részmasszázsok (láb, kéz, fej simizése, amit a baba szívesen fogad akár a szoptatások alkalmával is) vagy a test finom átsimítása a fürdetések előtt vagy után. Fürdetés előtt bármilyen hidegen sajtolt növényi olaj használható, ami a vízzel emulziót képezve tisztítja is az érzékeny bababőrt. Javasolt olaj például, ami a gyakorlatomban eddig nagyon bevált, a sárgabarackmag, de bármelyik másik is jó erre a célra. A szavatosságra érdemes figyelni. Fürdetés után szintén az olajat javasolnám, vagy a shea habot, amit akár házilag is el lehet készíteni. A megvásárolt shea vajat kevés hidegen sajtolt növényi olajjal egyszerűen gépi habverővel fel kell verni. Később is ezeket az anyagokat javaslom a babák masszírozására. Ha nagyobb a baba, vagy hasfájós tehető az olajba kevés illóolaj is, de azt csak az aktuálisan használt adagba javaslom beletenni (én kávés csészealjat használok e célra). Üdvözlettel: Tünde

Kedves Tünde!

Az a gondom, hogy a kislányom nagyon válogatós, így igen kevés ételt hajlandó csak megenni. Ez kimerül a különféle levesekben, tésztákban, virsliben, szalámiban. Amióta bölcsibe jár (tavaly augusztus óta), azóta gyakorlatilag az ott tartózkodása idején szinte semmit nem eszik (néha 1-2 kanál levest, vagy üres kenyeret), inni is keveset iszik, mivel sem tejet, sem gyümölcslevet nem fogad el. Nagyon aggódom, hogy ez kihat a fejlődésére, de a bölcsiben azt mondják, majd fog enni. Én ezt sajnos nem így látom, mivel az elmúlt 4 hónap nem ezt bizonyítja. Otthon természetesen olyan ételeket főzök, illetve kínálok neki, amiket tudom, hogy megeszik, mert így legalább van valami a gyomrában. Lehet, ez is gond, de hiába főzök neki mást, megkóstolni sem hajlandó. Mit tanácsol? Eddig olyan válaszokat kaptam, hogy új ételeket adjak neki, és ha nem eszi meg, ne kapjon mást, "majd megeszi, ha éhes lesz". Én ezt nem tudom nézni, és a bölcsis tapasztalatok is azt mutatják, hogy nem lenne eredménye. Válaszát előre is köszönöm: Farkas Andrea

Kedves Andrea!

Tapasztalatom szerint több szülőnek is gondot okoz gyermeke rossz étvágya, válogatóssága. Eddigi munkám során végigkövethettem jó pár olyan családot, ahol a szülők tényleg mindent megpróbáltak, több-kevesebb sikerrel. Talán a lehetetlent is. Ilyenkor mindig átbeszéljük a kicsi étrendjét, szokásait, a család (főleg az anya) hozzáállását az evéshez, az ételekhez, sőt még azt is, hogy van-e vagy volt-e a esetleg a családban hasonlóan rossz evő. Ez segít feltárni a lehetséges okokat, ami nagyon fontos a helyzet megoldásában is. A legfontosabb azonban, ami a legnehezebb is, hogy ne görcsöljön rá a problémára senki. Pici korban valóban nem a legjobb hozzáállás, hogy eszik, ha éhes lesz. Ha otthon hajlandó enni (még ha csak tésztát, vagy egyéb nem annyira értékes ételeket), akkor az már jó. Ennek örülni kell. De e téren azt gondolom, bőven ellátták már tanácsokkal. Amit én még javasolnék, hogy kapjon valamilyen vitaminkészítményt (orvossal, védőnővel egyeztetve, és a legjobb a természetes hatóanyagú). Homeopátiás szerek is segíthetnek, de ehhez szakemberhez kell fordulni. Schüssler-sók közül javasolnám az alábbiakat: Nr. 3-as Ferrum phosphoricum D12, Nr. 7-es Magnesium phosphoricum D6 és végül a Nr. 8-as Natrium phosphoricum D6 sókat. (A sókról, az adagolásról bővebben olvashat a weboldalamon is!)

A legfontosabb ebben a helyzetben is a megértés, a szeretet és az elfogadás.

Üdvözlettel: Iveszics Tünde

 

Köszönöm a segítséget, utána nézek :)

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Ugrás az oldal tetejére