Jelenlegi hely

Zsebre megy: ingyenes tanácsadásra jelentkezem a Pécsimami március 08-ai rendezvényére!

Az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhetsz be a Pécsimami 2020. március 08-ai családi rendezvényének ingyenes tanácsadásaira. A bejelentkezés nem  kötelező, de így biztosíthatod a helyed és azt, hogy ne kelljen várakoznod.

ZSEBRE MEGY: INGYENES TANÁCSADÁSOK

Miben segíthetnek szakértőink? Íme:

TB tanácsadás kismamáknak: ha a táppénz, csecsemőgondozási díj  (CSED), gyermekgondozási díj (GYED) jogosultságával, összegének alakulásával kapcsolatban szeretnél személyre szabott tájékoztatást kapni, keresd a Kormyányhivatal Egészségbiztosítási osztályának szakértőjét! Sokszor napokon vagy egy döntésen múlik az, hogy jogosult leszel-e CSED-re,  GYED-re, illetve mennyi lesz az ellátások összege!

Szociális ellátások: lehet, hogy Ti is jogosultak lennétek olyan szociális ellátásokra, mint a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény (ingyenes tankönyv, étkezés, tanulói bérlettérítés, évente kétszer pénzügyi támogatás), vagy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményből kiszoruló családoknak járó, 30%-os étkezési támogatás? Kiszámoltad már, hogy járna-e nektek lakhatási támogatás, rendkívüli támogatás, gyógyszertámogatás? Szakértőnk a helyszínen segít megválaszolni ezeket a kérdéseket! Érdemes a megelőző havi nettó jövedelmetek pontos összegének tudatában érkezni a tanácsadásra!

Kormányhivatal Család- és lakástámogatási Osztály: családi pótlék, GYES, anyasági támogatás, GYET, CSOK... ha az igényléssel, vagy valamilyen változással kapcsolatos kérdésed van, tedd fel a Kormányhivatal szakembereinek!

Magyar Államkincstár: rendezvényünkön mindent megtudhatsz a babakötvényről és a START értékpapírszámla előnyeiről!  (Minden 2005. december 31. napja után született gyermek 42 500 Ft egyszeri életkezdési támogatást kap a Magyar Államkincstárnál vezetett Start letéti számlára. Tudtad, hogy ha az életkezdési támogatás összegét a letéti Start-számláról Start értékpapírszámlára helyezed át, akkor egyéni befizetéseket teljesíthetsz, amihez az állam további támogatást ad?)

Új! A Pécsimami börzéjén most akár meg is nyithatod a Start értékpapírszámlát, amihez csak a gyermek lakcím- és adókártyája, illetve a szülő személyi igazolványa, lakcímkártyája és adókártyája szükséges. Bővebb információ az új szolgáltatásról ITT!


Időpont: 2020. március 08. (vasárnap) 15.00-18.00

Helyszín: LAUBER DEZSŐ SPORTCSARNOK, Pécs Veres Endre u. 10.

Az alábbi űrlap kitöltésével tudsz bejelentkezni:

Több tanácsadásra is bejelentkezhetsz: egyeztetni fogjuk veled, hogy pontosan mikor várnak tanácsadóink.
Ezen a számon egyeztetjük veled a tanácsadás(ok) tényleges időpontját.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Ugrás az oldal tetejére