Jelenlegi hely

2013. július 4. - Kapcsold ki!

 

Szia [név]!

Nálatok is elhangzott már valaha, hogy "Kapcsold ki végre azt a számítógépet / tévét / játékot"? Örömmel fogadsz tippeket ahhoz, hogy a gyerekek gondokodás nélkül kikapcsolják? Akkor neked szól nyári sorozatunk:

 

Ha kedd, akkor: Kapcsold ki!

 

Méltán lett első bejegyzésünk az "Írjunk együtt naplót a nyár legkedvesebb élményeiről!", mert már nyár elejétől érdemes megörökíteni, megrajzolni és elraktározni minden fontos momentumot, az élményekben szűkösebb napokra.

 

Nagyon sokféle utazójáték van forgalomban, ami nagy segítséget jelent a családoknak egy–egy hosszú úton. A játékgyártók is felismerték, hogy a szülők mindent megtesznek, hogy csemetéjük figyelmét lekössék, különben óhatatlanul percenként érkezik a "Mikor érünk már oda?" kérdés... De mi lenne, ha otthon, közösen készítenétek el saját, egyedi utazójátékotokat? Letölthető kártyákat és tippeket itt találsz!

Só- liszt gyurma főzve, kicsit másként? Ez a gyurma egy kisgyermekes háznál olyan, mint a kártyában a jolly joker!

Örökmozgó gyerkőcöd képtelen egy helyben ülni? Építsetek akadálypályát, imádni fogja!

A „nagytestvérekre” is gondoltunk: minden héten felteszünk egy furfangos logikai fejtörőt! Bevallom, első nekifutásra rajtam kifogott az e heti... Jövő héten jövünk a megoldással és egy újabb klassz fejtörővel!

 

Terézanyu pályázat: anya-lánya kapcsolatokról, tabuk nélkül (3.-4.)

 

A harmadik díjjal honorált Sudár Györgyi szinte filmszerűen pergő képkockáin keresztül egy szenvedélyes és rajongásig szeretett, de mégiscsak magának való anyának fejezi ki háláját, miközben maga egy egészen másfajta nevelési út mellett dönt: “Köszönöm, és engedd meg, hogy a lányommal én egész másképp csináljam.”

Elolvasom!

"A mi családunkban nem szokás… így szoktad mondani. Én pedig nézem a nőket, akik a mi családunkat kézben tartják, és nem látok egy boldog életet sem. Kötelességeket, lemondásokat, megaláztatásokat és fájdalmakat látok. Úgy tűnik, nálunk ez a szokás.

Nem illek én ebbe bele, tudom. Túl rövid a szoknyám, túl sokat nevetek, túl erős az illatom, túl gyakran szeretnék valami mást, valami újat, valami szebbet...." - részlet Somogyi Angéla "Beszélgessünk, Anya" című írásából.

Elolvasom!

 

Ez + Az

 

  • Elkészült a júliusi Pécsimami naptár: a hűtőre téve mindig szem előtt vannak a névnapok, programok, tennivalók! A mellékletben találod.
  • Tovább bővült nyári tábor ajánlónk: a Tesz-Vesz Kuckó nem csak klassz táborairól (Kis háziasszonyok és Kis barkácsolók tábora, kreatív-kézműves tábor, zenés tábor, nosztalgia tábor), de elfogadó, szeretetteljes légköréről is ismert. Kisebbik fiam 5 hónapnyi kihagyás (ovi) után olyan boldogan tért vissza, mintha mi sem történt volna...
  • Megható, kedves videóklipp készült a Pécsimami "Családok sétája a lakatfalhoz" c. programjáról, ahol minden nagy lakatra annyi (névvel ellátott) kis lakat került, ahány gyermeket a pár nevel. Ha ott voltál azért, ha nem, akkor azért NÉZD MEG!
  • Ti is megkaptátok már a tankönyvek áráról szóló csekket? El ne felejtsd: július 31. a befizetési határidő! Vagy mégsem?


 

Mátyás, az igazságos: új magyar családi rockmusical!

 

Idén nyáron új családi kalanddal vár bennünket a Puchner Birtok Bikalon!

Lovagok, katonák, táncosok és udvari bolond… Hősiesség, bátorság, szerelem és cselszövés…

Látványos csatajelenetek, fülbemászó dallamok és egy igaz barátság története! Az előadás előtt lesz íjászkodás, csatacsillag és lándzsa dobás, vívás, lovaglás...

 

A kifejezetten családoknak szóló előadás felejthetetlen élmény és szórakozás felnőtteknek, gyerekeknek, és persze a lószerető közönségnek, most szombattól hat héten át!

 

Ez jól hangzik, megnézem!

 

Családi programok

 

Az aktuális családi programokat most is itt találod!

 

Amire külön felhívom a figyelmed: most vasárnap délelőtt RETURka börze lesz a Vasutas Művelődési Házban gyerekprogramokkal, augusztus 4-én pedig Pécsváradra érkezik Halász Judit!

 

Szeretettel:

NóriMami

 

Pécsimami logo

 

Ezt a levelet azért kaptad, mert regisztráltál a pecsimami.hu weboldalon. Ha nem szeretnél több ilyen emailt kapni, az alábbi linkre kattintva azonnal és véglegesen törlünk az adatbázisból: [leiratkozási link]

 

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére