Jelenlegi hely

Bóni Tünde - független bába

Baranya megyében élek a férjemmel és két gyermekemmel. Ők a kincseim, másik a hivatásom. Utóbbi lépésről lépésre alakul, fejlődik bennem.

A szülés, mint felfoghatatlan misztérium, mint áradó erő, felnőtt korom kezdetén magával ragadott, csodája a mai napig lelkesedésben tart.

Védőnői tanulmányaimat követően, 2000-ben elvégeztem hazánk első dúla képzőjét (laikus szülés körüli segítő), a Napvilág Születésház szervezésében. Így kezdtem szüléseket kísérni és megtapasztalni a szülés lelki oldalát. Négy év múlva szülésznőként szereztem oklevelet. Kórházi gyakorlataim Harmat Hajnal barátságával és gyakorlati tapasztalatainak megosztásával ajándékoztak meg- Rajta kívül több szülésznő és szülészorvos munkájából meríthettem értékes tapasztalatokat. Ismereteim kibővítésében és a szülés valódi természetének megismerésében Geréb Ági iránt vagyok nagy hálával és szeretettel.                                                                  

Hollandiai tartózkodásom szakmai kitekintés volt hazánk határain túlra, újabb perspektívából láthattam rá a szülészet gyakorlatára. A szülésfelkészítő oktatói képzést holland szülésfelkészítőktől is tanulhattam.                                                                                                                                                                       
Az ismeretek és a gyakorlati tapasztalatok megkoronázásaként életet adhattam két csodálatos gyermekemnek- hálás vagyok a férjemnek, hogy támogatott a saját utamon.                                  

Az évek során sok család tisztelt meg a bizalmával és engedett be az életébe- kísérhettem Őket várandósságuk, szülésük, gyermeknevelésük útján - amit ezúton is köszönök. Látom, hogy ez az út sokféle lehet és jelentős minőségi változásokat hoz minden rajta járó életében. Ennek a változásnak a kísérését érzem hivatásomnak. Célom, hogy olyan hiteles információkat adjak át a babát váró pároknak, a párkapcsolatot próbálgató kamaszoknak, a kisgyermeket nevelő szülőknek, amik kifogástalan szakmaiságuk segítségével megerősíthetik Őket önmagukban, rátalálhatnak saját kérdéseikre, válaszaikra és tudatos, szabad döntéseikben felelősséget vállaló kompetens szülőkké válhatnak. Azoknak az édesanyáknak, akik szülésüket negatívan élték meg, szülésfeldolgozó csoport indításával szeretnék segítséget nyújtani.

Szeretettel várom az érdeklődéseket mind tanfolyam, mind egyéni tanácsadás formájában, akár várandósság, szülés, szülésfeldolgozás, szoptatás, gyermekgondozás, nevelés kapcsán, ill. kamaszok, fiatalok szexuális életre nevelése kapcsán is.

A tanfolyamok, beszélgetések interaktívak, oldott légkörük az ismeretszerzésen túl, a lelki folyamatokat is támogatja.

A szülésre felkészülés során a résztvevők aktuális kérdésein, elképzelésein, félelmein keresztül járjuk végig a várandósság, szülés, gyermekágy, szoptatás, párkapcsolat, szülő- gyermek kapcsolat témáit. Nagyon izgalmas, hogy tanfolyamról tanfolyamra hogy jutunk el ugyanoda, holott mindig a felszínen lévő témáktól indulunk. A beszélgetés során mindenki szólhat, kérdezhet, megoszthat, hangosan gondolkozhat- sokszor épp így fogalmazódnak meg többeket érintő kérdések és kerülnek kimondásra- egymást inspirálva tovább és tovább. Nincsenek rossz kérdések és rossz gondolatok, mindennel foglalkozunk, ami előkerül, így az egyéni, saját, lelki területeket is megszólítjuk, megérintjük. Szakmai tudásom örömmel bocsájtom „közkézre” oly módon, hogy mindenki megtalálhassa a számára szimpatikus lehetőségeket, mert ahányan vagyunk, annyiféleképpen szeretünk és annyiféleképpen szülünk- ez a leglényegesebb mozzanat, a saját útra találás. Az anyává, apává születésünk egy hosszan fejlődő folyamat, amihez fontos inspirációt adhat a tanfolyam, úgy, hogy nem sablonokat erőltetünk magunkra, hanem felengedjük egyéniségünk, énünk valódi önmagát, vágyainkat, félelmeinket, elképzeléseinket, amik a születendő gyermekünkkel való örömteli kapcsolathoz- és önmagunkhoz- visznek közelebb.

Új telefonszám: 70-326-7481

A szülésfeldolgozó csoport a szülés valódi természetének, a fizikai és lelki történések kapcsolatának megismerésén keresztül segít megérteni, mi miért történt a szülés során, hogyan fonódtak össze, miként inspirálták egymást az események. Rátekintünk az anyává válás folyamatára a szülésélmény szemszögéből, hogy a kialakult blokkok felülírhatóak legyenek, ne befolyásolják negatív irányba az anya- baba kapcsolatot. A csoportos élmény olyan lelki tartalmakkal támogatja a résztvevőket, amik a későbbiekben is kapaszkodóként szolgálhatnak. Ez a típusú szülésfeldolgozó csoport nem jelent terápiás munkát, nem helyettesíti a pszichoterápiát.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!